Hej!

Det var ju mer än ett litet tag sedan jag skrev i bloggen. Förutom mina två senaste mini-inlägg så har jag nog inte varit här på typ ett helt år/två minst.

Det har varit en fantastisk resa, och jag har helt enkelt inte alls velat skriva här. Vardagar fulla med kärlek, vänner, intressant jobb så har jag inte behövt bloggen. Men här sitter jag, och behöver den igen. Det är ju här jag får skriva ut mig lite. Så, vill ni höra om mitt liv till äventyr och vad ni har missat då?

Jag började på YH, blev klar med YH, tog examen december 2015 och blev officiellt kallad för Utvecklare webapplikationer.

Det var en hemsk period av mitt liv. Hah, ta mig inte fel nu - Jag hade goa lärare, fantastiska klasskompisar och förövrigt väldigt kul i skolan. Men det var inte riktigt jag, då jag behöver lite mer kreativitet i det jag gör. Så när man inte brinner för det 100%, så blir man sämre vilket ledde till att varje tenta och ny uppgift var en grotesk kamp i sig. Sista perioden hade vi en massa grupparbeten vilket var sjukt jobbigt då jag var en börda för gruppen och ställde många jobbiga och dumma frågor som man inte har tid för så sent i utbildningen. Som tur hade jag en fantastisk vän i klassen och lärare som såg till att jag lyckades med utbildningen!

Så där stod jag, skakade lärarens hand och tackade för att ha fått det på papper...

Med YH-utbildning kommer ju praktik. Då kommer vi till Odd Hill...

I början av våren skulle vi ha en praktikplats klar och fixad. Min lärare hade nämnt Odd hill någon gång då de hade anställt många av praktikanterna de hade haft föregående LIA-period. "Nice, då är det spik jobb" tänkte ju jag och kollade upp det. Av ca 15 företag jag hade kollat upp - så fastnade jag bara för odd hill. Och juste, ett annat ställe som hade en kontorshund. Men jag menar, det kanske inte är ett argument för varför man hoppas på att det blir ens framtida arbetsplats.

Efter att ha spamringt chefen så fick jag min intervju till sist, kom vidare till min andra, och skrev på papprena till slut. Hade en sjukt skakig första period på 6 veckor där jag lärde mig otroligt mycket men hade mest SÅ otroligt kul. Vilken tia till arbetsplats, vilka tior till kollegor. Tiden gick, jag fick godkänt att ha min andra praktikperiod där, sedan bad de mig att avsluta ett litet projekt under sommaren så jag skrev på papper för timanställning. Hah, det projektetk though..

Min andra praktikperiod börjar oktober och avslutas i december. I slutet av december blev jag fortsatt anställd och landade ett heltidsjobb i februari 2016. Under denna tiden har jag missat att nämna roliga avslutningar, aw's, onödiga timmar man hängt över på kontoret, projekt som fått mig att slita håret men som gett mig de mest sanslösa adrenalinkickarna när jag löser dem, lärorika stunder, dippar av värdelöshetskänsla, toppar av bäst-känsla... You name it.

Det var min första riktiga arbetsplats, och med så goa människor och lärorika stunder kan ni tänka er. Det var en fantastisk tid.

Odd Hill

Projekten blev allt svårare, mitt självförtroende värre för att jag tänkte bara "Det här måste du kunna vid det här laget. Du måste. Du får inte fråga." så det kunde sluta med att jag jobbade över i timtal gråtandes på den mest simpla grej bara för att jag vägrade skämmas. de skulle veta att de anställt en bra människa som är duktig, de måste tro det. Till slut satt jag mest och fixade buggar på flera mindre projekt bara...

Men jag hade en fantastisk människa som stöttade mig hela vägen, och vänner som jag kunde prata ut med. Jag hade ju fortfarande roligt på jobb! Men något började bara ske inom företaget, och känslan, gruppdynamiken var inte densamma som när jag började, jag hade "ge-upp" känslor som likt så många andra. Men jobbet var ändå min lilla bebis, det var så roligt att gå upp på morgonen. Jag vägrade ge mig och skulle ge mitt allt. De skulle få se. Och jag blev säkrare och bättre.

Tills vissa slutade. Sedan skulle det plötsligt ske omstrukturering. Jag visste att jag skulle åka. Min värld det senaste året höll på att rasa ihop. Jag hade precis börjat känna mig säker. Bra. Jag hade min speciella plats med min deadpool-bobblehead och batman plastanka. Alla hej på morgonen, starta datorn, koka kaffe, programmen man hade igång, alla små detaljer. Det som gjorde det så nice. Allt skulle bort nu.

Även om jag vet detaljerna runt min uppsägning som ej ska nämnas här, så kunde man aldrig undgå känslan av att man visste att man suger. Att de aldrig tyckte om mig som jag tyckte om dem. Att de inte visste hur mycket jag kämpade. Även om det inte alls var så, så låg jag och grät i sängen nästan varje morgon innan jag steg upp och gick dit under min uppsägningsmånad. Ännu värre när jag blev arbetslös sen. Att ifrågasätta sig själv på grund av ett jobb är ett starkt varningstecken dock. Det visste jag, mitt arbete ska inte definiera mig. Jag visste att vissa saker sker av en orsak, jag visste att allt skulle bli bra. Men inga goda ord hjälper. Det gjorde ont, men livet fortsätter.

Jag har ju inte bara jobbat? Vad hände under den tiden?!

Kära och gott folk - Jag flyttade hemifrån tack vare att jag hade jobb! Mina föräldrar flyttade till Hyllie, och kort efter flyttade jag från dem. Bor idag i en riktigt mysig trea på möllan med min riktigt mysiga man Olli. Vi har ett spelrum, vi har hyllor smockfulla med spel, vi har världens bästa balkong, vi har VÅRT och jag älskar det. Kanske kan lägga upp några foton någon dag. Jag bor tillsammans med den mest fantastiska människan i världen och med honom vid min sida så är faktiskt allting bra.

Jag hängde ju bara med grabbarna förr typ (människorna jag gick med i gymnasiet, vi umgås än idag :)) och gör det än, vi hänger här asofta och vi har gått från att bli ett gäng till familj. I somras reste vi till Budapest tillsammans, hyrde en lägenhet för tolv pers och bara levde life i en vecka. Jag hade inte gett dem för alla pengar i världen, de är mina bästa vänner och även om jag är svår med att visa mina innersta känslor, så hoppas jag att de vet vad de är för mig. Trodde aldrig att jag skulle ha en sådan vänskapskrets någonsin. I'm blessed.

Arbetslösheten då?...

Asså jag är sjukt duktig på att vara arbetslös, det ska ni veta ;) Nej, skämt åsido så jag jag jobbat och blev först i tisdags arbetslös igen. Dock jobbade jag som montör av juleljuuus! Inte för att jobba som tomtenisse är något jag jagat hela mitt liv, men pengar är pengar och jag och Olli vill till USA och besöka min syster och hennes man i vår. Så knega knega, ibland måste man. Om man ska vara lite ärlig, så är det faktiskt sjukt coolt att se resultatet också. Man bidrar till stämningen. Juuul :3

Nu ska jag mest söka andra jobb, vara allmänt kreativ och rita tills jag...

trumvirvel...

Börjar plugga igen! Vill inte studera i sig, men jag vill studera just De kurserna. Kunde man inte bara tryckt in all info i hjärnar? Äsch.
Ska ansöka till interaktionsdesign eller produktdesign och hoppas på att jag kommer in. I så fall hade jag börjat i augusti. Så tills dess ska jag bara leva livet, småjobba och njuta.

För är det något jag lärt mig av denna händelserika period i livet så är det att jag inte kan rusha livet. Jag slängde in mig i YH, slängde in mig i jobb, och här sitter jag idag och undrar om att få sparken kunde varit det bästa som har hänt mig. Jag hade kunnat fastna i år, istället för att sikta på något jag innerligt vill göra. Så nu ska jag bara vara passiv tills utbildningen börjar. (som sagt. Om jag kommer in :( )


Ja jag råkade ta en nap innan jag avslutade mitt inlägg så har ingen känsla för hur jag ska avsluta. Det är lite av vad som hänt mig- så ni får ha det bra tills nästa gång jag skriver. Kram!


Lite bilder:


Spike busar runt mitt i flyttkaoset i maj månad :3

Här var jag och Oliver uppiffade till ett bröllop vi var på i augusti! Jag har nog inte nämnt honom i bloggen, men vi har varit tillsammans i 2,5 år typ och ja... Vad ska man säga. Han är bäst :3

Bild från Budapest i somras! Bakis som svin så blev vi sjukt charmiga på detta foto :3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments


Very often I feel small.
They make me feel small, stupid and irresponsible.

They're my "friends" 


I can't do anything about it. 


Yet.

Likes

Comments

Blä, blä blä. Sitter i skolan och jobbar på en omtenta. Har bara fem punkter att komplettera, så det bör gå som smort, men koden är så huller om buller att jag skäms för att jag någonsin lämnade in den... Så nu har jag chansen att fixa till det och kanske visa min lärare att jag är mer än vad jag visat hittills!

Har bara haft sååå mycket runtom, så skolan har blivit en allvarlig belastning. Jag kan emellanåt må så himla dåligt för att jag inte har något under kontroll. (Och jag är ett kontrollfreak som vill ha planer klara och konkreta mål)

Så just nu vill jag bara vanisha lite, men jag vet att om jag klarar detta och kämpar lite till så kommer sommaruppehållet 😍

Planerar att jobba, slappna av och åka på en veckas semester med min underbara pojkvän och kanske några vänner till något ​varmt ställe med hotell där folk kommer städa upp efter mig 🙌

Typiskt mig lite, att hamna i svackor. Jag vet att webbutveckling är något jag vill jobba med, så då gäller det att stå på tills jag lyckas!

Det är väldigt lätt att sitta och inspireras så här, men det pågår en massa drama bakom kulisserna i min hjärna...

Som sagt, jag har inte allt under kontroll. Men, orkar jag lite till så kommer allt lösa sig så småningom.


Ge aldrig upp kärisar <3

Likes

Comments

TJENA!

Sommaren har gått och ja, den har varit underbar. Otroligt varm sommar, besök från fint folk och fina vänner har gjort det komplett.
Jag har:

-Jobbat på dagis, fick en #¤%¤! pisslön men fyfan vad det var kul! Underbara människor och härliga barn!

- Kört en massa på erikssons trafikskola Malmö

- Bestämt mig för att byta till Simrishamns (Österlens) trafikskola, eftersom Erikssons inte var skygga med att dem älskar att dra ut på tiden och krafsa ut allt du har i din plånbok. Dessutom har jag bott i Simrishamn så det är alltid kul att besöka vissa :D

- Jag blev nekad till The Game Assembly, vilket jag visste redan i Grekland. Jag undvek att tänka på det bara. Det tog otroligt hårt må jag säga och det tog ca två månader att få upp inspirationen och börja rita igen. Inte ge upp, bla bla bla jag vet...

- MEN jag ansökte till webbutveckling 1,5 år YH då det är sjukt kul att jobba med, fick intervju, gjorde ett katastrofalt mattetest, men kom in! :D Har en otroligt mysig klass och ja, mer än en månad har ju redan gått förbi och jag stortrivs än! (Första tentainlämning på söndag ;)) 

- Tillbaka till körkort: Dem i S-hamn såg mig köra en gång och dem bokade direkt uppkörning

- Så sitter just nu och studerar körkortsboken mycket aggressivt 

- Har skaffat 24/7 kort OCH ÄR SJUKT GLAD ATT JAG GJORDE DET! Har kommit igång på riktigt nu igen, no stopping me now! Fått proteinpulver o allt av olli så nu jävlar 8)


Det är ungefär allt jag kommer på nu, som skulle passa in i en punktlista!

Förra helgen var jag på dop i Gävle, mina gaamla hemorter! Bodde där när jag var mycket liten, men jag mindes en hel del!
Dessutom sa busschauffören att jag pratade skånska och det tycker jag inte att jag gör. Satans skit om jag gör det alltså. 

Underbara Sandra och Boris och deras underbart söte lille son Alessandro 😊


Förutom den förvridna posen, falska leendet och toaletten så såg jag ut ungefär så här.
(Min mamma har fortfarande inte laddat upp dem fina bilderna :c )

~~


Sen så igår shoppade jag och min mor, det blev en kappa från H&M och höga boots till det kyliga vädret innan snön!

Förresten nu quotar jag typ min mamma 

"Nä köp inte kappan från Bikbok så impulsivt. Det är skitkvalite för 600 kronor och det är små barn i Bangladesh som syr skiten~gratis"

Jag tar en kappa i H&M

"KÖP DEN DIREKT PASSAR PERFEKT"


Hahahha, kära moooor 😘

Men är sjukt nöjd! Det är dock ett mycket feminimare  och vuxnare stuk över den så det kommer bli svårt att vänja sig.
Jag gillar typ skinnvästar och my little pony annars så.

Ja mina underbaringar! Tänkte dela med mig musik innan jag lägger mig. Imorgon gäller skola och megaplugg av trafikskyltar! 

August burns red låten är för er som gillar metal. Så.. Varning? 
Dessutom rekommenderar jag er att lyssna genom texten på "take me to church" extra noga. Otroligt bra låt.

Godnatt  <3


Likes

Comments

Kommer människan någonsin tillåta sig själv att vara lycklig?

Sitter och njuter av min frukost i den sköna värmen och allt som ekar inifrån från tvn är alla dessa olyckor, krig, bombningar, naturkatastrofer och allt annat som bara är skit som sker nu. Folk bara dör och kämpar förgäves. Något ännu sorgligare är nyhetsankarens tomma blick, när hon måste läsa upp det igen.

Allt för makt och begär. Vi civila sitter som dumma små myror och får orden från media inbankade i huvet men inga vapen vi kan försvara oss med.
Det hjälper inte med blogginlägg, facebookdelningar eller protester. Vi syns, men så mycket som dem vill att vi ska synas.

Ja, det är bättre att försöka. Men vi kommer dö som otympliga varelser medan dem frossar i vinsten i vårt blodbad.

Vi är korkade och hemska varelser. Jag avskyr att vara människa. För vi kommer aldrig tillåta oss en värld av lycka, då allt handlar om avundsjuka, svek, makt och begär.

Likes

Comments

Tar ett snabbt inlägg! Vädret är okej men blåsigt, och imorgon åker vi , tyvärr så man får göra det bästa man kan utav dagen :* lite bilder sen ska jag käka!

Kaffe o käk med grbbzeennnn

Likes

Comments

Idag är det en regndag här på Kos, så jag o två av mina grabbar sitter inne. Vi köpte internet, chips och lite breezer och tittade på Torkel i knipa ;)

Alltså det har varit fullt ös medvetslös hittills... Sjukt grymt hittills! Ashärlig resa! Dock Så kanske det var lika bra att ha fått en vilodag o bara softa, dock så går det rykten om att det ska va regn tills vi drar hem... Äsch, tror inte jag kan bli brunare än så här </3

Vet inte vad mycket mer jag ska skriva, men bilder kommer läggas upp så fort jag kommer hem!

Puss o kram!

Liten bild på vad vi gör nu :3Vädret just nu...

Likes

Comments

Ja men tjena! Självklart så är man ju glad idag, för inatt åker jag till Grekland med grabbarna!!

Dagen är ju ganska så kaotisk då jag har en del läxor att lämna in till två i natt... DET LÖSER SIG

Alltså är så peppad! Tyvärr kommer det regna första dagen, men vi löser nog det, man behöver inte ha tråkigt för det regnar ;)

Vill verkligen bli klar med packningen så jag kan duscha o fixa mig o packa ner det absolut sista så jag har lugna timmar på mig att slutföra läxorna.

Får jag nät där nere är det klart jag lägger upp några bilder! Ni måste ju också vara med ;)

Bokade klippning, färgning och färgning av ögonbryn till veckan efter Grekland... Vilket är samma vecka som min student :$

OOOH! VILKA UNDERBARA TVÅ VECKOR DET BLIR FRAMÖVER!

Om jag bloggar över dessa två veckorna blir det nog ganska så snabba, slarviga inlägg. Jag ursäktar mig i förväg!

MEN LIVET PYSER MIG FÖRBI, NU MÅSTE JAG DRA O BLI KLAR <3

kramm

Har jag packat för mycket? Haha

Likes

Comments