Idag är man en stolt medlem i familjen hörvikens IF. Igår så gick nämligen vi upp en division, från 4:an till 3:an. Det var en riktigt skön känsla, speciellt eftersom att klubben har kommit 3:a fyra år i rad innan denna serievinst. Så det var väldigt roligt åt bryta den dåliga trenden.

Själva matchen som spelades igår är inte mycket att snacka om, vi vann matchen , mer än så behöver man inte prata om. Vad som behövs pratas om är firandet efter matchen. Allt började med att domaren blåste av matchen. då stormades planen av alla anknutna till klubben , stora som små. Vi tackade av motståndet och sedan kunde den härliga festen börja. Och allt var som det skulle vara egentligen. Vi sjunger en massa , det tas en del bilder , Sjöblom blir intervjuad, Meg kommer med ölen medan ricki delar ut tröjor och hattar, allt var perfekt. Och roligare skulle det bli.

Resten av kvällen så var vi i klubbstugan och jag måste säga att jag är glad att inte behöva städa efteråt. Vi festade en hel del. Jag gjorde också några grejer som bidrog till det roliga. Jag gjorde exempelvis armhävningar utan tröja under sången "Eye of the tiger". Sedan berättade jag några roliga historier som alla tyckte var roande.

Det enda negativa med min kväll var att jag behövde gå ganska tidigt, då u17 i Mjällby AIF hade match mot Norrköping borta, vilket gjorde att jag inte kunde vara med hela kvällen. Men från vad jag hört så hade alla det väldigt kul , speciellt när de åkte ut till puben. Mer info kan jag inte ge.

Nu avslutar jag med ett : ha det gott , haj

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej , nu har det gått ett tag sedan jag började med att blogga, och jag måste säga att det känns skönt att skriva av sig lite ibland.

Vad jag tänkt på en stund nu är hur bloggvärlden ser ut. Som de flesta vet så är det dominerat av kvinnor. Jag kollade in top 200 bloggare i Blekinge häromdan. Jag kunde hitta 2 killar där. Så min frågeställning är alltså, varför ser det ut som det gör ?

För att få svar på den frågan så får man gå tillbaka till alla normer och beteenden som samhället "kräver" av en beroende på vilket kön du är. Normen för killar är att vara långa, starka killar som gillar att sporta. Normen för tjejer är att alltid se "perfekta" ut, att vara bra i skolan och vara tystlåten. Visst ska man inte gå utefter denna beskrivning om man inte vill , men det är vad samhället förväntar sig. Därför, vill de flesta gå utifrån denna formel. Det skapar flera problem. Ett av dessa är självklart att de som inte följer samhällets normer blir utstötta. De flesta som känner så vill oftast bli betraktad som "normal". Därför vill de mer eller mindre följa samhällets normer så bra de kan. Anledningen till att just tjejer dominerar bloggandet ? Jo, för de som inte vet det än , så har tjejer det mycket tuffare att bli accepterad i samhället än vad killar har. Därför är det ett perfekt sätt för tjejer att följa andra kvinnliga rollfigurer på internet. Det gör att de kan lära sig hur de ska bete sig. Man kan ju fråga sig om det är rätt sätt att leva dock. Jag uppskattar ju när andra bryter normer och står upp i samhället. Det gör att man blir unik, enligt mig förstås.

Varför är det inte lika populärt att killar ska blogga då ? Det finns ju många svar här , men jag tror att många tycker att det är inte är coolt att blogga , eller kolla på någon annans blogg. Det är ju som sagt tjejerna som dominerar bloggandet, därför vill nog inte många killar göra det. De vill kanske istället sitta framför datorn o spela istället. För det är ju en sak som killar dominerar på. Ska det vara så dock ? Ska tjejerna ha sina saker som de håller på med, och killarna ha sitt ? Kan det inte vara blandat?

Dessa frågor har självklart flera svar beroende på vilken du frågar. Frågar du mig så tycker jag det ska vara mer blandat. Just nu så känns det som att killar och tjejer lever i två separata världar. Så vad ska man göra för att detta ska förändras? Jo , det första man ska göra är att inte döma någon utifrån ens intressen. Jag skulle gärna vilja se en tjej som spelar spel , eller killar som bloggar lite mer. Det är ju faktiskt lite därför ut började blogga , för att förändra normen i samhället. En annan sak man kan börja med är att inte döma någon för något , iallafall inte första gången du träffar hen. Det kan vara jobbigt att tänka så hela tiden, ibland går det inte. Man måste försöka dock , annars blir det ingen förändring. Visst , vissa vill säkert inte ha någon förändring , och det kan jag inte döma någon för, men för de som vill ha en förändring måste börja granska sig själv och se om man kan höra skillnad genom att inte döma någon ut efter utseende, intressen , m.m.

Som avslutning så vill jag sammanfatta min text. Så Jag vill ge ut en hemläxa till alla som vill se en förändring i samhällets normer. Jag vill att ni ska försöka acceptera eller till och med stötta vartenda person som har andra intressen som inte är normalt i samhället. För er som inte vill ha en förändring, det blir en hemläxa till er också. Jag vill att ni granskar er själva, och frågar er "är det rätt av mig att döma andra för att de inte passar in i samhällets formel?" Hängde ni med ? Bra !

Likes

Comments

Idag var vi alla lite trötta i kropparna, det märktes. Såklart var det mest på grund av ett tufft schema. Gothia cup är ju mindre än en vecka och det är många lag som är anmälda (över 40 000 spelare). I våran åldersgrupp var det hela 180 lag. Därför är det tajta matcher. Visst har vi spelat en gång om dagen fram till nu , men idag spelade vi två matcher. Om man hade klarat sig från den här dagen så är det tre matcher dagen efter, varav en var klockan 8 på morgonen.

Så , vi börjar spela första matchen , (32:a dels finalen) vid 10 tiden på morgonen. Det kan jag säga också att man läste på morgonen att det skulle bli 25 grader. Det var ett totalt helvete, om jag ska vara ärlig. Hur som helst så spelar vi en ganska bra match. vi möter ett lag som spelat två matcher mer än oss. Det kan också spela roll på varför vi vann. Vi gör två riktigt snygga mål, tyvärr så bränner vi många chanser vi borde gjort mål på. Vi vinner matchen dock och det var det viktigaste

Andra matchen vi skulle spela mot var mycket tuffare än våra tidigare motståndare. Vi mötte Lillestrøm SK, där deras A-lag är ett topplag i Norge. Och visst, vi förlorar med 1-0 , men vi gör det med stolthet. Vi ger dom en tuff match där dom har väldigt svårt att göra mål på oss. Man kan självklart skylla på att vi spelade match den morgonen och att det var därför vi förlorade. Man kan alltid skylla på något. Samtidigt så hade dom samma förutsättningar inför matchen. Det är som att säga att planen är dålig eller att domaren var värdelös. Man kan inte skylla på sånt. Det får en bara att se dålig ut. Så ja, det är bara att ge en applåd till motståndarna och tacka för sig. Det var det vi gjorde och vi avslutade en turnering på ett snyggt sätt.

Efteråt så åkte vi tillbaka till skolan. Vi njöt av våran sista dag på Gothia , sedan åkte vi hem. Så i slutändan så vill jag säga att denna turnering blev en höjdare. Det är väldigt svårt att vinna en turnering när mestadels av laget inte har spelat med varandra innan. Det som är viktigast dock är att ha kul, och det tycker jag vi har lyckats med väldigt bra. Så därför tackar jag Gothia cup och alla dess hårt arbetande anställda för den här gången. Vem vet , nästa år så kanske jag följer med upp till Gothia cup igen.

Likes

Comments

Okej, idag spelade vi tidig match. Klockan 9 började matchen. Det märktes på vårat tempo. Vi var sega på morgonen , vissa halvsov nästan på matchgenomgången. Andra nöjde sig med ett gäsp. Hur som helst så går vi in o denna match mot FC Bangkok med en vilja att vinna hela gruppen. Det räckte med lika för att gå vidare , men vi ville se en vinst. Hade ju varit mycket roligare. Dessvärre fick vi ingen vinst idag. Dock fick vi ett oavgjort resultat, 0-0. Även fast det blev mållöst i denna match så var inte matchen utan chanser. Våran striker hade ett skott i ribban, de hade ett skott i stolpen. Vad som avgjorde att vi stod fast var vår vilja till att gå vidare. Det gjorde även att vi fick en ledig dag då vi kunde göra vad vi ville. Hade vi förlorat så hade det blivit match på eftermiddagen. Men det gjorde vi inte , vilket var skönt. Dock så har de även 2 situationer då domaren tittade andra kinden bort. Det var 2 tacklingar som vi gjorde som lika väl kunde blivit straff till de andra. Som tur var så blåste inte domaren där , annars hade det varit svårare att kunna skapa en kvittering.

Som sagt tidigare så hade vi fått en ledig kväll. Killarna drog till Liseberg, sedan shoppade dom , och de var även o kollade in några matcher i Göteborg. Vi ledare tänkte kolla på Asarum när de skulle göra sin sista gruppspelsmatch. Och vilken match det var, eller inte... Tyvärr så kom det laget dom skulle möta i fel grupp. De kom med två av de bästa lagen i hela den åldersgruppen ( för kvinnor alltså). De hade inte heller haft så många träningar bakom sig. matchen slutade 21-0 till Asarum. En som var speciellt glad i Asarum var Niki Gustafsson som fick göra ett helt mål. Bra jobbat ! Jag blir imponerad av en grej dock hos motståndarna. Hur dåligt det än gick så tyckte dom att detta var roligt. Det är det viktigaste med fotboll och sport över huvudtaget. Därför blev det ett bra slut på det hela.

Efter matchen så blev jag väldigt glad då min bästa vän äntligen hörde av sig . Hon bor i Borås så jag tänkte åka till henne och träffa henne.  Det var ett tag sedan.Tyvärr så slutade hon vid 8 så det blev inte så länge jag var där. Så medan jag väntade på att klockan skulle slå 8 så gick jag på en shoppingtur. Det var riktigt trevligt faktiskt. Jag köpte en del grejer. Ett par skor, en tröja , ett par skjorts och en klocka. Allt för ett billigt pris 👌

Jag åkte tillbaka till skolan och åt med min kollega. Vi delade ett par ord och var nöjda efteråt. Sedan tog jag minibussen till min bästa vän. Det kan jag säga att jag behövde. Jag hade inte sett henne på åratal  (2 månader ) så jag var väldigt glad att få chansen att få träffa henne. Så jag , hon och hennes pojkvän snackade en del. Han skulle sedan vidare o handla och vi pratade vidare, tills det var dax o köra hem.

Hemresan gick bara bra, men så ser jag några av de som jobbar på skolan , tillsammans med min kollega , sitta i korridoren och se glada ut. Trodde nämligen att han var i hans säng. Jag kommer in och blir direkt påhoppad av att jag var liten , på skämt alltså. Sedan sitter vi i korridoren och berättar historier om allt möjligt. Jag trodde min kollega skulle dö av skratt, han var helt illröd i ansiktet. En känslan fick jag speciellt när vi pratade om sagan om ringen. Eftersom att jag var liten då så var det väldigt roligt att säga att jag var från Fylke. Ha Ha Ha. Nej men jag spelade med och hade en väldigt trevlig stund. Jag fick även en påse giflar av en som jobbade här. Det tackade jag inte nej till. Man får alltså belöning av att vara trevlig i form av giflar , det visste jag inte.

Likes

Comments

Dag 2 börjar segt. Jag går upp vid samma tid som igår , men jag har ganska ont i kroppen, måste sovit dåligt. En bra anledning till det kan vara att alla i mitt rum snarkar , vilket gör det betydligt svårare att sova...

Spelarna började dagen pigga iallafall, vilket är positivt. Vi hade match samma tid som gårdagen, 16:30, vilket gjorde att schemat såg identiskt ut. Vi åt frukost och lunch , allt det där. spelarna kollade även på motståndarna vi skulle möta dagen efter medan vi satt och kollade på Asarum när dom skulle spela. Det är ju väldigt kul eftersom dom finns väldigt nära där vi befinner oss i vanliga fall. Hur som helst så skulle de möta Kungsbacka DFF. De var ett väldigt tufft motstånd. De har faktiskt precis kommit ifrån en match och vunnit med 25-0. Eftersom man spelar 2×25 min så är det ett mål varannan minut i snitt. Det gjorde även att turneringens rekord för antal mål har blivit slaget (förra var 24-0). Dock står Asarum fast med ett väldigt imponerande försvarsspel och en bra vilja. De lyckas höra ett mål och även vinna match på det. Det är bara att ge dom en applåd 👏

Nu , till våran match. Jag kände mig som vanligt lite spänd för vad som komma skall, men den oron släppte snabbt. Vi gjorde nämligen mål på mindre än 15 sekunder. Ett mål till kom några minuter efter det. Tyvärr så slappnar vi av och bjuder in dom i matchen igen , då de gör 2-1. Vi förstod vid målet att det inte går att ta det så lugnt , så vi började trycka på. Därifrån tar vi över matchen och det slutar med ett stabilt resultat , 5-1. På vägen hem så spelade vi We Are The Champions, som vi även gjorde efter gårdagens match. Detta kommer vi nog göra fler gånger !

Efter matchen så hände inte så mycket. Vi hade några timmar kvar så vi ledare bestämde oss för att kolla på en film istället. Det blev en klassiker , Dodgeball. Man fick en del gods skratt. Sedan var det dags för sängen. Jag började skriva här. Sedan tog jag en paus o kollade på senaste avsnittet av Game of Thrones.

Imorgon är det dags för FC Bangkok. Även dom har 6 poäng, som oss , men vi har bättre målskillnad. Därför räcker det med oavgjort för att bli gruppetta, men vi går ändå för vinst !

Likes

Comments

På söndag morgon så förberedde man för avfärd till Gothia cup, ett av världens största ungdomsturneringar, där jag hade fått äran till att leda ett lag tillsammans med två andra. Vi reste mot Gothia cup, alltså Göteborg, lite efter lunchtid. Resan tog ett par timmar, sedan var vi framme vid skolan. Vi hann inte riktigt med så mycket mer än att packa upp och äta innan det var dags o lägga sig.

Här börjar alltså dag 1 av Gothia. Jag kände mig faktiskt lite spänd inför första matchen, då vi hade hört att detta motstånd skulle varit bra. Fun fact, vi delar rum med deras ledare. Hur som helst så börjar jag dagen med en joggingrunda i 45 minuter. Det tycker jag alltid är skönt på morgonen. Sedan var det dags för frukost och sedan var det dags för avfärd till platsen där alla planer fanns. Vi tänkte kolla in våra andra motståndare i gruppen, FC Bangkok och IK Oden. De imponerade inte så jätte stort om man ska vara snäll i orden. Resultatet i matchen ? 2-1 till Bangkok

Lite senare på eftermiddagen så var det vår tur att spela match, och vi spelade mot SK Sarpsborg. Själva matchen startade bra , vi hade ett läge redan efter 30 sekunder , men den bränner vi. Vi har många andra lägen vi borde satt , men vi gjorde matchen lite onödigt spännande. Vi spelade riktigt bra fotboll i stort sätt hela matchen men vi jag samma problem som vi har i u17. Vi spelar bra fotboll men vi kan inte få in bollen. Just i denna match dock så hade det varit väldigt sorgligt om vi inte hade fått utdelning för vårt fina spel. Vi får två mål , vi borde fått mer. Nåja , så länge som vi vann så nöjer jag mig , men vi måste lära oss att vara noggranna i våra avslut.

Efter matchen var det lite stressigt. spelarna hade väl 45 min att äta o duscha , vilket var tufft för vissa. Men de klarade sig. Vi tog tåget till centrala Göteborg där vi skulle på en invigning till Gothia cup. De imponerade på mig iallafall. De presenterade alla länder (hela 82 stycken), de pratade om likvärdighet och respekt mor andra. De fick med en massa låtar och fyverkerier och de fick även in två personer som kunde trixa med bollen på ett snyggt sätt !

Efteråt så åkte vi bussen hem och jag måste säga , så mycket har jag inte skrattat på länge. Det var en av våra spelare som hade ett fantastiskt uttal där han härmade Göteborgs dialekt. Han pratade så hela vägen hem 🤣

Nu ser vi ledare fram mot en än bättre andra dag på Gothia. Vi hoppas självklart på vinst även då, där vi möter IK Oden!

Likes

Comments

Så här är jag igen! Den här gången så tänkte jag prata för första gången om ett problem som finns här i världen. Nämligen, som titeln beskriver, rättvisan till domare.

Idén med att skriva om detta kom igår kväll. Det hade varit väldigt tungt för mig hela dagen. Jag fick göra en hel del hemma, och sedan fick jag samtalet från en person i Mjällby AIF. Han frågade om jag kunde döma fotboll senare på kvällen. Jag, som är en person som vill att det ska lösa sig för alla, accepterade hans förfrågan. När jag blickar tillbaka så hade det nog varit bättre om jag sagt nej.

Så jag åker ner till Strandvallen, som alltid är en lika härlig känsla, och förväntar mig en match som ska vara ganska schysst. Det var nämligen en internmatch. Killarna i 15 års åldern och deras ledare ville nämligen ha en förberedande match inför Gothia cup (en väldigt känd internationell fotbollscup i Göteborg). Så de frågade mig, en som alltid ställer upp om jag kan. Så matchen drar igång. Som jag vet innan så är dessa killar väldigt stora i orden, och kan börja med att sätta in fula tacklingar till motståndarna. Inte trodde jag dock att de var så dumma att de tacklade sina egna (tekniskt sett motståndare, men ett lag annars), och gav fula ord. Så jag gjorde så gott jag kunde, men de lyckades ändå få mig rosenrasande. Så jag började skrika att de skulle sluta. Jag gick till och med över gränsen en gång vilket jag verkligen ångrar. Efter en halvtimme in i matchen bestämde jag mig för att gå därifrån, det blev för mycket helt enkelt. De höll på att tackla varandra fult, de snackade illa mot varandra, och de blandade in mig i detta också genom att kalla mig dålig som domare. När man säger sånt till mig så blir jag väldigt irriterad. Jag ställer upp för såna här saker och får inte mycket tillbaka. Förhoppningsvis så kommer det bli bättre, då jag snackade med deras tränare, och jag fick höra att han hade ett samtal med grabbarna.

Denna text blev nog mer personlig än jag först tänkte, hur som helst ville jag bara dra ett exempel på hur det är att vara domare. Visst dömer jag ungdomar, men så här funkar det i alla divisioner. Det finns ingen som är fläckfri som domare. Ibland har de dåliga dagar, och gör en del misstag. Det kan skärra dig hela livet dock, eftersom spelare blir sura 99% av alla gånger. Visst är det synd att det är så. Samtidigt har ju även de flesta personer som spelar fotboll ett beteende som ett litet barn, på planen då det vill säga.

Jag tycker verkligen inte det är rätt för spelare att säga så fula saker till domare. Om domaren till matchen inte dömer straff till er under ett visst tillfälle ni tyckte varit straff, då är han en ärthjärna. Ni kan till och med säga så högt ibland. Men då ska man fråga sig, säger domare så till spelarna när dom exempelvis missar bollen eller gör ett dumt beslut? Svaret är självklart, ett nej alltså. Spelarna bedömer domare som äpplen. De ska vara fläckfria. Är dom inte det så kastar man dom, i domarnas fall så buar spelarna åt dom. Alla som håller på med någon form av sport måste kunna börja förstå att vi alla är människor. Vi har alla brister, eller dåliga dagar. Vad man lärde sig i grundskolan var då att man ska stötta den personen, så att hen kan få en bättre upplevelse av sin dag. Tydligen så har väldigt många missat just den lektionen...

Domare får verkligen inte den glans de borde få, samtidigt så är det ett jobb som de har. Därför måste även en del krav ställas. Jag förstår spelare om de blir frustrerade på domare ibland. Jag är ju spelare själv, och även lagledare. Jag blir också förvånad över domares beslut ibland. Det jag gör annorlunda är att jag håller det inombords så gott jag kan. Många andra har inte den kontrollen på sig själva, och då får man ta straffet, oftast med ett gult eller rött kort.

Slutligen så vill jag berömma alla domare som fortfarande håller på med det här. Som kan stå ut med spelare som är skitstövlar vartenda match. som har tålamodet till att släppa saker och ting. Jag har faktiskt tappat det tålamodet och jag tror att jag måste lägga ner med att döma, iallafall ett tag.

Likes

Comments

Okej , så jag får börja med att ursäkta för att detta inlägget blev så sent , mitt inlägg som jag skrev i söndags blev raderat av någon anledning och jag orkade inte skriva nytt, förrän nu då alltså.

Hur som helst så var dagen riktigt bra. The Killers gör en riktigt bra spelning och de får mig , som inte hört många av deras låtar, att lägga till 7-8 låtar till min Spotify spellista.

Några som var bra var även Norlie & KKV. De körde sina låtar , men det som jag tyckte var bra gjort var att de pratade en del med publiken, som handlade om alla sexuella trakasserier. Väldigt bra av dem att ta upp dessa problem som var så aktiva.

Så varför händer det så många våldtäkter och annat hemskt på Bråvalla? Bara förra året så var det totalt 21 våldtäkter som skedde. Detta året var det mindre , men det är fortfarande alldeles för mycket.

Jag brukar ju gå till Sweden rock varje år , det är ju väldigt nära till där jag bor så varför inte. Hur som helst så gör dom det mycket bättre än de på Bråvalla. De gör allt mycket mer noggrant. På Bråvalla så hände det att de inte sökte igenom mina byxor alls, för att de var stressade av den långa kön. Dock så ska de inte vara stressade. Jag menar jag hade kunnat komma in med ett vapen hur lätt som helst. När vi kom till Bråvalla för första gången, på onsdagen, så kollade de inte ens igenom våra väskor. Alldeles för dåligt ! Dessa saker kan verkligen påverka varför våldtäkter sker på Bråvalla. Dessa idioter som gör sånt hemskt kanske även skulle kunna göra annat hemskt , som att ha med sig vapen. Vad gör då Sweden Rock som hindrar detta? Jo de kollar noggrant alla som ska in på området , de kollar alla väskor man har. Vad jag också tror spelar roll är antalet poliser som finns på området. Det var inte alls många på Bråvalla , men på Sweden rock så kryllar det av dom. Det gör att de som hade kunnat tänka sig att våldta inte vågar göra något, då de vet att man kan bli upptäckt.

Det var väl det jag hade säga om sista dagen på Bråvalla. Dagen efter allt så packade vi endast ihop våra saker och stack därifrån. Jag hade lite problem med mitt tält dock , jag kunde inte packa ner den. Dock är jag inte förvånad då jag är så dålig på att packa ner. Det var allt för mig, för den här gången.✋

Likes

Comments

Gårdagen var lite blandade känslor för mig. Det hände en väldig massa. Från den fantastiska prestationen av Håkan Hellström till den underhållande Magnus Betnér, till house music, och i mitten av allt var jag o kollade på dessa prestationer.

Allting kändes som vanligt, vi alla åt frukost tillsammans och jag tog, som vanligt två pågenlimpan tillsammans med räkost. Det enda som var nytt var väl att vi alla gick o duschade.

Vi började ju sedan dricka (som vanligt) innan vi gick till Youmeat6. Det var inte något speciellt enligt mig. Jag har inte riktigt några kommenterarer då de är ett standard rock band. Jag tyckte inte riktigt att de stack ut från mängden heller.

Vi gick alla senare tillbaka till vårt "camp" för att dricka lite mer (som vanligt). Sedan var  Magnus Betnér nästa stopp och låt mig säga så här. Han är en av Sveriges bästa komiker enligt mig. Han briljerar totalt på scenen. Han är känd för att ta det lite för långt många gånger , men för det mesta så tycker jag han sätter en tydlig bild på vad han vill få ut. Han har även pratat väldigt mycket om politiken och även fast han är komiker så ska man ta hans ord på allvar , då han är ganska insatt. De flesta nu för tiden lyssnar inte längre på politiken och jag kan förstå varför. De orkar inte med all debatt som finns som inte leder någonvart. Förr i tiden så lyssnade man hela tiden på politiken då all diskussion var viktigt för hela landet. Komiker var även betraktade som endast humor och inget annat. Med en mening som sammanfattning så kan man säga att man lyssnade på politkerna och skrattade åt komikerna. Nu för tiden är det tvärtom. Nu ska man lyssna på komikerna och skratta åt politikerna. För om man ska vara ärlig så ser folket vissa politiker endast som komiskt material.  Hur som helst så gjorde Magnus Betnér ännu en fantastisk prestation. Direkt när jag kom dit där han var så började jag skratta , då han sa att han inte orkade ta upp tidningen längre, då han skulle bli tvungen att se Donald Trump varje gång.

Och nu till bästa filosofen på Bråvalla, Håkan Hellström. Innan hans uppträdande så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig , men det visade sig vara en succé. Han uppträdde brilliant. Han kom in med storm och avslutade även likadant. Han började med nya låtar, som var väldigt inspirerande o höra. Han gjorde några vbrott so var helt fantastiska. Han pratade om en viktig fråga som rörde mig. Han började prata om livet efter. Tänk om man knackar på dörren till himlen och ska prata med gud , men så pratar gud inte engelska. Vad ska man göra då ? Han gick sedan till andra sidan av scenen och knackade på helvetet. Där pratade djävulen engelska. Jag tror ni förstår vad han försökte få fram. Om ni inte förstår så tycker jag ni ska skylla på mig, då jag kanske förklarat det dåligt isåfall 🤣

Avslutet var fantastiskt. Han gick av scenen , sedan kom han tillbaka efter några minuter för att sjunga alla klassiska låtarna, såsom "Känn ingen sorg för mig i Göteborg" och "En midsommarnattsdröm". Helt underbar dag blev det , bara för att han spelade. Han får 5 av 5 stjärnor från mig 🌟Förresten, om ni vill se en expert recensera Håkan så finns det på Aftonbladet. Där finns även andra recensioner om bland annat Linkin Park

Efter Håkan så blev det lite mer House music där Alesso spelade först. Därefter spelade Chainsmokers på en annan scen. Båda gjorde bra ifrån sig, men jag ville helst diskutera om problemet jag skrev med Linkin Park mitt förra inlägg , att alla höll på att tränga sig för att komma fram. När det gäller sån här musik så är det inte riktigt någon större fördel att vara längst fram. Alla jag såg verkade bara njuta av musiken o dansa till den. Det var väldigt skönt att inte behöva bry sig om att andra ska tränga sig.

Jaja , lite får man väl tåla ändå. Idag kom nyheten av att Bråvalla inte ska hållas nästa år. Förmodligen på grund av att de inte kan kontrollera alla sexuella ofredanden och våldtäkter. Jag menar , en 15 årig flicka blev våldtagen och var tvungen att åka till sjukhuset. Samtidigt var det totalt 21 sexuella ofredanden förra året och detta året är det cirka 9 än så länge. Även fast det inte är så många detta året så är det ändå 9 för många.

Likes

Comments

Okej dag 2 avklarad och mycket har skett.Jag vaknade vid 9 tiden på morgonen. Jag reste mig ifrån min madrass och började tänka på något. Plötsligt hör jag folk utanför mitt tält skratta. De hade sett mig när jag tänker och de beskrev det som att jag var helt tom i blicken , som att jag var hög. Självklart hade de även filmat allt...

Vi började med att äta frukost och sedan var det dax o börja dricka, skål på den 🍻 Efter det så gick jag och några till o började lyssna till Passenger. Vi missade några av låtarna men vi hann se "Let her go" vilket var väldigt mäktigt. Jag filmade även en del av låten ! För att kolla på min inspelning så det bara att gå in på min Facebook, för de som är nyfikna 🙂

Nu , till detta inläggets största tidpunkt , Linkin Park! Det var en absolut succé. Det var nog ett av de bästa live band jag sett. De totalt ägde scenen. De började med att presentera några av låtarna från deras senaste album. Sedan så kom de klassiska låtarna tillslut fram, Numb, In the end och några fler. Så ja , de var helt fantastiska. Några som inte var lika fantastiska tyvärr var några i publiken som ville hålla på o tränga sig. Jag förstår självklart att alla ville vara längst fram , men man behöver inte vara en som ska hålla på o tränga sig. Det blir bara en sämre upplevelse för alla andra.

Publiken har dock två sidor. De var de som hade väntat över 10 år för att se Linkin park. Det var även de som grät så mycket på grund av de såg på Linkin Park. Verkligen rörande. Själv hade jag druckit en del , inte för mycket , men heller inte för lite. Det var dock väldigt svettigt i publiken, men en vakt längst fram räddade nog många liv . Han hade nämligen en vattenflaska och bjöd oss alla med den. Schysst kille säger jag bara.

Så visst det var lite bråk och tumult i publiken till Linkin Park , men förutom det så var gårdagen perfekt. Vi avslutade kvällen med att ta en sista langos och kolla på Martin Jensen i typ en kvart . Sedan var det ner till min sköna säng i tältet. Helt taggad för nästa kväll som jag hoppas blir lika bra som denna.

Likes

Comments