Att ha matkasse abonnemang var nog det bästa "affären" vi gjort. Det är så himla smidigt att hämta kassen med färdigtänkta middagar och alla ingredienser till de. När man har bebis hemma är det svårt att hinna laga mat varje dag och det händer att man äter ute ganska mycket, iallafall för min del. Men om man har middagen genomtänkt och ingredienserna hemma är det mycket lättare, dessutom så går det snabbt att laga.
Vi valde 3-dagars för 4 personer, visst det är bara jag och C som äter men han jobbar ju och måste ta med matlåda till jobbet. Ibland så blir det ändå över och man kan äta dagen efter också eller frysa och äta när man inte har tid att laga mat.

Det är verkligen värt och jag tycker att man sparar ganska mycket om man skaffar abonnemang. Rekommenderar! 👏🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Igår tränade jag i grupp för första gången, mest för att se hur kroppen skulle reagera osv. Jag valde att köra LegWorks by Actic för att men tränar ben, rumpa och mage. När jag gick in i träningssalen sa jag till instruktören att jag skulle köra lite lättare och sakta pga att det var mitt första pass efter förlossningen och hon höll med.
Hon sa även att jag skulle låta bli att göra vissa magövningar som plankan till exempel för att den är en för tung övning för en nybliven mamma.
Passet var 30 minuter men det kändes som 15, det gick så himla fort! Jag var helt slut efter det och fick massa energi också, saknade verkligen känslan.

Sakta men säker kommer jag tillbaka 🌸

Likes

Comments

Det jag mest gjorde den sista månaden av min graviditet var att läsa förlossningsberättelser så jag tänkte dela med mig av min. Lucas var beräknad 2017/08/05, han skulle bli en augustibebis men han hade lite bråttom (VI MED!) och kom lite innan vi trodde.

Den 26e juli vaknade jag ganska tidigt för att jag inte kunde sova, precis som många höggravida kvinnor, inga konstigheter med det. C hade jobbat natt och kom hem runt 7 på morgonen så jag vaknade när han kom hem. Gick upp, tog en dusch, käkade frukost och klockan 9 började jag känna lite värkar men jag trodde att det var vanliga värkar som jag kände typ hela tiden under de senaste veckorna. Jag ville kissa hela tiden, mer än vad jag brukade göra. Och varje gång jag hade kissat klart fick jag en "instinkt" att luta mig framåt lite och då kom det mer "kiss"(trodde jag!!!). Värkarna blev bara starkare och starkare och till slut började jag komma in i mig själv och säga till mig själv "det är förmodligen dags snart". Klockan 11 ungefär ringde jag till förlossningen, och beskrev hur jag kände och hur täta värkarna var ( det kom 1 var tionde minut). Barnmorskan sa att det var förmodligen på gång men att den första fasen kunde ta ganska lång tid speciellt för en förstföderska.

2017/07/26 Kl. 10.30 En bild på mig strax innan jag ringde till förlossningen.

Efter jag pratade med barnmorskan blev värkarna såå starka! Jag ville verkligen inte väcka C för han hade jobbat natt och om Lucas verkligen skulle komma den dagen så behövde han vara utvilad också. Men kl 12-13 behövde jag väcka honom för att säga att det verkligen var på gång, han vaknade och började hjälpa mig direkt. När jag sa till honom att det var verkligen på g gav han mig ett så stort leende, och han fick ett lika stort tillbaka.

Han började genast fixa allt som behövde fixa, och efter ett par timmar åkte vi till förlossningen första gången.

2017/07/26 kl.17:14 - sista bilden på magen

När jag kom in fick jag vänta 15 minuter ungefär och sen undersökte de mig. Under undersökningen var barnmorskan lite tveksam om vattnet hade gått eller inte och hon frågade mig om jag misstänkte att vattnet hade gått någon gång under dagen och jag sa nej. Vilket jag verkligen inte trodde hade hänt. Hon sa även att jag var öppen 2cm (det ska vara totalt 10cm för de som inte vet) , och bebisen skulle komma antingen samma dag eller dagen efter. Mitt hjärta slog så snabbt när hon sa det, och jag märkte på C hur lycklig han blev. Barnmorskan frågade även om jag ville åka hem eller om jag ville stanna kvar, då valde vi att åka hem för att det gjorde ju ont men jag kunde härda ut. Jag fick smärtstillande och vi åkte hem.

Jag tog tabletterna men de hjälpte inte alls, det ända som hjälpte var att stå upp och gunga med höfterna eller en varmdusch. Jag tror att jag stod i duschen hela dagen, aldrig känt mig så fräsch haha. Värkarna var för starka och att gunga hjälpte inte längre så vi åkte in igen när klockan var 23.30. När vi kom in så väntade de redan på mig och jag gick in i undersökningsrummet direkt. Barnmorskan kom in och undersökte mig, jag såg att hon blev lite tveksam precis som den första barnmorskan och hon gick ut för att hämta en kollega för att hjälpa henne. Hennes kollega undersökte mig också (fyfan för såna undersökningar!!) och de kom överens om att vattnet hade gått (!?). De frågade mig om jag hade misstänkte något under dagen eller om jag visste vilken tid det var ungefär, men jag hade verkligen ingen aning jag kände ingenting rinna som folk brukar säga och vi ser på tvn.

Men då sa C att det kanske var då när jag gick på toan under dagen och kände instinkten att luta mig framåt och "kissa" lite mer, eftersom jag hade pratat med honom om det. Barnmorskan sa att det var mycket möjligt och jag hade tidig vattenavgång, men att det inte var någon fara.

De frågade återigen om jag ville stanna eller om jag ville åka hem, jag var öppen bara 3cm ändå. Och jag valde att åka hem för att värkarna hade avtagit lite. Om jag ska vara ärlig så var det jättedumt av mig att åka hem igen, om jag kunde gå tillbaka så hade jag valt att stanna och förbereda mig mentalt på sjukhuset.

Vi kom hem, jag somnade 30 minuter kanske och då kom värkarna igen. Denna gången kunde jag inte göra någonting för att det skulle göra mindre ont. Det gjorde ont att sitta, att stå, att gunga, you name it. Min kropp orkade liksom inte mer att åka fram och tillbaka, tillslut spydde jag i hallen och då sa C att det fick vara nog. Nu åker vi igen och denna gången stannar vi där.

Dagen efter alltså 2017/07/27 klockan 3 på natten gick fick för tredje och sista gången in och jag orkade inte ens gå ut från bilen. Som tur var hittade C en rullstol precis när vi gick in i sjukhuset och han hjälpte hela vägen upp till förlossningsrummet. En jättesnäll barnmorska kom in och frågade direkt om jag ville ha lustgas och jag svarade ja direkt! Det var det bästa som kunde hända, lustgasen hjälpte mig så mycket. Men jag fick minnesförlust av det också, så medan jag skriver denna sista delen av min berättelse sitter C bredvid mig för att rätta mig om min hjärna inte kommer ihåg haha.

När klockan var 5 på morgonen kom barnmorskan in igen och undersökte mig för att kolla om det hade hänt något och det visade sig att jag var öppen hela 9 cm men hon gick ut igen . Efter ca 40 minuter bad jag C hämta henna för att jag ville krysta, hon kom på en gång och då var jag redan öppen och redo att föda ut Lucas.

Ja krysta på nu sa dem! C försökte ge mig lite saft emellan men jag ville inte ha något, jag ville bara få ut Lucas så smärtan skulle försvinna och jag fick se honom. När de sa att de såg huvudet och han var jättehårig gav det mig så mycket mer energi. Han är snart här tänkte jag, "pain is temporary"! Sedan sa hon, ”tryck inte nu utan vänta en värk” (så att jag inte skulle spricka). En gång till sen är det slut, när hon sa det började svida därnere. Satan, det känns som att någon sätter eld på min fiffi tänkte jag. Men det gick snabbt och klockan 6:44, 3435g den 27/7 anlände våran ängel ute i världen.

Likes

Comments

Igår kväll kom vi hem från Säffle, jag gillar verkligen att åka dit men det var jätteskönt att komma hem till vardagen också.

Jag hade en jobbig natt med Lucas inatt, han somnade som vanligt runt 22 och vaknade bara kl 3 på natten inga konstigheter liksom. Men det tog mer än en timme tills han somnade om, han fick sin mat, jag bytte blöja men det hjälpte inte. Istället låg han i sängen och fäktar med armarna, sprattlade med benen och rörde hela kroppen också omöjligt för mig att somna om och C som skulle gå upp för att jobba kl. 5.15 på morgonen (!). När kl. var 4 orkade jag inte försöka mer och gick upp istället, och lät han ligga i sängen med C. Jag duschade, åt min frukost i lugn och ro och när jag gick in i rummet då hade han somnat om igen så jag passade på och gjorde det jag också.

Jag vaknade precis och det är bara tvätt som står på schemat idag, så skönt! Vi har så mycket tvätt att jag behövde boka två tvättider i rad idag haha 8-20. Jag har en fråga till er mammor som bor i lägenhet, hur gör ni när ni ska ner till tvättstugan och bebisen sover? Själv måste jag vänta tills han har vaknat för att ta med honom i babyskyddet/babybjörnen eller så väcker jag honom om jag har bara 4 timmar i tvättstugan. Saknar verkligen när vi hade tvättmaskin här hemma, det var onödigt när det bara var jag och C men nu så känner jag att det skulle underlätta mitt liv såå mycket.


Likes

Comments

Vi har inte fastställt datum än men vi kommer ha i juli 2018. Och det finns två anledningar till varför vi vill ha just i juli:
1. Det första är för att det är sommar och vi vill gärna ha utomhus.
2. Det andra är för att Lucas fyller 1 år i juli 2018 och våra släktingar från Brasilien kommer antagligen till vårt bröllop och vi vill passa på att de är i Sverige och göra ett stort kalas för Lucas.

Det är så mycket man måste tänka på när man planerar ett bröllop så jag började lite smått redan när jag var gravid för jag visste att jag inte skulle ha så mycket tid att egna mig åt planeringen med en nyfödd hemma, iallafall inte de 2-3 första månaderna. Men nu känns det som att det skulle passa bra att börja planera igen och mycket har vi att göra!!

Likes

Comments

Godmorgon hörni!

Vi är i Säffle och ska snart besöka en lokal som vi blev intresserade av inför bröllopet, klockan 10 ska vi vara där. Det är första gången vi åker dit men vi har bara hört bra saker om den så vi kikar på den och har den som alternativ.
Vi kommer ha en bohemisk stil på vårt bröllop och denna lokalen lutar mot åt det, ännu ett poäng där!

Efter det försöker jag övertyga Cezar att åka till Dollar Store (❤️!) de har så billiga grejer där, men han vet att det är rätt farligt om jag åker dit haha.

Likes

Comments

En söndag som känns som en måndag för mig egentligen! Jag har iallafall hunnit storstäda här hemma, har försökt göra det flera dagar i rad men Lucas ville ha närhet hela tiden och det blir svårt att göra saker när de är så.
Vi ska åka till Lucas farmor igen, hon bor ungefär 40 minuter från Karlstad i Säffle och det är där vi kommer ha bröllopet nästa år. Det är just därför vi ska dit igen, för att fixa några grejer imorgon bitti som har med bröllop att göra. Istället för att vakna tidigt så åker vi idag och sover där!

Likes

Comments

Igår när vi hade kommit hem från C's mamma lagade jag mat och fixade om skolskåpet vi har här hemma. Ovan är före och efter bild! Jag använde dekorplast från lagerhaus, jag använde två paket för båda och det blev ändå lite kvar.

Likes

Comments