Header

Tänkte dra en förlossningsberättelse, beroende på hur mycket jag minns, använder min förlossningsjournal som mall så ser vi!

9:45 satte dom igång mig med en så kallad ballong, när den trillar ut brukar man vara öppen 3-4 cm. Vi gick många promenader under dagen för att försöka skynda på det hela, men med kraftig mensvärk kom vi inte så jättelångt. Mensvärken höll i sig hela eftermiddagen och ingenting mer än så hände, tills kl 18:30.

Då kom första värken, fick några till och 18:50 ringde jag på klockan och ctg kopplades, körde den klassiska ''Jag vill inte föda barn mer'' men det fanns ju inte mycket man kunde göra åt. Värkarna blev tätare men ingenting syntes på ctg't. Barnmorskan bad mig prova att duscha men klara max 5 min sen gav jag upp då jag inte orkade stå upp mer. Sa till sambon att jag ville ha kejsarsnitt redan 19:30 men är glad han inte lyssnade på mig!

19:50 skulle barnmorskan kolla hur öppen jag var då ballongen fortfarande satt kvar men den trilla ut när hon kolla så den släppte antagligen för några timmar sen trodde hon bara att den inte trillat ut!

Jag var öppen 4 cm och fick äntligen flyttas till förlossningsrummet, det första jag utbrast till barnmorskan var ''åh får jag lustgas?''.

När jag kom in i förlossningsrummet så fick jag lustgas direkt o de va tamigfan de bästa som hänt under dom timmarna.

20:50 kolla hon hur öppen jag var igen och då hade jag öppnat mig ytterligare 2 cm asså till 6 cm, strax efter det börja de trycka på som fan, då Noah skulle sjunka längre ner, det är nog de värsta jag kan tycka under förlossningen för fy sjutton vad det tryckte utan att man fick göra något. Provade att sitta på en pilatesboll samtidigt som sambon massera svanken.

Helt plötsligt fick jag för mig att jag skulle upp i sängen igen, vilket jag senare ångrade då de va bättre på pilatesbollen, men blev kvar i sängen, minns inte riktigt hur länge då tidsuppfattning inte fanns.

Efter 23 någon gång så ska jag till sambon att jag måste krysta, barnmorskan kom in med trodde inte på det då det gick så fort, men jodå hon kolla och jag var 10 cm öppen.

23:15 börja jag krysta och det var nog de bästa med hela förlossningen, att bara låta kroppen arbeta! 23:28 kom lilla Noah ut.

Efter förlossningen så ville inte min moderkaka släppa så vart tvungen att sövas för att ta ut den vilket var tråkigt, sambon blev själv med Noah i ungefär 3 timmar. Vid 4 tiden någon gång flyttades vi över till BB!

Kortfattat men det var nog de jag mindes!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag inte bloggat på helgen då jag inte riktigt känt för det. I fredags åkte vi till min bästa väns familj, skulle ta bilder på Noah men han sov igenom dagsljuset så gick ju inte riktigt som planerat, så på tisdag får vi se om Noah vill vara med oss. Vi åt lunch när vi kom och en stund senare åt vi semlor och sen kom den efterlängtade tacosen, sååå gott! Vi stanna kvar tills strax efter 19 innan vi begav oss hemåt.

Igår veckohandla vi sen var vi bara uppe hos sambons föräldrar en sväng men Noah vart så övertrött tillslut så fick gå hem och han somna inte förrän 17 här hemma och då gick vi ändå därifrån 14:30 ca, kvällen var lugn och blev lite mellomys.

Idag spenderar vi dagen hemma då jag inte känner mig bra!

Vi hörs i nästa inlägg!

Likes

Comments

Idag är det ingen bra dag för varken mig eller Noah. Vi båda har sovit dåligt inatt och var uppe kl 6 redan, nu lyckades han äntligen somna i soffan en stund iallafall. Idag kör vi en hemmadag och spenderar dagen i soffan, sådana dagar behövs ibland också. Sambon jobbar sista dagen för denna veckan då han är ledig fredagar så för oss räknas det som helg redan idag, imorgon blir det iväg till 2 kompisar och deras barn så ska vi fota Noah inför inbjudan till namngivningen och sedan blir det tacos där, en tradition som inte går att bryta.

Vi hörs i nästa inlägg :)

Likes

Comments

Igår hade vi besök av en kompis och mina 2 fadderbarn Celise och Ellion innan Celise skulle på simskola, så vi hade det mysigt! Idag vankas det gekås med 2 kompisar och deras barn.

Gårdagen var rätt lugn, Noah valde att ta morgon samtidigt som hans pappa åkte till jobbet, inte så jättekul men inget man kan göra åt det.

Till middag blev det fiskgratäng, ingen favorit men mat är ju mat så ner gick det iallafall, har däremot ingen bild på maten idag då den såg så tråkig ut.

Likes

Comments

Vart tog tiden vägen?! Idag blir du redan 2 månader och du växer mer för varje dag, du har redan hunnit fira din första jul och ditt första nyår, även om du sov igenom de och inte kommer minnas det så kommer alltid jag minnas! Att en sådan liten människa kan sprida så mycket glädje och få en att orka med dagarna!

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Nedan följer en bildbomb med bilder från bb tills idag!

Likes

Comments

Idag har det inte hänt mycket här hemma, jag har fixat fadderbreven till Noahs namngivning som har tagit några timmar, men nu är det klart och jag är supernöjd!

Noah har haft en blandad dag idag, inte sovit alls bra vilket har resulterat i gråt och gnäll blandat med kortvarig glädje, så nu är vi trötta och redo för sängen strax och hoppas på en bättre dag imorgon!

Till middag idag åt vi pasta med baconsås och inlagd gurka, helt klart godkänt!

Lägger in några bilder från dagen nedan.


Likes

Comments

Idag har varit en typisk hemmadag och bara myst. Har fått städat lite och fixat internet som bara legat på golvet senaste veckorna men nu är det fixat iaf!

Till middag gjorde jag långkok, en burgundisk köttgryta som blev väldigt god och godkänd av både mig och sambon.

Noahs dag har mest bestått av lek och sova, leendena han ger gör ens hela dag, att en sådan liten människa kan sprida så mycket glädje!


Likes

Comments

Vår son Noah föddes den 6 December 2017 efter en igångsättning pga för lite fostervatten. Han var den perfektaste pojken jag någonsin skådat och så himla efterlängtad! 3205 g och 51cm lång och nu 2 månader senare 5820g och 57,5cm, så inte så liten längre men åh vad jag älskar honom mer och mer för varje dag som går.

Noah kom 3 år efter vi började försöka bli gravida, men efter flera bakslag så började vi tappa hoppet om ett biologiskt barn, men så den 23 Mars 2017 kände jag mig konstig och kände lukter starkare, när jag kom hem från jobbet valde jag och ta ett test utan att berätta för Daniel och fick ett svagt positivt, lyckan var obeskrivlig men samtidigt kom oron om vi skulle få behålla eller få ännu ett slag i ryggen. Valde att boka ett tidigt ultraljud och fick tid den 7 April kl 10:00 och fick konstaterat att där fanns en bebis och hjärtat slog så fint, tårarna som kom gick inte att stoppa, äntligen var det vår tur!

2 Maj blev jag sjukskriven för kräkningar och illamående i 4 veckor, läkaren valde att göra ett ultraljud till och där låg han, våran Noah och hade de så bra i magen.

Oron fanns fortfarande där och med hjälp av barnmorskan valde vi också att boka ett KUB, ett ultraljud i v 12, den 16e Maj kl 11:00 var det dags, detta var första gången sambon skulle få vara med då han jobbade på första. Vi var båda nervösa innan men Noah bara låg och sprattlade i magen, han ville inte ligga still så barnmorskan hade svårt att mäta han men vi var nöjda då vi sett vårt mirakel och äntligen kunde vi inse att vi skulle få bli föräldrar.

Planeringen började och vi började diskutera namn, men än visste vi inte att det var en pojke som låg där. Den 28e Juni kl 8:00 var de dags för rutinultraljud, skulle vi få veta om du var en pojke eller flicka? frågorna var många. Barnmorskan började med att mäta och kolla allting, du var livlig och levde runt, när hon var klar valde vi att fråga om hon kunde se kön och det gick inte att undgå vad du var för kön, vi fick beräknad födelse 25 november och väntan kändes lång men sommaren gick och hösten kom, vi började diskutera namn och var inne på Leon eller Noah.

Under hösten drabbades jag av foglossning och halsbränna i princip dygnet runt och inget hjälpte, men om jag bara visste att de skulle va värt det.

Vi var in och ut på förlossningen rätt ofta då Noah minskade i fosterrörelser men varje gång dom satte på ctg så kom han igång och vi kunde åka hem lättade.

Vi började närma oss bf och allt var klart inför din ankomst. 25 November kom och ingen Noah ville komma ut till oss och varje dag kändes som 9 månader. Tisdag den 5 December hade Noah enbart rört sig någon enstaka gång och väldigt svagt, jag ringde då förlossningen och dom bad oss komma in. Jag fick sitta med ctg en bra stund då han hade dålig aktivitet men tillslut så kom han igång igen men denna gång bad jag om att få träffa läkaren då allt inte kändes rätt. Läkaren kom och gjorde ultraljud och där upptäckte hon att det inte fanns mycket fostervatten kvar alls och det blev prat om att läggas in på vårdrum för att starta förlossningen dagen efter.

Jag och sambon valde att gå ut och äta en sista gång innan bebis kommer och det slutade med kinamat. Vi köpte med oss snacks och åkte tillbaka till förlossningen där det inte alls blev mycket sömn för mig den natten, många tankar snurrade runt i huvudet och snart skulle vi få träffa vår bebis.

Onsdag den 6e December kl 10 sattes jag igång, fick höra att det kunde ta tid så vi förberedde oss på att bli kvar i vårdrummet 1 natt till. Timmarna gick och allt som hände var mensvärk som satt i hela tiden, vid 17 sa både jag och sambon att han kommer nog inte ikväll iallafall men ack så fel vi hade, kl 18.30 kom första värken, som vi först inte ens tog som en värk men det kom fler och ctg kopplades. Det blev fort intensivt och vi flyttades till förlossningen 20:50 och hade då 4 värkar på 10 min och vad som kändes som ingen paus alls. Fick äntligen prova lustgas och var nöjd med min smärtlindring, var inne på att jag ville ha EDA men ångrade mig och körde på med lustgas istället. kl 23:28 kom världens finaste pojke ut och lyckan var total!

Idag är denna pojke nästan 2 månader gammal och växer så det knakar!Likes

Comments

Hej, tänkte jag skulle försöka på detta med att blogga och se hur det går!

Jag heter då Marina och är 24 snart 25 år gammal, jag bor med min sambo Daniel och vår son Noah i Vinberg, 5 km utanför Falkenberg.

I nästa inlägg pratar jag mer om vår son :)

Likes

Comments

Instagram@marinalovberg