Malibu var verkligen wow! Lika magiskt som man tänker sig.

Något jag tyckte var så extremt tråkigt med till exempel Venice beach är att det inte alls är lika glam som man tänker sig att det är. Det är smutsigt, luktar weed blandat med mycket annat. Var lite rädd för att Malibu inte skulle vara det man tänkt sig, men jo. En fantastisk stad som bjöd på fantastiska stränder, fantastiskt hav med fantastiska vågor.

​​​​En sak jag så starkt kommer ihåg när jag flög över Los Angeles och dess motorvägar med 7 filer i båda riktningarna var ''HUR ska jag någonsin lära mig köra där nere??'' Men faktiskt är jag positivt överraskad över hur lätt det är att köra bil här. Men även om jag klarat av att köra bil i både Los Angeles och San Diego och på alla motorvägar däremellan så är min tveksamhet fortfarande stort när det kommer till att köra bil i Stockholm. Tycker faktiskt att det är riktigt kul att köra bil här. Det är något magiskt med att åka på PCH och även om jag åker där varje dag så kan jag inte sluta tycka att det är helt fantastiskt. Det är så galet fint när vågorna är så höga och slår på klippsväggarna. Eller när man ser solen försvinna bakom havet om inte finare när den reser sig över bergstopparna på morgonen. Denna plats är så nära magi man kan komma. ​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En hektisk helg har det minst sagt varit, men också så galet rolig! Den började med en tur till Balboa Island. Där vi gick runt på piren och sen genom gågatan som finns. Tydligen är det säsong för valar nu så vi tänkte ta en sån tur, men allt var fullbokat så den karamellen får vi hålla till senare. Vi stannade på ett supermysigt ställe och åt frukost. Jag är ju inte så jätte förtjust i amerikanska pannkakor, men på detta ställe var dom så bra! Som svenska, fast lite mer fylliga...typ..
På söndagen åkte vi till Malibu! Älskar det och måste dit igen! Wow vilken strand! Det jag har väldigt svårt för är sjögräs och att bada medan sjögräset slingrar sig runt fotleden, men på den stranden vi hittade var det inget sånt alls! Det är ett väldigt stort minus för Laguna Beach, jag som älskar att bada.
Jag har efter 3 månader fortfarande lite svårt att smälta var jag faktiskt befinner mig! Jag är verkligen på världens mest härliga plats!


I skrivande stund är det heat warning i hela OC. Klockan är 12 på dagen och det är 38 grader ute, inte illa. Perfekt stranddag, MEN jag är hemma med ett sjukt barn så tyvärr får jag nöja mig med hemmanöjen. Dagen har erbjudit på mycket trots att det känns som om den bara börjat. Jag har varit till hundparken och till mataffären lite snabbt, innan N vaknade. Sen kom jag hem och gjorde ordning frukost till honom och gick ner till vårt lilla hemmagym och tränade. Man får dagarna att gå ganska så snabbt här borta! Och imorgon är det lillans födelsedag!! Hela 5 år! YAY!

Likes

Comments

​Även fast man kan tycka att det var ett tag sen så är det fortfarande något som alla här minns och vill fortsätta hedra. Vissa flaggstänger är på helstång med andra flaggor fortfarande får svaja på halvstång. Det som hedras och komms ihåg är det hemska som hände i Las Vegas under en konsert. Sjukaste var ju också att min värdmamma planerat på att åka dit med sin syster, men pga vissa omständigheter fick hon stanna hemma. Hur sjukt och galet är inte det? 

Likes

Comments

Jag älskar mitt liv här. Har det verkligen så galet(!!)bra. Det är tisdag och veckan är i full gång! En vanlig dag jobbar jag runt 8 timmar där jag är ledig efter 7.30 (9:00 om hostmamman behöver hjälp med att skjutsa barn) Efter att allt det är klart brukar jag och hunden ta en tur till hundparken där jag kan sitta och sola och hon kan springa av sig lite. Riktigt välbehövligt för oss båda! Efter det är det dags för mitt älskade spinningpass! Jag går inte till ett gym utan vi har en så kallad ''Peloton'' cykel, dvs en spinningcykel med skärm där man kan ta olika lektioner även Yoga såg jag fanns, kanske ska testa på det också ;) Efter träningen brukar klockan oftast vara runt 10/11:30 och då packar jag min strandväska och lägger mig på min älskade Diamond Beach tills klockan närmar sig 2 och jag måste hem och duscha för att hämta E på preschool. Jag har faktiskt ganska lite problem här o det är ju nice. 27 grader i Oktober är inte ofta man får njuta av.

Jag har ju fått en extra svans här hemma och det är ju hunden. I alla år innan jag kom hit har hon varit själv hela dagarna då ingen av värdföräldrarna har ett jobb där hon kan vara med så vi har ju blivit något av bästa vänner här hemma. Eftersom hon främst är en service hund till mitt äldsta värdbarn (som har autism) är hon tillåten överallt. Det är bara när jag går till stranden som hon får stanna hemma själv. Men en fantastisk hund verkligen!!

​Nu ska jag inte sitta här mer och kolla på Paw Patrol mer, jag vet det låter så EXTREMT frestande, men jag har kläder att vika och mat att laga och lunch låder att göra iordning så tyvärr.. Måste slita mig från tv:n. 

Likes

Comments

Det är mitten på Oktober och hösten kommer även hit. Kan vara svårt att tänka sig när man har 30 grader och strålande sol. Att se Halloween utstyrsel och pynt utanför hus, Starbucks som säljer pumpkin spice, affärer som doftar alla typer av pumpa. Men höstkänslan finns inte där. Däremot kan jag inte säga att jag inte har något emot detta.

Likes

Comments

Ord kommer aldrig kunna beskriva den frihet som havet ger. Att sitta på en trappa och höra hur vågorna närmar sig, hur dom slår mot klipporna och blir som höga fontäner. Vanligtvis är detta min favorit stad, men när tidvattnet inte samarbetar får man helt enkelt nöja sig med att stå på trappan (om man inte har lust att bli dyngsur förstås) Men wow för denna plats.

Det är verkligen galet lätt att vänja sig för värmen. Klockan var runt 11 när jag faktiskt bestämde mig för att inte sitta inne hela dagen. Familjen hade vid det laget åkt till alla olika aktiviteter som dom alltid har på lördagar och kanske var det den tystnaden som fick en del av mig att bara vilja vara hemma. 

Diamond Beach, helt klart värt sitt namn. Älskar den. Den är lite smått gömd inne bland smågator i downtown Laguna. Långt ifrån Main Beach som är lika öppet som vilket torg som helst. Men här på denna strand ligger man gömd mellan de svart/gråa klipporna och det kristall​blåa havet. 

Eftersom tidvattnet var alltför högt fick jag avnjuta vågorna och fridfullheten från trappan, men det är helt klart lika fint det.

Likes

Comments

Igår bestämde sig jag och tre tjejer till oss för att gå ut på en haik. Vi åkte till Top of The World vilket är en fantastisk plats och det var det också, under första timmen av vår vandring. Efter att ha gått i över 2 timmar ville vi bara tillbaka till våra bilar och till dit vi började så vi kunde dricka och fylla på våra vattenflaskor, men innan vi nådde dit fick uppleva något som är i alla fall mina VÄRSTA 0,75 miles. Det började ganska lugnt, men sin var det praktiskt taget 90° rakt upp. Vi var alla törstiga och uttorkade och jag har nog aldrig känt hur kroppen är så seg samtidigt som hjärnan är så inställd på att ta sig upp så att man kan få det där förbaskade vattnet. Men upp tog vi oss både levande och stående på benen, men galet var trött man var efteråt. Nu har man gjort det i alla fall och även om det absolut inte var vår sista haik så var det nog första och sista gången vi gick den rundan.

Idag har bara varit en skön hemmadag. Jag har vikt en massa tvätt och tvättat ännu mer, försökt jobba på brännan. Helt galet vad beroende av solen man blir när man är här, inte bra.. Vi har en peloton här hemma, en typ av spinningcykel fast med en skärm där man kan ta olika klasser. ÄLSKAR den cykeln!! Men efter gårdagen var det riktigt jobbigt i benen. Efter det hoppade jag in i duschen och gjorde en kopp kaffe som jag tog med mig när jag hämtade E.

Förra veckan hade vi en förkylning som gick bland barnen här och nu har jag fått denna härliga förkylning. Roligare kan man ju ha. Nu sitter jag här med två av mina barn + en granne som är nyinflyttad och kommer superbra överens med N.

Likes

Comments

52 dagar i staterna har passerat. Wow! 

Dagarna flyger och far och ser relativt lika ut. Jag lämnar barnen på respektive skolor. 3 barn, 3 skolor på 3 helt olika ställen, mycket körande. Men efter det är jag i alla fall ledig till typ 3 när mellanbarnet kommer hem och vi åker för att hämta minstingen. 

Likes

Comments

Dagarna har varit stressade. Jag försöker komma in i nya rutiner samtidigt som hela familjen också håller på att anpassa om sig. Det är nog lite svårt åt båda hållen, men jag tror vi är på väg år rätt håll! Dagen började med att jag gick upp och försökte få ordning på tvätten. Sen vi åkte och spelade minigolf och tog en liten lunch i Irvine innan vi hämtade lillan på dagis. Klockan har redan hunnit bli 4pm och barnen är sysselsatta med Wii, tv och ''dockor'', även jag är sysselsatt med fix inför imorgon och med dagens middag. Om några timmar är det duschdags och det kan ta sin tid det med, men vi ska nog få det att funka. Igår hade jag mitt teoriprov, och jag kan inte förstå hur man kan kugga på det. Så logiska frågor, inte ens kunskap någonstans. Utan ett enda fel åkte jag därifrån.

Imorgon får vi se vad dagen har att bjuda på, funderar på stranden, men vi får se hur vädret är. Igår när jag kollade ut genom fönstret var det 20 grader och regn..usch. Riktigt höstrusk. Men idag har vädret varit mer med oss! YAY!

Likes

Comments