ENDELIG ER HUN HER!

Hei dere! Nå er det virkelig lenge siden, faktisk en liten evighet. Jeg kan nesten ikke tro at jeg ikke har postet et eneste ord her inne, siden slutten av januar. Altså, hvor tiden blir av, det aner jeg ikke. Timer, dager, uker og måneder flyr av sted! Siden sist har det skjedd mye, veldig mye! Det er fryktelig mye å sette ord på og nesten litt vanskelig å beskrive, men jeg skal prøve så godt jeg kan.

Det største av alt, startet 16 mars. Jeg hadde håpet at jeg denne gangen, kanskje ville slippe overtid i svangerskapet. Den gang ei, bokstavelig talt. Alle mine små har kommet på overtid, så sånn sett overrasket det meg ikke at det ble slik, denne gangen også. I første svangerskapet gikk jeg 5 dager over termin, med andre svangerskap ble det hele 11 dagers ekstra ventetid. Tredje, som mange navngir som "luringen", kom en dag over termin. Siste, som nå er vår fjerde, var den som ventet lengst av alle, med hele 12 dager. Overtid er kanskje noe en del stresser litt over, noe som er veldig forståelig. Selv har jeg et ganske avslappet forhold til det. Så lenge mamma og baby har det bra og er ved god helse, så går det veldig fint. Jeg var på overtids/trivselskontroll en uke over tiden, og lille hadde det hele tiden veldig bra inni magehuset. Alle mine urin- og blodprøver, samt blodtrykksmålinger osv.., så veldig bra ut. Mot slutten merket jeg så klart at jeg var klar for å bli ferdig, men jeg klarte heldigvis å nyte den siste tiden likevel.

I motsetning til første, andre og tredjemann , ble det igangsettelse av fødsel denne gangen. Jeg var ganske spent på hvordan det ville bli i og med at jeg ikke hadde noen erfaring med det og da ingenting å sammenligne med. Det hele ble en veldig positiv overraskelse og en veldig fin opplevelse. Jeg skulle i utgangspunktet fått ballong satt inn, men de kom frem til at jeg skulle få modningstabletter i stedet. Jeg fikk vel totalt 4-5 stk, før fødsel var ordentlig i gang, og allerede morgenen etter var hun født. En mer detaljert fødselshistorie, kan jeg kanskje dele senere! Det hele gikk med andre ord ganske fort i mitt tilfelle. I forkant hadde jeg lest en del om induksjon og hvor lang tid det kunne ta, så jeg var naturlig nok ganske spent, samtidig som jeg prøvde å ikke la meg påvirke for mye av alle historier jeg kom over. Uansett, jeg kunne ikke vært mer fornøyd med det hele, og er nå en over gjennomsnittet lykkelig mamma til hele 4 skatter!

Nå har vi vært hjemme i ganske nøyaktig to uker, og vi prøver tilvenne oss hverdagen og livet som en familie på 6. Fire barn tar alt av tid og enda er enn det, men til tross for at det er fryktelig travelt til tider, går det fantastisk bra også!

Liker

Kommentarer