Det er ingen hemmelighet at jeg har et stort hjerte for dyr. Jeg har hatt katt siden jeg var 6-7 år gammel. Årene etter har jeg hatt både hamster av ulike arter, flere kaniner og hund. Nå har kjærligheten for de langørede pelsskapningene blomstret igjen, skikkelig. De er så fascinerende å se på, de har hver sin personlighet og kjennetegn og er så herlige. Vi har noen nykomlinger i huset, som bor ute og de kan dere se på bildet under.

Er de ikke skjønne?! 🐰❤️ De smelter i alle fall hjertet mitt, flere ganger til dagen. De er søstre og bor enda sammen, og ser ut til å trives godt med det. Jeg merker stor forskjell på oppførselen dems nå i forhold til hvordan dem var da dem kom. Da var dem naturlig nok stresset etter lang reise i mange timer. Heldigvis fant dem seg raskt til rette og personlighetene kom tydelig frem. Nå ser jeg veldig godt hvem hver enkelt er, og ser virkelig frem til å se dem vokse seg enda større og utvikle seg mer fremover!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 20 Lesere

Likes

Comments

Hei alle! Nå vil jeg bare stikke innom her å si at jeg i dag har tatt over snapchat-kontoen til - mammabloggerne - . Der vlogger jeg helt frem til i kveld, og du kan følg meg der ved å legge til nettopp mammabloggerne på Snapchat!

Ettersom det er termindato i dag og jeg stort sett går hjemme å venter, vet jeg ikke hvor stor grad av spennende snapping det blir. Jeg skal uansett kjøre min greie og forsøke å gjøre det så variert og så morsomt for dere å følge som mulig! Håper dere får en strålende dag!

  • 65 Lesere

Likes

Comments

Graviditet

Iiik, den store dagen er her! I dag har jeg termin, og om ikke mange dagene er jeg trebarnsmor. Det er litt sykt, men aller mest fantastisk, å tenke på. Vi er så klare for å møte minstejenta vår, og det skal bli så godt å bli ferdig!

I forigårs laget jeg endelig i stand vogna til lillefrøken. Vi fikk kjøpt en sovevogn til Odin, som han skal ha i barnehagen, mens lillesøster skal overta vogna han har brukt til nå. Bagdelen fant jeg frem i går og monterte den, samt danderte med dyne og teppe. Nå er alt klart, med unntak av noen få innkjøp av klær jeg får ta etter hvert.

Jeg syns det er så koselig å se vogna stå klar. Om bare dager ligger hun oppi der, jeg gleder meg allerede til første trilletur. Det er så innmari mye å glede seg til fremover, og for en fin tid det skal bli! 💕👶🏼

Likes

Comments

Hallo, hallo! Nå er det nok en gang et par dager siden sist, og jeg ville bare titte innom for å gi en lyd fra meg. Jeg og resten av gjengen min her hjemme, venter enda på lillesøster. Hun viser ikke noen veldig tydelige tegn til at hun vil ut helt enda. Jeg merker på kroppen at det nærmer seg, og at ting modnes og gjøres klart, men ingen fødsel er på gang enda. Jeg føler jeg går helt rundt meg selv om dagen, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg veldig til å bli ferdig. Direkte lei kan jeg ikke si at jeg er, ikke helt enda i alle fall, men jeg ser enormt frem til å få kroppen for meg selv igjen og endelig ha en liten baby å dulle med og kose på. Jeg gleder meg til å kunne gå lange trilleturer, og bare nyte hverdagen igjen med mine tre små, samboer og alt annet.

Kontrollen hos jordmor i går, gikk veldig fint. Lillefrøken har det så fint i magehuset, sparker masse og lager mye liv. Jeg koser meg og nyter de siste dagene med frøkna i magen. Nå er det virkelig ikke lenge igjen - det skal bli så godt å bli ferdig, vi gleder oss voldsomt til å møte henne.

  • 182 Lesere

Likes

Comments

Graviditet

I morgen skal jeg på en ny kontroll hos jordmoren min i sentrum. Det er helt rart å tenke på at fra første kontroll, hvor jeg var rundt 12-13 uker på vei og frem til nå, har tiden gått så sykt fort! Jeg forstår det virkelig ikke helt altså, og noen ganger må jeg nesten klype meg i armen. Vel, nå er det i grunn greit at tiden flyr også, for nå er jeg så klar for å møte lillemor og bli kjent med henne.

Nå er det altså klart for ny kontroll i morgen, og jeg tror og håper at det blir den siste for denne gang. Jeg skulle vært for en ukes tid siden, men typisk nok så kom det noe annet i veien og jeg måtte utsette. Det gikk heldigvis helt fint, og jeg fikk raskt ny time. Nå gleder jeg meg til å høre hjertelyden til frøkna en gang til, og få sjekket at alt annet er som det skal, før fødsel. Jeg håper virkelig jeg slipper overtid denne gangen, som i de to andre svangerskapene. Mange sier det vil bli likt, siden de andre to kom over termindato, men et hvert svangerskap er jo ulik og unikt, så jeg tar det som det kommer. Det skal uansett bli spennende med kontroll!

Likes

Comments

Graviditet

Nå altså! Svangerskapets siste uke er i gang. Jeg er i dag 39+0 og i gang med uke 40. Det er helt sprøtt å tenke på, at om bare 10 små dager, er det termin! Jeg håper hun vil ut snart, for vi er så klare for å møte henne!

Alt er klart nå - det eneste som gjenstår, er å vente. Vi gleder oss veldig til å møte lille jenta vår og starte livet om en familie på 5! Barna venter på lillesøster og er så spente, og det samme er selvsagt vi voksne.

Fraværet her på bloggen skal jeg komme litt tilbake til, for det er noe jeg virkelig ønsker å utdype litt. Jeg har ikke vært like tilstede i sosiale medier og ellers, som jeg vanligvis er. Grunnen er enkel og følg med på bloggen i morgen, så skal jeg forklare mer. Jeg passer bare på å nyte siste dagene som gravid, ekstra mye og bruker all tiden på mine fine små og kjæresten, og ikke «alle andre».


Legg meg gjerne til på snapchat for å følge mer av hverdagen vår 👻 marilenj

Likes

Comments

Hverdag

Så fikk vi en noe kjedelig start på vinterferien. Feberen har igjen tredd inn i huset. Eldstefrøkna er den som har fått det denne gangen. Jeg håper virkelig vi andre slipper det. Nå som det er så kort tid igjen til fødsel, har i alle fall ikke jeg tid eller lyst til å bli syk.

Hele dagen har vi tilbrunget inne. Faktisk har store deler av helgen vært innendørs. Jeg kjenner det skal bli godt å komme seg ut litt i morgen. Jeg håper feberen er sunket ned til normalt nivå eller helst at hun såklart er feberfri, så skal vi ta oss en tur ut å leke litt. Noen ganger holder det i massevis å bare leke utenfor huset, men i morgen hadde det vært godt med en god tur , i alle fall en liten en.

Nå skal resten av søndagen nytes hjemme, og vi håper også dere får en fin.kveld!

Likes

Comments

Hverdag

Her er det skikkelig søndagsmodus i hus - jeg og minsten er våkne og har vært det siden klokken syv. Resten av gjengen sover som steiner enda, og det er snart lunsj. Det er ikke hverdagskost med slike slappe morgener her i huset. Det kjennes at det gjør godt, og så er det jo søndag, så da er det jo på sin plass også! Begge barna våknet først klokken fem, antageligvis av vinden ute, for det har blåst som bare rakker`n i hele natt. Heldigvis sovnet de raskt til igjen, og vi fikk sovet helt til syv, da jeg og Odin stod opp. Jeg syns det er helt greit å starte dagen tidlig, da får jeg så mye mer ut av det!

Denne uken har jeg satt meg mål om å prøve å ta mest mulig bilder med kamera. Jeg er alt for sløv til å ta det med på turer og lignende, så denne uken skal det punktet utbedres. Jeg elsker jo å ta bilder, så sånn sett er det ikke noe problem. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste, så det kommer masse fine bilder på bloggen i dagene fremover!

Likes

Comments

BARNEUTSTYR, Barneklær

Endeilig kan jeg si meg ferdig med sykehusbagene til meg og lillefrøken! I går fant jeg frem de siste plaggene og har nå gjort dem klare i gangen. I kveld skal jeg legge dem i bilen, slik at de ligger på rett plass når vi må dra. Jeg må også huske å lade begge batteriene til kamera, i tillegg til å pakke det + iPad og telefon med lader. Åh det er så godt å være ferdig!

14 dager igjen, det er ikke lenge samtidig som det føles som en liten evighet. Jeg går rundt å kjenner etter tegn hele tiden, så jeg kan vel si at jeg starter å bli litt utålmodig nå. Uansett, det er ikke lenge igjen og godt er det!

Likes

Comments

Hverdag

Jeg har akkurat tatt meg en dusj med hårkur, ansiktsmaske og hele pakken. Det var himmelsk og jeg føler meg nesten som et nytt menneske. Nå nyter jeg en liten strekk på sofaen. Jeg vurderer faktisk om jeg skal sove en liten time. De siste dagene har jeg blitt så vanvittig trøtt på dagtid, spesielt et par timer på ettermiddagen. Jeg tenker at hvis jeg tar en liten høneblund nå før lunsj, så holder jeg sikkert ut litt lenge senere i dag. Er det noe jeg trenger mye av om dagen så er det hvile.

I dag er dagen vi har ventet så lenge på, vi får vår bedre halvdel i familien, hjem igjen. Ungene gleder seg storveis og det samme gjør jeg. Thale var så glad i går da jeg fortalte at pappa er like rundt hjørnet og snart kommer hjem - hun var så glad at hun fikk en kombinasjon av gråt og latter om en annen. Jeg gleder meg skikkelig til å se gleden i øynene deres, det blir så fint!

Likes

Comments

Skrevet i : Personlig, Graviditet

I alle mine svangerskap har jeg tatt masse bilder av magen. Jeg har startet nokså tidlig, fra jeg fant ut at jeg var gravid og fortsatt helt til siste slutt. Bildene er utrolig fine minner å ha og veldig koselig å se tilbake på etter fødsel og i årene fremover. Det er også en veldig fint ting å kunne vise barna dette etter hvert som de begynner å forstå mer. Thale syns for eksempel det er veldig spennende og morsomt å se på hvordan magen vokser og høre på når jeg forteller hvordan babyen vokser og utvikler seg samtidig. Odin derimot, han forstår ikke så mye enda, men syns det er spennende å "ringe på" ved å trykke forsiktig på navlen, før han sier "Halloooooo, bibi?!". Jeg må le godt av og til, han er virkelig verdens søteste.

I dag måtte jeg rett og slett ta noen nye bilder av magen, det begynner å bli en stund siden (typ en uke) jeg tok sist, og nå er det jo snart slutt på svangerskapet. Kanskje dette blir magehusets siste bilder som jeg deler her. Jeg blir helt fascinert over kvinnekroppen og hva den er i stand til når jeg studerer magen, og ser tilbake på bildene jeg tok helt i starten da jeg fant ut at jeg var gravid - ca uke 7-8. Nå er den virkelig rund og god, og det er så koselig å følge med på!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Snapchat

Hei, dere fine folk! Nå har jeg hatt en liten "pause" her fra. I går var jeg så utrolig trøtt og sliten, jeg orket nesten ikke gjøre noe ekstra utenom å leke og kose meg med barna. Og er det noe jeg bruker alt jeg har av tid, god energi og overskudd på, så er det ungene. Jeg merker veldig godt at det nærmer seg slutten på svangerskapet nå, og jeg skal ikke nekte for at jeg er glad for det. Jeg gleder meg til å få kroppen tilbake, kunne sove skikkelig godt om nettene og ha overskudd til helt vanlige ting som en lang trilletur, lek med barna og så videre. Nå er alt ganske slitsomt, selv om det går fint, så er det alltid et ork med i bildet. I morgen da, kommer endelig kjæresten hjem! Det blir helt ubeskrivelig deilig, da skal vi virkelig kose oss og nyte tiden fremover mot lillesøsters ankomst, sammen med barna. Det er et par ting som gjenstår enda, og det skal vi kose oss med sammen, bare oss fire, før vi blir fem.

Nå er vi alt kommet til tirsdag, og selv om det er en dag på etterskudd eller for sent om det er en bedre beskrivelse, så tenkte jeg å vise dere ukens timeplan. Vi har stort sett våre faste dager, men noen ganger blir det litt omrokkeringer. Denne uken har vi med oss en spennende gjest også, og hun har snapchat`en på torsdag! Jeg gleder meg veldig til å se henne og hennes hverdag for en dag. Selv vet jeg ikke så mye om henne, så det blir spennende å se! Legg oss gjerne til på snapchat for å følge med ut uken!

👆👆👆
Legg oss til da vel!

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditet, Trening

De av dere som har fulgt bloggen min en stund, har nok lagt merke til min interesse og lidenskap for trening. Jeg har trent aktivt og mer "på alvor" fra jeg gikk på videregående, og elsker det. Det er min store passion - det å kunne ha et aktivt liv, med varierte former for fysisk aktivitet! Etter at jeg ble gravid for første, andre og nå tredje gang, har jeg fått enda et nytt syn på trening. Det er ikke bare for min egen del jeg nå holder meg aktiv, men også for barna. Jeg trener selvsagt for min egen del også. Jeg trives velidg godt med å ha en del muskler på kroppen som synes. Samtidig elsker jeg følelsen av å ha en godt fysisk trent kropp, som i tillegg er sterk. Det er så deilig å kjenne hva kroppen er i stand til å få til, og jeg kunne ikke vært mer stolt!

I svangerskapene mine har jeg vært heldig med formen. Den har vært svingende i perioder, og jeg har hatt noen grusomt dårlige dager hvor verken mat eller vann har holdt seg nede, og enkle gjøremål som det å vaske klær og henge opp eller brette blir et stort tiltak og veldig slitsomt. Det har heldigvis ikke vært mange av den typen dager, og det er jeg veldig glad for. Jeg har kunnet være aktiv med det jeg liker aller best å drive med på "fritiden". I svangerskapet med T, var jeg aktiv med både løping, turgåing, styrketrening og Zumba frem til jeg var godt over 30 uker på vei. Da jeg gikk gravid med O var jeg også ganske heldig med hva kroppen tillot meg å gjøre. Jeg hadde da en tredemølle tilgjengelig hjemme, og den brukte jeg flittig til langt ut i svangerskapet. Nå med lillesøster har jeg moderert det hele en god del, da det meste jeg har hatt av energi har gått med til storesøsknene. Jeg har gått mye turer, både lange og korte, hatt noen rolige intervalløkter og styrkeøkter hjemme i stuen. Jeg kan vel si at jeg gleder meg veldig til å komme i gang igjen etter fødsel, det skal bli deilig å få kroppen for seg selv igjen og selv ha kontrollen over den!

Det å være gravid og få barn, er ingen grunn til å legge treningsøktene bort. Det er en meget god grunn til å fortsette eller starte om du ikke er aktiv fra før. Det gir så mye godt til den kommende mammaen (om man er gravid) samt babyen i magen. Er man jevnlig fysisk aktiv, styrkes kroppen og det hjelper den til å takle svangerskapet på en bedre måte enn hvis fysisk form hadde vært fraværende. Misforstå meg rett, det er ikke feil å ikke trene, men det er heller ikke feil å gjøre det.

Hva man skal trene og hvor mye man skal trene avhenger av hvilket utgangspunkt man har i bunn i forkant av svangerskapet. Akkurat hva man skal velge, er jo i bunn og grunn en smakssak. For å ha det morsomt med treningen, må man jo selv velge noe man liker og trives med. Samtidig er det nyttig å kanskje få litt veiledning til nye treningsformer, som kan gjøre godt for kroppen, svangerskapet og tiden etter, om man føler for det.

Jeg er ingen ekspert og har heller ingen supertips å komme med. Det jeg tror er viktig, er å lytte til hva kroppen forteller deg, det er den som har fasiten for hva som er greit og ikke. Tenk på trening og fysisk aktivitet som noe morsomt, noe du og babyen gjør sammen i ventetiden og som dere fint kan fortsette med i tiden etter fødsel. Finn noe du liker å gjøre - enten det er å gå turer med bikkja, barna eller venninner. Det er mange valg å velge i og det er alltid noe for en hver smak! Jeg har selv hatt enormt stor glede av å trene under graviditetene mine og vil så absolutt anbefale det til dere andre som er gravide der ute!


Likes

Comments

Skrevet i : Ukens

Nå flyr ukene frem mot fødsel fort som bare det. Det er mye å gjøre, jeg har alltid noe å henge fingrene i. Først og fremst er det barna som får all min tid og oppmerksomhet. På slutten av dagene er jeg oppbrukt og noen dager føler jeg meg helt ferdig. Jeg legger meg alltid med verdens største smil om munnen og kunne ikke vært mer lykkelig og tilfreds med hverdagen enn hva jeg er nå, selv om noen dager er mer slitsomme enn andre. Slik er det heldigvis for de aller fleste og det er jo helt normalt. Det er jo utfordringene man lærer av, vokser på og utvikler seg videre fra.

Den siste uken vår har vært veldig fin. Vi er heldige og har stort sett veldig fine dager og uker. Jeg har fått gjort mye hjemme og barna har kosa seg veldig i barnehagen. Det har vært svært varierende forhold ute, og vi har hatt både regn, vind, snøstorm og nesten full vår. Jeg må nesten le i blant, det er helt vilt noen ganger!

Uken har vært ganske hverdagslig av seg egentlig, med de vante rutiner med barnehage, levering og henting der, middag, lek og kos. Fredagen ble en noe ufrivillig dag hjemme, da eldstejenta fikk feber. Heldigvis gikk den fort over og dagen etter var hun som seg selv igjen. Verken jeg eller lillebroren har hatt noe sykdom den siste tiden, og det er jeg glad for. Jeg håper jeg slipper å bli syk nå som det nærmer seg fødsel, det kan jeg heller ta etterpå. Nå har jeg virkelig ikke tid til slikt.

Helgen har blitt brukt til lek og kos hjemme for det meste. Vi hadde en tur til sentrum i går og jeg hadde en ekstra tur i dag. Barna elsker virkelig å leke på rommene sine om dagen, og i løpet av helgen nå har vi hatt mange, mange kjekke timer der oppe. De har rommene i hver sin ende av gangen i andre etasje, og det er i grunn helt perfekt, da dem bare løper frem og tilbake mellom hans og hennes rom alt etter hvor dem vil være.

Nå er det søndag og den har vi tenkt å utnytte til det fulle. Holder værgudene seg på vår side, blir det noen timer ute i kulden. Jeg har faktisk lyst å gå en god tur, dersom formen holder seg oppe. Håper dere får en nydelig søndag!

Likes

Comments

Skrevet i : Snapchat

Hei dere! Nå er det en stund siden jeg delte en del av mine favoritter fra snapchat. Jeg følger ganske mange der nå, alt fra sy-relaterte snap-kontoer, til mammagrupper og mødre alene, sangere og dansere. Det er mye forskjellig å titte på når man åpner snapchat`en min, og jeg tenkte nå å dele dele noen fler av mine favoritter med dere. Kanskje dere finner noen av dem inspirerende og ønsker å følge selv? Jeg syns i alle fall disse seks kontoene er utrolig gøy å følge med, og jeg gleder meg meg nesten litt til hvert et bilde og videosnutt som legges ut!


allykolstad
Fineste Alexandra fra Stavanger. Jeg elsker henne, og har fulgt henne i lang tid! "Oppdaget henne først på Instamums og siden har jeg vært fast følger. Via snappen sin og andre sosiale medier, sprer hun så mye humor og glede, og hun inspirerer og imponerer stort. Mamma til tre herlige gutter, som får meg til å le så jeg griner innimellom. Hun er virkelig en inspirasjon til en hver mamma. Grûnder er hun også, og har skrevet den flotte boka "Min svangerskapsdagbok!". Ny bok er under arbeid, og jeg gleder meg til å se hvordan den blir!

catkrii
Skjønneste Cathrine! Mamma til to nydelige jenter, og en stor inspirasjon på treningsfronten. Hun har en utrolig inspirerende profil på Instagram, hvor hun legger ut mye fint. Jeg har fulgt henne på Instamums også for lenge siden, og følger nå fast på hennes egen snap. Dette er jente det er vel verdt å legge til på snap!

catrinecollins
For en dame dette er! Catrine er en av de jeg virkelig ser opp til når det kommer til kosthold og trening! Hun er nå gravid med sitt andre barn, men det stopper ikke henne fra å ha et aktivt svangerskap. Jeg syns det er så bra og så flott at hun fortsetter med det hun elsker selv om hun er gravid. Trening er så viktig, både i og etter svangerskap. Det gir så mye tilbake til kroppen!

shapeupcathrine
Søster til herligste Camilla aka Treningsfrue. Tvillinger er de også, og like herlige, begge to! Cathrine finner du også på Instagram under shapupcathrine, og hun legger ut masse inspirerende bilder. Tre herlige jenter er hun mamma til, og alt hva hun får til i hverdagen med familieliv og trening og andre ting, er så beundringsverdig!

frumaela
Rebekka var en av mine favoritter på den kjente snapchat`en mammabanden. Nå er hun ikke fast der lenger, men snapper innimellom. Frumaela er hennes egen, og det er så koselig å følge hennes hver dag der! Tre herlige små barn, og en inspirerende hverdag med mange baller i luften. Hun har mange herlige innslag av humor i det hele også, noe jeg syns er herlig!

milenabua
Karoline er en humørspreder uten like! Fra Haugesund by, og et av flere flinke snappere i mammabanden. Hun har virkelig ikke filter på noe, og utleverer seg selv på en så fantastisk kul måte. Hemninger kan du se langt etter. Hun er virkelig uredd, og jeg syns det er så kult. Trebarnsmor med skikkelig bein i nesa! Karoline burde du virkelig ha i snap-lista om du trenger noen lysglimt i hverdagen, det gjør vi vel alle i ny og ne?!

stinablogg
Stina er en norsk blogger, youtuber og instagrammer. Jeg har lest bloggen hennes rimelig fast det siste 1 1/2 året, og hjelp som hun kan skrive. Hun oppdaterer ofte og skriver veldig bra. Jeg finner alltid inspirasjon på bloggen hennes om jeg skulle falle inn i en skrivesperre. Uten å kopiere selvsagt! Hun er flink til å skrive om mye forskjellig, og er virkelig en herlig person!

stinetuss
Stine, stine, stine! Mamma til de herlige (speil)tvillingjentene Otilie og Olivia. Hun skriver en fantastisk flott blogg, speiltvillingene. Hun er utrolig dyktig på å skrive og ikke minst - hun syr de fineste klær til både seg selv og jentene sine. Som meg har hun et stort hjerte for dyr, og har blant annet en herlig gjeng med små kaniner. Det varmer kaninelsker-hjertet mitt, å se hvor godt hun tar vare på dem i tillegg til alt annet hun driver med!

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Lørdagskveld, velkommen skal du være! Vi har kosa oss skikkelig i kveld. Vi hadde deilig Lasagne til middag, med frisk salat til. Mens vi spiste fikk vi snakket med papsen i huset, på skype - det er alltid stor stas og barna blir så glade! Jeg blir selvsagt glad, jeg også, og nå gleder vi oss veldig til han snart kommer hjem!

Barna er akkurat lagt i seng, og jeg har nå lagt meg nedpå sengen min litt, for å hente meg inn litt, før jeg skal gå ned og ta fatt på litt kveldsrydding. Det blir en del smått å rydde i løpet av en dag, så nå har jeg litt å gjøre. Det er heldigvis fort gjort, og resten av kvelden er helt fri for planer. Det skal bli helt himmelsk, å ikke gjøre noe spesielt for en kveld. Badevannet tappes i badekaret i skrivende stund. Det skal bli så deilig å ta et varmt bad etter en lang dag, skikkelig ro i sjela, rett og slett!

Likes

Comments

Skrevet i : Prat med mat

Nå tenkte jeg å starte en ny greie her på bloggen, hver fredag - så sant tiden strekker til, til det. Jeg tenkte å i ny og ne, dele med dere noen favoritter til frokostmåltidet, som også kan brukes som lunsj, kveldsmat eller middag om man trenger en ekstra rask løsning i blant. Vi skeiet skikkelig ut i går, og laget vafler som torsdagsmiddag. Vi har relativt sjelden slike ting til middag, men en gang i ny og ne, er helt innafor. Vi laget en grovere variant, som også er sunnere og det ble svært godt mottatt av barna.

Jeg har ingen spesifikk oppskrift på de jeg laget, da jeg ikke er så veldig flink til å følge det. Jeg er en person som er bedre på å ta ting på slump eller på sparket, når det kommer til ting som jeg har laget mange ganger. Men oppskrift har jeg funnet, og den er ca slik som jeg gjorde det! Så here you go!

- Oppskrift (ca 7-8 vafler) -
200 g havremel
300 g cottage cheese
1/2 - 1 teskje salt
1.5 - 2 teskje kardemomme
1 teskje kanel
4 egg

Jeg blandet sammen alt det tørre først, for så å tilsette de våte elementer. Egentlig er jeg ikke så nøye på hva jeg blandet sammen først eller rekkefølgen generelt, men det er i alle fall slik jeg gjorde det i går! Oppskriften er forresten fra treningsfrue sin blogg! Vel bekomme!

Likes

Comments

Skrevet i : BARNEUTSTYR, Sying, Barneklær, DIY

For et par måneder siden, sydde jeg min aller første bukse til lille Odin. Han er nå ikke så liten lenger, men buksen var i alle fall til han. Som en noe overivrig og over gjennomsnittet pirkete nybegynner i verdenen av tråd og stoffer, klarte jeg å stramme ribben rundt anklene/beina litt vel mye. Dermed kunne den ikke brukes, og jeg ble superskuffet. I tillegg krasjet symaskinen like etter, så det er først nå, et par måneder senere, at jeg har fått fikset problemet. I helgen fant jeg den frem, sprettet opp ribben og fikk klippet opp og sydd på ny. Nå ble det heldigvis perfekt, og buksen kunne tas i bruk - endelig!

Minisjefen selv, han var storfornøyd! Jeg syns buksen ble veldig fin og den passer han perfekt! Printet er fargerikt, lekent og med søte dyr! Det er mønstret jersey stoff, som jeg fikk kjøpt på Stoff og Stil. De har så mye fint nå, og jeg nærmest klør i fingrene etter å sy mer! Buksen var nokså enkel å sy, det tok heller ikke så lang tid som jeg hadde trodd. Jeg skal helt klart lage fler, til både Thale, Odin og minstegullet.

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Nå som februar måned er rett rundt hjørnet, tenkte jeg det var på høy tid å fortelle dere litt mer om hva vi gleder oss til, den kommende måneden. En ting er jo selvsagt og mange skjønner nok hva det er - lillesøster sin ankomst. Det nærmer seg, og i dag er det bare 23 dager igjen til termindatoen. Papsen i huset kommer hjem om en ukes tid, og jeg har gitt lillefrøken streng beskjed om at hun må holde seg på plass i magen frem til han er hjemme. Jeg ser så frem til å møte henne, se hvem hun er, klemme og nusse på de myke bollekinna og kjenne den deilige babylukten.

Min aller beste, min bedre halvdel, min bestevenn, verdens beste pappa, kjæreste og samboer og mitt livs store kjærlighet, fyller også 30 år denne måneden. Jeg vet ikke hvor glad han blir for at jeg skriver noe om det her, men det får han faktisk bare tåle (beklager kjære!). Det blir nok ingen stor feiring, og det fordi det nærmer seg termin veldig da. Men feiring skal det bli såklart, det blir nok en rolig og fin en, her hjemme. Jeg og barna skal bake noe godt, og bruke tiden til å finne en gave. Apropos gave, det er like vanskelig hver gang det er bursdag eller jul. Jeg skal i alle fall kikke litt rundt og ender nok opp med noe bra uansett!

Med barna i hus, skjer det alltid mye spennende, uansett hvilken måned vi er i. Vi skal finne på så mye gøy og kose oss. Det blir nok en forholdsvis rolig måned, hvor vi skal bruke mye av tiden på å bli kjent med frøkna, la barna få bli godt kjent med lillesøster og de skal få ta del i det meste av gjøremål, slik som bleieskift og klesskift, så godt det lar seg gjøre! En spennende måned blir det, og jeg gleder meg til alt jeg skal få dele med dere!

Likes

Comments

Skrevet i : Personlig

Nå har jeg rukket å fylle 28 år, og senere i år, fyller jeg hele 29! Når jeg nå ser tilbake på livet så langt, må jeg si at jeg er litt imponert. På snart 30 år, har jeg oppnådd ganske mye og mye av det hadde jeg aldri trodd jeg skulle sitte med nå. Det er ikke det at jeg ikke har troen på meg selv, for det har jeg. Jeg vet hva jeg kan og jeg vet hva jeg duger til, samt hva som er mine svake sider.

Jeg blir om jeg skal si det selv, meget provosert over tull som janteloven og kan vel si det slik at jeg er så anti-jantelov som det går an. Samfunnet i dag, presser oss inn i miljø hvor det er stor konkurranse, kalde skuldre og spisse albuer, på alle kanter. Ikke skal man ha troen på seg selv og sine talenter. Ikke skal man tro man har noe å komme med. Man skal rett og slett ikke tro noe som helst! Kommer man for langt inn i strømmen, kan det være vanskelig å komme seg ut igjen og finne sin egen vei.

Det er ikke bare kroppen som får press rettet mot seg, det er i grunn alle områder av livet. Kropp og utseende, hva man jobber med, hvordan man bor, familie og så videre. Ingenting er godt nok, ikke i dag.

For rett over 5 år siden, var jeg enda student og nøt livet og friheten som student på høyskole. Det var helt topp og jeg hadde de beste årene noensinne mens jeg tok utdannelsen min. Lite visste jeg da, om hva jeg skulle gjennom og hva jeg skulle oppnå de neste årene fremover. Når jeg nå ser tilbake, blir jeg faktisk sykt stolt! Jeg har møtt min store kjærlighet i livet, og sammen har vi skapt vår egen herlige familie. Snart har vi tre fantastiske barn, to jenter og en gutt. En herlig gjeng er de, og de er det aller viktigste i hverdagen og livet ellers. At jeg skulle treffe min bedre halvdel da jeg gjorde det, hadde jeg ikke trodd. Og heller ikke trodde jeg at han skulle være den som ville bli pappa til barna mine og at det var vi som skulle få de sammen. På de 5 siste årene, har vi etablert oss godt på en koselig liten plass, hvor vi har det helt fantastisk! Jeg kunne ikke vært mer stolt, rørt, ydmyk og takknemlig. Mange utfordringer har det vært, gleder og sorger. Vi har kommet oss gjennom det meste og er still going strong. Jeg syns det er helt fantastisk at vi nå rundet et halvt tiår sammen, det er vel verdt å feire!

Likes

Comments