Falsk fläskfilé

När jag var liten och fyllde år så hade mina föräldrar alltid en sak jag och min syster fick göra och det var att vi fick bestämma vad vi ville ha för middag på vår speciella dag men var det något som inte passade till deras matlåda så fick vi det på helgen istället. Men när jag var lite så valde jag alltid potatismos och köttbullar eller fiskpinnar men när jag blev äldre och insåg att vi faktiskt åt det även att jag inte fyllde år för ja det är en helt vanlig rätt så bytte jag till falsk fläskfilé med kroketter och kantareller.

Men det roligaste är att jag älskar verkligen den rätten men jag har aldrig ens tänkt tanken på att laga det själv tills igår. Då lagade jag det för första gången själv och det var verkligen så otroligt gott och lätt så vet inte varför jag inte har gjort det innan men det blev så bra och gott.

Jag valde att köra på nötfärs och sen kryddade jag bara med aromat, rullade ihop det till en lång korv och sen ja la det i frysen tills den dagen jag skulle till laga det. Sen tinade jag lite så det var lättare att skära den i skivor. Stekt bitarna, stekte kantareller och gjorde en kantarellsås på påse och bara kroketter till. Hur gott som helst!

Likes