Webbdagarna Malmö 2017

Ambitious tips, inspiration & motivation

#Webbdagarna #entreprenör #entreprenörskap #egenföretagare 

För cirka två veckor sedan så var jag på Webbdagarna i Malmö. Jag vann en biljett på förra årets event i Göteborg. Eventet var bra, men jag tror att de arrangerar lite större och roligare event i Stockholm och Göteborg så det var synd att jag inte fick möjligheten att åka dit.

Vilka tips och höjdpunkter tog jag med mig från Webbdagarna?


1: Skriv enkla meningar och använd inte komplicerade ord i texter på bloggar eller liknande - Det gör enbart dina läsare förvirrade och det kan leda till att de inte har lust att läsa vidare.

2: Fundera på vilket ord du eller ditt företag ska vara sökbar på via Google. Säljer du exempelvis gummistövlar så är ordet "Gummistövlar" ett bra sökord medan "stövlar" inte är lika bra eftersom vi är ute efter ett par gummistövlar och inte ett par stövlar. Väljer vi att synas på "stövlar" finns det en risk för att inte vi dyker upp när folk söker efter ett par gummistövlar. Ni kan kolla upp populära sökord via Googles verktyg som: Sökordsplaneraren och Google Trends för att nämna några.

3. Kolla upp vilka sökord dina konkurrenter använder. Några verktyg ni kan ta hjälp av och som visar konkurrenternas sökord: Sistrix , Ahrefs och SEMrush .

4. Fundera på vilken organisation du vill skapa. Jag tyckte det var en väldigt intressant session av Gustaf Josefsson. Han berättade bland annat om hur vi oftast ritar upp organisationer i form av en hiearki och sättet att nätverka på fast vårt kontaktnät egentligen mer ser ut som en stjärnhimmel och lite huller om buller. Varför inte starta igång ett företag där man ger ansvaret till sina medarbetare? Att det är gruppen av medarbetare som tar beslut och inte en chef? Någonting att tänka på..


Coola affärsidéer och teknologi:

1. En webbsida som heter MoveHome blev omnämd där du kan forma ditt hus och se den i 3D form mot vilken bakgrund vill. Om du exempelvis köpt en tomt och vill se hur ditt hus kommer att se ut på tomten så vänder du bara telefonen mot den och kan då se på ett ungefär hur det kommer att bli. Hur bra som helst ju! Du får dessutom prisuppgifter direkt efter val av material etc. känner du dig ok med ditt hus så skickar du iväg det och priset som står där är det som blir avtalat. Jag tycker att den här affärsidén är supercool!

2. En overklig artist som liknar en människa med namn Hatsune Miku som är utvecklad av Crypton Future Media. Artisten har dessutom massor av följare och fans. Hon uppträder på scen genom projektion. Ni måste bara gå in på youtube och se Hatsune Miku! Hon är en japansk karaktär och jag kan knappt bärga mig åt vår resa till Japan, det ska bli så sjukt coolt att se all teknologi och spännande saker de har där!


Det var några av höjdpunkterna under webbdagarna.
Ha en superbra måndag och ge järnet!

Gillar

Kommentarer

MYYS
MYYS,
Åh vad inspirerande det verkar ha varit!
nouw.com/myys
marikarosenhall
marikarosenhall,
Ja det var inspirerande, men jag tyckte att förra årets event i GBG var något bättre 😊 Ha en fortsatt fin dag!
nouw.com/marikarosenhall