Var börjar jag någonstans? - Starta eget

Allmänt, Starta eget

​Starta eget steg för steg #egenföretagare #entreprenör #karriär

Häromdagen så fick jag ett trevligt samtal av min polare som jag inte har pratat med på länge. Jag visste först inte vem det var som ringde då han ringde från sin jobbtelefon. Han är i tankarna att starta upp ett företag ihop med en polare och ville ha lite råd och hjälp med hur han skulle gå tillväga och börja någonstans. Det var lite roligt när han sa "hmm... vem känner jag som kan detta, jo Marika, experten själv" Kul när man får höra positiva kommentarer, mer av det! Jag hjälper gladeligen till och om ni läsare har några frågor eller funderingar så är det bara till att skriva i kommentarsfältet. Jag brinner verkligen för att prata om detta.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av de råd som jag gav till honom som ni kanske har nytta av också om ni är i tankarna att starta eget! Jag funderar även på att göra ett vlogginlägg för att det ska vara tydligare beskrivet om vart man ska börja någonstans och hur man kommer igång, men har inte bestämt mig ännu. Det tar mycket tid då jag dels bloggar, jobbar heltid och är i uppstarten av eget företag. Vad känner ni? Vill ni att jag ska vlogga om hur man går tillväga för att starta eget steg för steg? Jag vill veta om det finns ett intresse innan jag lägger ner för mycket tid på det :)

Men för att ge er tips om hur ni kommer igång från start så är nummer ett såklart att hitta en idé! Jag kommer att skriva om detta i ett inlägg framöver och göra avsnitt hur ni går tillväga steg för steg. Jag kommer att börja med följande:

Del 1: Från idé till verklighet. Var börjar jag någonstans?
- Ett avsnitt som handlar om uppstarten, att komma med en idé. Funkar den? Finns idéen, produkten etc. redan på marknaden, finns där några konkurrenter? Kan jag göra min affärsidé annorlunda, något som inte finns idag eller lösa ett problem.. Affärsidé och affärsmodell etc.


Stay tuned..

Gillar

Kommentarer