Misstag du bör undvika

Starta eget

Hej allesammans,

som ni vet så håller jag ju på att starta igång ett företag, väldigt spännande! Jag stötte på en artikel "60 starta eget misstag du ska undvika" av Per Öberg häromveckan som jag tyckte gav superbra tips. Vissa tips går ju även såklart att applicera för er som vill stärka ert varunamn på exempelvis en blogg eller liknande.

Det första misstaget på listan som du bör undvika enligt Per Öberg är att det är en del som inte förstår USP - Unique Selling Point, dvs. att vara unik. Du bör sticka ut eller kanske göra något annorlunda för att inte göra samma sak som alla andra eller som redan finns på marknaden. Vad gör dig, din blogg eller ditt kommande företag unikt? Kanske finns det redan någon som gör det du tänkt dig men vad kan då du göra annorlunda?

En annan punkt som Per Öberg tar upp är att vissa tenderar att utgå från företagaren och inte sina kunder och ställa sig frågan VARFÖR? Varför ska kunderna handla av just mig, varför ska de där ute läsa just min blogg. Ta alltid hänsyn till din målgrupps behov.

Att inte tänka igenom sin affärsplan är också ett misstag en del gör. Denna punkt känner jag igen mig på, att ha många olika idéer och viktigt att man ändrar på affärsidén när det behövs. Jag har säkerligen 10 domännamn just nu och skapat 3 olika loggor eftersom jag har ändrat min affärsidé under vägens gång på grund av att det antingen har känts för stort och övergripande, inte kommer att vara lönsamt för mig som nystartad och att idén passar sig bättre till ett mer väletablerat företag har jag därmed varit tvungen att ändra på min affärsidé.

Ett tips som jag har till er är att om ni tänkt starta eget företag - komplicera det inte! Gör det så pass enkelt som möjligt och börja smått och låt det växa samt se hur det går. Att komplicera saker, köpa in alldeles för mycket och ha ett stort varulager som kanske inte säljer är inte så roligt. Tänk långsiktigt! Är detta en idé du vill jobba med och tycker är roligt? Eller känner du att det bara kommer att vara roligt i 3 månader och sedan tröttna, ja då bör du kanske satsa på en annan idé. Är idén enkel eller alldeles för komplicerat och mycket som ska till? Då får du nog fundera på hur du kan göra idén greppbar och går det inte så hade jag valt att satsa på en ny idé eller modifierat den som du kan se växa är mitt tips för att det ska vara hållbart.

Gillar

Kommentarer