Min intervju med två av grundarna till Flarie AB: Tips inför starta eget företag.
Picture: Flarie

Utanför föreläsningssalarna på Webbdagarna- eventet så var det flera företag som ställde upp med en egen monter och var där för att promota samt inspirera. Bland annat ett gäng trevliga killar som nyligen startat företaget Flarie AB. Deras idé är i stil med Let's Deal och Groupon men skillnaden är att de fokuserar på att göra enkla spel i kombination med en tävling. Vinner man över andra spelare så får man hämta ut ett pris, supersmart! Det triggar igång en och man vill ju vinna eller hur?

Som ni kanske redan vet så är jag och Robin i vår process att starta eget, så jag passade på att ställa en massa frågor till dem här killarna och som kan vara roligt att dela med mig till er om ni också är inne på samma spår. Här kommer en liten punktlista på tips på när man startar eget och som jag skapat utifrån min lilla intervju med två av grundarna till Flarie AB :

1. Gör en grundlig research innan du startar igång. Det är viktigt att veta vad det är användarna vill ha och utgå från sin målgrupp. De på Flarie sa att deras första idé var mer som Let's deal där tanken var att få rabatter i sin app. Efter att ha gjort en lång rad undersökningar så kom de fram till att folk faktiskt var mer delaktiga i tävlingar för att få rabatter eller vinster än att bara få det helt gratis och det var så idén med att göra simpla spel och tävlingar för att vinna priser kom till.
De hade gjort en research på 2 år innan de startade igång det, säger väl allt?!

2. Om det inte funkar, så funkar det inte. Vad menar jag med detta? Jo de nämnde att det inte är lönt att ödsla tid på en idé eller något som inte funkar. Vill det inte funka i början så lär det inte göra det i slutändan heller.. Utan försök att göra något annat och dra fördel av punkt nr 1 när du spånar på idéer.

3. När du har fått tydligt resultat och något som bevisar det, så kan du enkelt försöka skapa samarbeten. Om du har konkret underlag på att du har många användare i din app eller liknande så är det bara ut och skapa samarbeten! Om ditt företag kräver det då så att säga.. I Flaries fall så hade de flera som använde deras app i loppet av ca 4 månader och kunde då enkelt gå ut och skapa samarbete med företag som i deras fall exempelvis Pressbyrån, Coca Cola med flera.

Jag hoppas att ni gillade tipsen!

I mitt nästa inlägg på lördag så kommer jag att ge er lite bra tips som jag samlade på mig under webbdagarna om bland annat framtida trender, lite tips inom E- handel och mycket mer, så håll utkik!


Gillar

Kommentarer