Min bakgrund och livet som egenföretagare!

Det är kanske några av er som undrar vad jag gör och om min bakgrund?

Jag har en IT bakgrund, studerade systemvetenskap vid Lunds Universitet och har jobbat 3 år på Visma som webbutvecklare med diverse uppdrag som projektledare, jobbat med användarvänlighet (UX), hållit flera presentationer på stora konferenser och liknande.

Jag har alltid velat driva eget. Kommer ihåg när jag satte mig framför mitt skrivbord och den nya datorn jag fick första dagen på mitt dåvarande jobb, hur jag tänkte - "Jag kommer inte sitta här länge för att jag kommer att driva eget". Detta är något jag vetat med mig sen start sen att jag jobbade kvar där i 3 år är en annan femma hehe! För ett halvår tillbaka tog jag steget, sa upp mig från mitt jobb med säker inkomst för att göra det jag verkligen brinner för.

Det är många som har en fantastisk bild av att driva eget företag, att allt är frid och fröjd, skönt att kunna styra sin tid (det är det förvisso) men det är många som inte ser den tuffa sidan. Det är en helt annan stress än att vara anställd. Det är DU som har allt ansvar och ska se till så att verksamheten går runt. Jag tänker på mitt företag från det att jag går och lägger mig tills att jag vaknar upp på morgonen, med andra ord konstant.

När jag var anställd behövde jag inte bekymra mig, tänka eller oroa mig utan jag jobbade mina 8 timmar sen gick hem och kunde släppa jobbet och ha "ledigt". Det kan du glömma som egenföretagare. Du har aldrig ledigt.

Nu kommer vi till det mest intressanta. Trots att det är tufft, jobbigt och att du aldrig har ledigt så hade jag aldrig någonsin velat göra något annat i hela världen! Jag älskar att ha varierande arbetsuppgifter och att driva eget. Något som jag själv har byggt upp! Hur häftigt är inte det?

Allting börjar med en idé. Tänk er kända företag som McDonalds, H&M och liknande. Det är någon som haft en idé, en vision och framförallt viljan att genomföra det! Hur skulle det se ut med en värld utan entreprenörer? Företag hade inte funnits till. Vi hade inte haft fordon att färdas med, kunna resa med flygplan som vi gör och framförallt inte sitta framför datorn som jag gör här nu när jag skriver detta inlägg.

Jag har alltid sagt att jag vill bli ihågkommen i denna värld och i livet. Varför tänka smått när man kan tänka STORT?

Gillar

Kommentarer