Kosläpp

Påväg till kosläpp vid Nils Holgersson gymnasiet i Skurup

Smygehuk

Abbekås hamn

Road trip

Igår så körde jag och Robin upp till Skurup för att se kosläpp. Vi har aldrig tidigare sett det. Hur kul som helst att se hur glada korna blir av att bli släppta på grönbete efter att ha varit inne hela vinterhalvåret.

Såklart så missade vi det första släppet! Men tur som är så arrangerar de två släpp. Vi lyckades sysselsätta oss där i 3 h och Nils Holgerssons gymnasiet ställer ut, de har ponnyridning och hopptorn för barn, korvförsäljning och så kan man kolla på korna, kalvar och andra djur som de har där samt mycket mer.

Tidigare event så har de haft över 10 000 åskådare. Jag vet inte hur många som var där nu, inte lika många men ändå en hel del.

Efter ko- släppet så åkte vi mot Abbekås hamn och gick runt där lite. Väldigt vackert med de små fiskehusen! Där satt en liten katt och njöt bland båtarna. Därefter så åkte vi till Smygehuk, Sveriges sydligaste udde och köpte varsin glass haha och vem stöter jag på där? Jo en gammal arbetskamrat till mig! Vad är oddsen? Märkligt att stöta på varandra just där.

Efter vår lilla road trip så åkte vi hem till min familj som bjöd mig och Robin på middag och så var vi där en stund innan det var dags att bege sig hem till lägenheten.


Det var en toppendag och vi hade verkligen tur med vädret dessutom!


Gillar

Kommentarer