Hur ser en bra konferens ut?

Hej allihopa!

Jag skriver det här inlägget ihop med Eventmarket.se, ett nätverk där du enkelt kan finna allt för en bra konferens såsom konferenslokaler, underhållning, festlokaler, partytält med mera. Jag har varit på många bra konferenser men den hitintills bästa var i Prag med mitt nuvarande jobb. Vi var över tusen deltagare från diverse delar av världen. Kul när så många åker iväg. Ju fler desto roligare!

Vad var det som gjorde konferensen så pass bra då?

Jo den var strukturerad, vi fick bo på ett fint och fräscht hotell som serverade god mat, bra musik på kvällen och med en mycket trevlig stämning. Fast det som utmärkte konferensen enligt mig är att alla var engagerade. Att se till att engagera ALLA deltagare anser jag är det viktigaste elementet för att arrangera en trevlig konferens! Jag stod bland annat på scen och presenterade och vilken kick säger jag bara!! Det behöver inte handla om att hålla i en presentation utan så länge man är hängiven i någon form. Det kan vara i form av övningar, lekar eller annat som gör en konferens riktigt bra! Vi fick bland annat bygga lego i grupp och delta i en quiz för att ge några exempel på saker man kan göra.

En dålig konferens är precis tvärtom. Att få sitta rakt upp och ner och lyssna en hel dag utan att få vara med på något sätt. Inget engagemang. Det slutar med att man blir trött och grinig snarare än pigg och involverad.

Det måste ju helt klart vara inspirerande föreläsningar också! Gärna att man bjuder in föreläsare som har energi och kan sin sak! På kvällen är det alltid trevligt med lite musik, liveband eller att få delta i en rolig tävling.


Eventmarket.se har ett brett utbud med underhållning och förslag för att du ska hitta någonting som passar just er! Vill ni exempelvis boka in Martin Timell eller kanske David Hellenius som programledare eller varför inte artisterna Ulrik Munther eller Håkan Hellström till nästa konferens? Försöker ni finna konferenslokaler i Stockholm eller Göteborg ? Då tycker jag ni ska in och kika för att få inspiration och idéer.


Om tre veckor åker jag på en konferens med jobb till Berlin vilket jag ser fram emot.
Ha det toppenbra!

Gillar

Kommentarer