Han var helt galet fin!
När jag kom dit skulle Karolina rida färdigt sin häst så jag skrittade fram honom något mer. Sedan Gick hon och lämnade sin häst och under tiden red jag fram honom, skritt, trav & galopp. I traven var han väldigt mycket framåt vilket e bra då han har haft problem med att han ibland tänker för mycket bakåt. Fick honom att lugna ner sig lite & jobba genom hela kroppen. Bonbon är som sagt väldigt svag i höger varv, vilket blir vänstersida? Kan ha fel.. Men iaf så har han svårt att fatta högergalopp. Men igår gjorde han det på första försöket! Sen tog jag likadant jobb i vänster. Bestämde mig för att ta högergalopp en gång till, men då va han lite för överladdad så han fattade fel ett par gånger men kom tillslut rätt.

När Karolina kom, gick hon runt och sänkte hinderna så att vi kunde värma upp honom.

Höjden är inte det viktigaste när det gäller Bonbon utan det gäller att rida noggrant och ha noggranna vägar och speciellt komma rakt på hindret.
Vi började med att hoppa ett kryss på diagonalen, och herregud va fint han hoppar! Detta var alltså tredje gången Bonbon hoppar i hela sitt liv!
Vi byggde på med fler hinder och höjde lite så att han fick jobba ordentligt. Allt satt som en smäck! Så Karolina la till ett hinder till med vattenmatta. Notera att Bonbon tror han ska drunkna varje gång han ser vatten. Första gången hoppade han det utan problem, han det utan problem, antagligen för att han nt fattade vad det va. Andra gången var det inte lika kul & han stannade, men efter många om och men kom han över.
Efter vattenmattan tog vi och sträckte ut bara släppte tyglarna och lät han galoppera i fältsits. Fick även till något byte.

Träningen var fantastisk & jag är mer än nöjd med honom så när vi kom hem fick han extra mycket pussar & godis!

Gammal bild men fortfarande lika underbar! ✨

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sitter just nu i höet & lyssnar på hästarna som äter 😍 bland det mysigaste som finns!
Låter som sagt tiden att gå då jag väntar på hovslagaren som ska slå på en tappsko på Bonbon.. Efter det blir det träning för Karolina Strid 👌 utvärdering kommer senare ikv, tyvärr inga bilder eller film då jag nt har nån som kan fixa det..
Imorgon ska jag stanna i K-stad i typ 2,5h o ännu en gång låta tiden gå.. Ska på utv.samtal 17.00 & efter det blir det att snabbt ta sig upp till Hörby FF & tagga om till match 👌 mötte samma lag nu i helgen och då vann vi med 2-1 inte jätte säkra siffror men vi försöker tagga om & vara lite mer säkra på planen och framförallt jobba som ett lag!
Som det ser ut nu leder vi serien! Dock med bara ett poäng 😁 men ändå!

Ha de gott så kommer där nog ett inlägg till ikväll 😉

Bjuder på bilden 😉

Likes

Comments

Som sagt gårdagen var faktiskt helt okej 👌
Gick i skolan från 8.10 till 14, dock missa jag första tåget så va inte i Höör förrän 16.. Jeanette slutade och åkte därför med henne hem. Snabbt hem & byta om till stallkläder, en snabb macka och sen bar det av till gården. Pappa ringde när vi va på väg & sa att hästarna hade fått upp porten som vätter ut mot hagen, gått igenom stallet & ut på gårdsplanen. Som tur va stannade dem där 😅
När vi kom fram fick dem lite hö medan jag mockade, packa hö och bytade vatten.
På schemat stod en långtur på Bonbon.
Ridpassen på honom kan gå hur som helst, men börjar lära mig hans knappar & det blir bara fler och fler bra pass. Jag klädde på honom lite snabbt så jag kunde komma ut innan de blev alltför mörkt.
Han kändes verkligen jätte fin i både skritt & trav, lyssnade fint på mina skänklar.
Bonbon är en omskolad körhäst & vi tror att detta har lett till att han är väldig ojämn i sidorna. Han är svag i högersida & har därför väldigt svårt att fatta högergalopp. Så det blev en hel del fattningar igår innan han äntligen artade rätt & då blev det e lång distans. Han är en sån häst att han aldrig ger upp & tänker oftast väldigt mycket framåt speciellt när man rider ut. Efter galoppen han därför lite svårare att ta mina skänklar i traven, och gick upp i galopp hela tiden. Så småningom lugnade han ner sig & hittade rätt. Vi hade inte jätte långt hem & därför valde jag att bryta av & skritta på lång tygel sista biten. Resultatet av rundan var en trött, nöjd & svettig häst. Älskar honom även om han kan va helvetet själv 💞

Mina två älsklingar! ❥

Likes

Comments

Äntligen kväll 🙌
Har suttit nästan hela tiden & pluggat matte.. Fick hoppa över fotbollsträningen för att hinna ikapp det jag inte hann på lektionen, inget vidare kul om du frågar mig..

Skolan idag har väll varit helt okej, slutade lite tidigare idag för att vi fick gå när vi var färdiga på idrotten. Vi gjorde nämligen cooperstest.. Låter det tala för sig själv, men är faktiskt väldigt nöjd över mig själv, sprang på rätt bra & fick en helt okej tid.

Efter skolan åkte jag till gallerian för att laga mobilen, mer om det i förra inlägget. 👇

Nu väntar lite mer matteplugg & sen blir det förmodligen ett avsnitt av GA eller varför inte bara av några kapitel i boken 👌

Ha det underbart så hörs vi snart igen 💕

Likes

Comments

Hej hej! 👋

Lagade äntligen min mobil idag. Klumpig som jag e tappade jag den för ungefär en vecka sen så att den sprack.. Men i går råkade jag välta ner den från skåpet så en del av skärmens touch slutade fungera.. Idag åkte jag därför in till gallerian, lämnade in den & hämtade den en timme senare.
Så himla skönt att ha en fungerande mobil igen, man känner sig helt handikappad utan den.. 😂

Nu ska jag verkligen ta tag i att köpa ett skal så att jag skyddar den lite bättre iaf, för klumpigheten kommer jag aldrig ifrån.. 😅

Under tiden som mobilen va på lagning passade jag på att gå i lite affärer, kolla kläder osv.

Jag gick bort akademibokhandeln och köpte en ny stiftpenna & ett nytt block. Efter det gick jag tvärs över torget till accent. Har kollat runt lite överallt efter en snygg & smidig ryggsäck och fastnade för en i läder hos dem från märket dondonna. Tyvärr va väskan alldeles för liten för att rymma alla mina skolsaker & dylikt.. Så jag får väll ta & leta vidare. Är lite inne på en kånken, tycker dem är stilrena, basic & snygga, framförallt rymmer dem mycket, vilket alltid är en fördel. Har dock inte köpt någon än för att jag inte har hittat någon färg som faller mig i smaken.. Marinblått är aldrig fel, nt vinrött heller för den delen eller så kan man va lite tråkig enligt mig och köpa en svart.. Får se vad det blir, men e ryggsäck ska det va. 😉Likes

Comments

Hej alla!
Min blogg kommer mest vara för min egna skull skriva av mig & få ut alla tankar som bubblar.
Kan inte lova kontinuerlig uppdatering dock så ni får ta det som det kommer ;)

På min blogg kommer ni även få följa med i min vardag genom bilder & mycket text (är tyvärr alldeles för dålig på att fota...)

Jag hoppas iallafall att ni tittar in lite då & då om ni är intresserade av mig & mitt liv :)

Likes

Comments