Header

Jag tror våran mekanikföreläsare var lite trött när hon förde in deadlines för förberedande inför föreläsningar och för inlämningsuppgift. Lite som våran digital kommunikations föreläsare som satte deadlinen för inlämningen på dagen han skulle ha sista förberedande lektionen inför inlämningen och inte då den faktiska inlämningen var.

Vare förberedande uppgift inför en föreläsning har deadline midnatt dagen innan föreläsningen ska äga rum. Till den idag (22/2) var deadline satt 22/2 23.59 så ikväll istället för igår kväll. Hon ändrade den deadlinen vid typ tio igår kväll till 23.59 igår kväll så när vi upptäckte de blev vi tvungna att göra dem då. Nästa förberedande inlämning har deadline 00.00 dagen innan föreläsningen som då äger rum på "morgonen" istället för kvällen. Vi påpekade det på föreläsningen idag så hon skulle ändra det.

Inlämning nummer tre är på onsdag nästa vecka vilket troligtvis har rätt dag, månad och tid men har skrivit in 2017 vilket gör att deadlinen redan passerats och man kan inte längre lämna in något. Det är inte lätt när det är svårt.

Nu har vi varit i skolan sen åtta, varit på en föreläsning och sen haft hål till lunch som vi värmer just nu. Har egentligen föreläsningar till fem men kanske blir att vi slutar vid tre ändå, only time will tell.

Ha det bäst!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår blev det en ny promenad till Ica för jag blev supersugen på baconinlindad kyckling och vi hade varken bacon, mjukost eller mangoraya. Dock så kom vi på när vi rotade igenom frysen att vi kanske borde göra något som är lättare att tina idag när vi kom på att ta upp kycklingen så sent och göra kyckling i morgon istället. Vi tog upp hamburgare så köpte jag grejer både till hamburgare och kyckling. För att få lite variation gick jag till luthagens livs istället för Ica väst igår. Det blev lite för mycket grejer hem då också men det är några hundra meter kortare så jag klarade precis av att bära allt hem själv.

Efter middagen så hade jag så ont i mina axlar sen den tunga promenaden både igår och i förrgår så Ola fick massera mina axlar sen mådde dem mycket bättre. Borde kanske köpa en tantvagn, som mamma har, så jag kan dra grejerna på hjul istället. Undra vad jag ska göra idag för att komma upp i mina steg för dagen, ytterligare en promenad till Ica är ju inte nödvändigt.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Skola

Seminariet som vi kom på sent igår kväll att vi hade idag gick bra. Vi blev godkända utan komplettering vilket var skönt. Nu har vi spenderat hela eftermiddagen på labb som inte går lika bra. De olika labbledarna säger olika saker och alla är väldigt otydliga på vad man ska göra. Vi jobbar i ett program vi aldrig använt förut utan några tydliga instruktioner på hur det använda. "It isnt working" - The story of this course.

Ikväll har vi inget speciellt som ska göras men i morgon är en heldag i skolan. På fredag har vi en till labb i den här kursen, totalt sex fyra timmarslabbar där alla är lika oklara. Tur att jag inte behöver den här kursen för examen.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Middag

Blev en vegetarisk grönsaksgryta till middag idag. Jag gick till Ica efter skolan och köpte så mycket olika grönsaker för att kunna laga middagen i kväll. Köpte även linser och lite ingredienser till en linsgryta så det finns när jag känner för att testa på det. Var lite skeptiskt när man hade i nästan bara massa grönsaker och vatten och att det sen skulle kunna bli en gryta men det blev bra ändå. Receptet är från Ica.se och den heter indisk gryta med blomkål. Det stod även att det går och kombinera med kyckling och både jag och Ola kände att det hade typ blivit godare då, man är säkert bara ovan då vi äter ganska mycket kyckling.

Det blev inte helt klockrent men helt okej ändå och supermätt är jag nu, har inte riktigt kunnat röra mig sen middagen.

När Ola läste igenom några av mina gamla blogg i lägg märkte han nu att vi har seminarium i morgon som vi båda helt förträngt. Så nu måste vi gå igenom inlämningen vi lämnade in igår så vi kan diskutera den i morgon.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Skola, Middag

Kort dag i skolan vilket betyder att jag hann med mycket på eftermiddagen. Ola hade som sagt en lektion till så när jag skulle åka hem och han gå och värma maten fick jag göra honom sällskap till microrummet först. När jag kom hem blev det lunch och de två nya avsnitten av younger som kom ut nu i veckan.

Tog tag lite i diskandet och lyckades ha sönder ett till glas genom att diska för hårt, tappade den inte ens eller något! Sen blev det en liten promenad till Ica väst för att handla till middag. Tyckte det var riktigt kallt på cykelturen hem så blev termobyxor på. Tänkte att det är dags för vegetariskt till middag så inköpningslistan var full med nyttigheter, har aldrig haft en sån nyttig korg.

Blev dock två ganska fulla och tunga påsar med som jag inte klarade av att bära så långt... Ringde Ola som svarade först vid andra gången jag ringde, han hade precis kommit innanför dörren så övertalade honom att komma och möta mig och hjälpa mig bära.

Sen spenderade jag ett helt lolgame med att skala morötter och potatis och skära alla grönsaker. Ska bli spännande att laga mat ikväll, ni får en uppdatering om hur det går senare ikväll.

Efter den duktiga eftermiddagen tyckte vi att vi förtjänade lite vin, whisky, ost och kex. Vi fick ett mejl nu på kvällen om att deadlinen en av våra lärare hade satt på inlämningsuppgift fyra inte alls var på fredag utan måndag om två veckor så därför bestämde vi oss för att ha en lugn kväll istället för att klura på den.

Dags att börja med maten, så spännande.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Skola, Kattunge, Middag, Plugg

Precis innan lunch skickade vi in inluppp tre i digital kommunikation. Efter ett hål då vi började på projektrapporten hade vi föreläsning i mekanik, sista för dagen. Vi kom hem strax efter fem och började med middag direkt, vi båda var hungriga. Det blev ost- och skinksås då vi hade ost i kylen vi behövde göra något med innan det blev dåligt. Slängde ner lite broccoli med och det blev supergott som vanligt.

Efter lunchen hade vi skypedejt för att göra klart rapporten i projektkursen. Tog ungefär en timme då vi redan hade börjat och har ändå ganska bra koll på vad vi vill göra. Även fast Zorro sprang runt och var himla busig. Snart är även den inskickad och vi är klara med alla deadlines för idag. Nästa seminarium är på onsdag, nästa inlupp på fredag, två labbar i veckan och då även snart en labbrapport som ska in. På lunchen bokade jag in ett nytt jobbpass i helgen, känns som att jag börjar komma tillbaka i kontroll igen efter att varit sjuk.

I morgon är en kort dag med bara en föreläsning, dock så är det förberedande till den som ska kollas på innan med. Ola har en till föreläsning på eftermiddagen, tänker nog åka hem och börja på diskberget som blivit efter helgen då. Ska försöka på mig någon promenad med då jag inte kommit upp i så många steg idag.

Är inte Zorro världens sötaste?

Ha det bäst!

Likes

Comments

Skola, Nyårslöfte

Vi gick ju till Ica igår och köpte färdigmat som vi skulle äta till kvällsmat och lunch idag. Ola köpte tre gorbys och åt två av dem, jag köpte två grandiosa och åt en av dem. Det som blev kvar plus lunchen till idag glömde vi kvar på bänken när vi gick och la oss så allt var tinat på morgonen. Vi tog ändå med det till lunch och har nu precis ätit upp och det gick ju ner ändå. Vi var i skolan till halv nio för att sätta oss in i koden vi gjort och skulle redovisa på seminariet vid nio. Det gick ändå ganska bra för att ha varit den svåraste uppgiften hittills men vi fick en liten skriftligt rest på energi och matchat filter.

Igår när vi hade ätit middag så hade jag typ 49 steg kvar till 45000 den här veckan. Lyckades klämma in det innan vi gick och la oss. Så efter en vecka av att varit sjuk är jag tillbaka i stegform. Det är nog mycket tack vare den långa promenaden i tisdags och till träningen i torsdags. Dock så är jag ganska säker på att den långa promenaden hem från Nils med cykel inte räknades då när jag testade gå med cykel så räknade klockan inte stegen så kom nog egentligen långt över målet förra veckan. En ansiktsmask efter träningen i torsdags fick jag till med så det är även avbockat. Månaden börjar dock leda mot sitt slut så måste hitta tid till att göra någon vegetarisk måltid snart. Nu när inluppen är inskickad, seminariet avklarat och ikväll skickar vi in startrapporten så är det inte superstressigt i skolan längre.

Det känns ändå som att jag är på banan med mina nyårslöften, dock så hade jag en plan med att uppdatera min blogg nu under #nouw30daychallenge som inte går lika bra. Om jag räknat rätt så har jag bara två dagar på mig att göra allt jag tänkt vilket jag inte hinner. Så kan det gå när man blir sängliggandes i en vecka. Men jag kommer att fixa till den ändå, när jag får mer tid över.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Plugg, Fest

Man mådde inte alls bra när man vaknade vid halv elva i morse. Enligt min klocka så somnade vi vid kvart över tre i natt, kändes inte alls som att vi var vakna så länge. Men det tog ju ett tag att gå hem så har nog med det att göra. Det blev Cola och frysmat som vi laddat upp med till frukost. Tog mig dock några timmar innan jag lyckades få i hela lasagnen, sen blev det lite vårrullar på det och många avsnitt av HIMYM.

Tog oss till Nils på eftermiddagen/kvällen för att hämta min mobil, Olas dator och lite annat vi glömt kvar. När vi kom tillbaka var det bara att kasta sig in i inlämningsuppgiften som ska in i morgon. Vi hann nästan klart innan vi behövde börja tänka på mat. Vi orkade verkligen inte laga mat och hade egentligen inte tid med det heller då vi förutom inluppen ska göra förberedande till föreläsningen i morgon och förbereda inför seminarium vi har i morgon.

Nu är man väldigt trött så bli kanske att gå upp tidigare i morgon för att gå igenom uppgiften till seminariet istället. Man förberedandeuppgifterna måste in i kväll så de måste vi kolla på. I morgon blir en åtta till fem dag med skypedate på kvällen för att göra startrapporten till projektet som ska in i morgon kväll. Längtar inte.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Fest, Spel

Dagen gick väldigt fort igår och helt plötsligt (efter tre förlorade settlers omgångar, några nästsistplaseringar i Mario Kart och lite kortspel) så var klockan fyra och vi hade inte ätit lunch än. Vi beställde pizza och kebab och kebaben kom i en väldigt fin kartong istället för inlindad i folie som de brukar vara. Jag lyckades bara få i mig en slice av pizzan och de var både lunch och middag, vilket kanske inte är så bra när man har en heldag med alkohol.

När klockan blev sju så cyklade jag hem för att mata Zorro, blev kvar hemma i ungefär två timmar och tvekade mycket på att cykla tillbaka. Skulle kanske bara stannat hemma så hade man nog mått lite bättre idag för det blev en hel del shottar när jag kom tillbaka till Nils på nästan tom mage.

Har absolut ingen aning om när vi kom tillbaka hem igen, vi gick hela vägen hem då Erik skulle sova hos oss och han hade ingen cykel. Dock så gick jag med cykeln så fick nog inte ihop några steg till stegräknaren för det, glömde även mobilen hemma hos Nils så kan inte kolla på den om jag fick ihop fler steg. Men det var en riktigt kul dag, trotts alla förluster i spelen.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Spel

Nu när stafetten är över kommer brädspelen fram, lite settlers of catan mellan mig, Anna, Ola och Anton. Går hittills inte så superbra för mig, har som vanlig massa vägar spretandes åt alla håll men ingen potential till att bygga byar. Den enda trätillgången jag har är en tia och efter säkert tio rundor kom första tian när jag redan hade bytt till mig trä väldigt dyrt.

Jag har längsta handelsväg iaf så ligger inte jättelångt efter men den är också osäker och man kan bli av med den väldigt snabbt.

Ha det bäst!

Likes

Comments