Spørsmål om graviditeten - del 1

Hei fine lesere! Jeg tenkte at det var på tide med en liten oppdatering her igjen. Det har dukket opp litt spørsmål den siste tiden og jeg har i tillegg spurt dere på Instagram om hva dere vil vite rundt graviditeten. Så, la oss sette i gang med en spørsmålsrunde.

Hvordan har du det?
Tenkte at det var greit å starte med dette spørsmålet. Tusen takk som spør - jeg har det veldig fint om dagen og må nesten innrømme at jeg er litt i min egen boble for tiden. Det jeg bryr meg om er at den lille i magen, jeg og de nærmeste rundt meg skal skal ha det bra. Hittil har det vært en magisk følelse å kunne få gå gravid! Vi er veldig takknemlige.

Når fant dere det ut?

Vi fant det ut da jeg var 2-3 uker på vei og det kom som en veldig hyggelig overraskelse. Til dere som spør så var graviditeten planlagt.

Mom & Dad to be!!

Når og hvordan fortalte du det til Georg?
Sånn ca. 1 sekund etter at jeg så to streker på testen!? Okei, så la meg fortelle hele historien, så kortfattet som mulig så klart. Så, en uke tidligere i høst så måtte jeg stå opp hver natt for å tisse, uten å egentlig tenke så mye over det. Jeg endte likevel opp med å kjøpe med meg en tidlig graviditetstest på vei hjem fra jobb en fredag. Jeg fortalte ingenting til G, la testen i skuffen på badet og glemte det egentlig litt bort. For på daværende tidspunkt så trodde jeg jo ikke at jeg var gravid - men hallo, vi jenter har en tendens til å få for oss ting, ikke sant? Derfor måtte testen kjøpes.

Natt til lørdag våkner jeg 05:15, måtte tisse igjen og det første som slår meg er jo da testen som ligger i skuffen på badet. Etter å ha tisset på pinnen la jeg den tidlige testen på et papir på badet og satt meg ned på badekaret for å vente på svar..

Tror ikke jeg rakk å tenke så mye mer før jeg kunne skimte en strek nr.2 på testen! Jeg ble helt satt ut, redd og utrolig glad på samme tid. Rakk egentlig ikke tenke så mye mer før jeg løp inn på soverommet og sa "Georg, jeg tror kanskje at jeg er gravid!!". Han lå der og sov, ante ikke at jeg hadde kjøpt test, stått opp for å tisse eller i hvert fall ikke at jeg hadde tatt en graviditetstest. Han sto opp av sengen og måtte se testen han og. Ganske overrasket på badet sto vi og så på hverandre helt forskrekket og visste ikke helt om vi skulle stole på det vi hadde sett. Vi ble umiddelbart veldig glade men klarte ikke helt å ta det innover oss eller stole helt på testen. Vi gikk og la oss igjen, klokken var jo tross alt blitt nærmere 05:30..

Dagen etterpå dro vi på apoteket og kjøpte en Clear Blue test og ble egentlig enige om at jeg skulle vente til mandag ettersom det var da jeg egentlig skulle ha mensen, slik at vi kunne se et mest mulig nøyaktig resultat. Tror du det skjedde?! Nei.

Jeg våknet igjen morgenen etter - ganske nøyaktig rundt kl 07:00 spratt jeg opp for å ta testen (uten at G visste det). Da det sto "Gravid 2-3 uker" på testen presset tårene ganske raskt på og jeg løp igjen inn til G og kunne fortelle at "Jeg er gravid!!!". Vi løp begge tilbake på badet for å se på testen sammen, han litt overrasket over at jeg faktisk hadde tatt den ettersom vi egentlig hadde bestemt oss for å vente, haha.. Men selvfølgelig SÅ glad for å vite at vi skal bli foreldre! Sykeste følelsen du kan tenke deg.

<3 <3 <3

Første symptomer?
Mine første symptomer var ømme bryster, måtte tisse om natten og noe svimmel. Ellers må jeg faktisk legge til at jeg vil tørre å påstå at jeg faktisk kunne kjenne da egget festet seg. Jeg forsto selvsagt ikke at det var det «smerten» var før etter at jeg fant ut at jeg var gravid.

Når og hvordan har dere fortalt det til venner og familie?

Vi fortalte det ganske tidlig til familien vår og det koseligste av alt er at vi har alt på film. Georg, her var din kreativitet bra! Måten vi fortalte det på var at vi latet som om vi skulle ta bilde (med de enkete i familien) og i stedet for å knipse så filmet Georg imens han sa "Marie er gravid" - og vi kunne da fange de mange reaksjonene! Og tro meg - jeg har grått så mye av de.. Og det leder over til neste spørsmål!

Er du følsom?
Jeg vil si at jeg er generelt et følsomt menneske men altså, her snakker vi crybaby de første ukene! Jeg hulket og da mener jeg hulket av filmen Love Actually i Desember og det har stadig vekk kommet en tåre.. Det har nok begynt å gå tilbake til normalen nå men tipper jeg vil generelt mer følsom i tiden fremover.

Cravings?

Helt i starten, ca uke 3-6 ville jeg stort sett bare ha salte ting. Hadde en liten hang-up på det salte potetgullet "french fries", ikke spør.. Haha! Drakk mye vann og hadde lyst på salt så tipper det var kroppen som sa ifra hva jeg behøvde å få i meg for å unngå kvalmen. I etterkant har jeg egentlig ikke hatt lyst på noe spesielt men merker at smaksløkene har forandret seg. Jeg vil mye mer ha f.eks husmannskost enn junk og er faktisk ikke så godtesyk. Jeg har mye mer lyst på ordentlig mat. Og i det siste har jeg spist appelsin hver dag så kan vel si at det er en craving? Noen andre som har hatt dilla på sitrus?

Første ultralyd! Her var lille babyen 10 uker gammel <3

Første legesjekk: Uke 6

Første ultralyd: Uke 10
Det å se babyen sin for aller første gang er noe av det sykeste jeg har vært med på! Har faktisk notert i Flo-appen (som jeg har brukt i mange år for å tracke helse og menstruasjon ect.) følgende:
"Så uvirkelig det var å være på ulralyd. Glem film, andre historier, bilder fra Google osv. Dette var noe i en helt annen liga! Vår egen baby. Noe av det villeste jeg har opplevt. Jeg er skjelven i kroppen og syntes fortsatt at dette er helt uvirkelig. Vår baby."
Som du sikkert skjønner var dette litt av en opplevelse og heldigvis var alt bra med den lille i magen og vi kunne gå inn i juleferie med en deilig følelse.

Hvor lenge har dere vært sammen?
Vi har vært sammen i snart 5 år og bodd sammen i 4.

Vil dere vite kjønnet på babyen?
Ja, det vil vi absolutt! Får vite det på den offisielle ultralyden i februar.

For å ikke la dette bli for langt kommer det en del 2 også! Om du lurer på noe annet, send meg gjerne en dm på Instagram eller spør meg gjerne under i kommentarfeltet.❤️

Liker

Kommentarer

Annedahl
Annedahl,
Gratulerer så mye igjen! 😊 Og takk for at du deler med oss 😊 nouw.com/annedahl
mariereierth
mariereierth,
Tusen takk igjen Anne! <3 😊 nouw.com/mariereierth
vetlemeg
vetlemeg,
Gratulera så mykje til begge to! 😃nouw.com/vetlemeg
mariereierth
mariereierth,
Tusen takk!! 😊 nouw.com/mariereierth
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229