GRAVID OPPDATERING - UKE 37

Hei hei hei! Nå er det under en mnd. til termin! Hvor sykt er ikke det? 04.04.2020 er termindato. Jeg synes det har gått så fort. I følge appen jeg bruker "preglife" står det følgene om (babyen i magen og mor):


Lillegutt i magen

Totale lengde er nå ca 46 cm og veier ca. 2,79kr i starten av uken og ca. 2,97 i slutten. Han forbereder seg nå på livet utenfor livmoren - blant annet ved å suge på tommelen. Sugereflexen er viktig for at barnet skal kunne die.

Mamma´n

Nå begynner mange gravide også å lengte etter å føde. Det begynner virkelig å bli tungt, og det er ekstra slitsomt hvis nattesøvnen blir forstyrret. Nå er det vanlig å kjenne kynnere, det vil si at livmoren blir hard og så slapper av. Slike kynnere kan gjøre vondt, som menssmerter eller verre. Mange kvinner som allerede har født barn, kan få så kraftige kynnere at man kan tro forløsningen er i gang. Nå er det også på tide å pakke fødebagen!

Cravings

I det siste har jeg blitt veldig glad i Hennig Olsen isen med cookie dough. og den nye saften til eldorado. Med smaken av appelsin og mango!

Tanker og plager

Jeg tenker ofte på at det kan skje når som helst. Jeg er litt små redd det skal skje nå mens Endre er på jobb. Men vi satser på at han holder seg inni magen litt til. Når det kommer til plager, har det bare blitt mer og mer. Jeg har ofte smerter i bekkenet. Det er smertefull å bare snu seg fra side til side om natta og til tider vondt å gå. Meeen - det er ikke lenge igjen, så jeg skal holde ut litt til! Jeg er også ofte trøtt og sliten. Så det er lite jeg har energi til om dagen. Da er det godt å bare slappe av mens jeg kan.

Innkjøp

Endelig begynner ting å falle på plass og vi er nokså klar til lille babyen skal melde sin ankomst. Forrige uke kjøpte vi nemlig noe av det største vi manglet... NY BIL! Endelig er familiebilen på plass! Det samme med bilsete. Vi hadde egentlig som mål å skaffe oss ny bil for lengst...det tok litt tid pga. forskjellige årsaker. Men vi fant en bil til slutt! Endte opp med å kjøpe Renault talisman.

Vi har forresten funnet namn til lillegutt, men vi venter med å offentliggjøre det. Ellers har jeg tatt den første vasken av babyklær. Føler jeg henger litt etter her, hehe - og har fremdeles en del igjen. Fødebaggen er også på tide å pakke nå. Jeg har smått begynt, men er langt i fra ferdig. Meen, jeg har lagd en liten liste med ting jeg ønsker å ha med meg. Om du har tips til hva jeg kan pakke - så skriv det gjerne til meg.

Vi gleder oss sånn til å møte lillegutt og vi teller ned dagene!

Marie Oma


Liker

Kommentarer

mariasinverden
mariasinverden,
Så flott innlegg, og så nydelig du er! ❤
nouw.com/mariasinverden