GRAVID OPPDATERING - UKE 21

Termindato
04.04.2020

Hvor langt er jeg på vei?
49,8% fullført ♥ 141 av 283 dager ♥ 2 trimester ♥ Graviduke 21 ♥ 142 dager igjen til termin

Hvor stort er barnet?
Barnet er nå ca. 24 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 290gram i starten av uken og 369gram i slutten.

Hva skjer med barnet denne uken?
Babyens første avføring begynner nå å bygge seg opp i tarmen. Sanseorganene utvikles i raskt takt, og smaksløkene på tungen er ferdige. Barnet begynner også å reagere på smerte.

Hva skjer med mor denne uken?
Brystene kan begynne å utskille råmelk - barnets første kost, og ja - det har kommet her hos meg! Ryggen er under stor belastning, så nå må jeg tenke på hvordan jeg sitter, ligger og løfter ting. Bekkenet begynner å bli mer bevegelig på grunn av graviditetshormonene. Her har jeg fått en bok av ei venninne, som viser gode treningsøvelser! Jeg har ikke hatt tid til å gjøre desse øvelsene så mye i det siste grunna flytting, men jeg skal ta meg mer tid til det nå!

Cravings
cocopops + heil melk. og julemann!

Tanker og plager
Jeg merker at det skal ikke så mye til før jeg blir sliten. På jobb er jeg mye i bevegelse, jeg både står og går mye, og merker at jeg blir fortere sliten i kroppen enn det jeg vanligvis blir. Så det hender jeg må ha meg litt sitte pauser innimellom. Jeg hater det egentlig, men Jeg er bare nødt til å lytte til kroppen og ta godt vare på den. Pappa´n er på jobb denne uken, og jeg kjenner mye aktivitet i magen. Så nå bare gleder jeg meg til han kommer hjem og kan holde på magen og kjenne♥ Vi prøver å prate i tlf. når det er muligheter for det, da har jeg alltid på høyttaler slik at babyen også får høre den fine og behagelige stemmen. Hvertfall mtp. at han er bortreist på jobb i to uker om gangen. Jeg er også veldig følsom for tiden. Det skal veldig lite til før jeg får tårer i øynene og blir rørt, hahah.

Innkjøp

Vi har ikke kjøpt noe enda. Etter ultralyden har vi vert så opptatt med flytting og ikke hatt noe særlig tid til å se på ting. Men vi snakker om å ta oss en liten bytur snart. Så kanskje vi får kjøpt noe da? Ellers har jeg fått tilbud om å arve en del. Noe vi setter veldig stor pris på!

Kjønn
Vi var på ultralyd i uke 19, men det var ikke helt sikker på hvilket kjønn det er. Han sa han var 76% sikker. Men dette ønsker vi å holde for oss selv litt til. Mamma og søsteren min er ekstremt forveten. Mamma sendte denne snappen senest idag:

Sååå søte, desse har selvfølgelig mamma laget selv! 😍


Appen jeg bruker for å holde meg oppdatert på graviditeten er Preglife.

Marie Oma

Liker

Kommentarer

disa svensson
,
Hej!
Julklappstips från en fattig student <3
Jag handlar från butiker via: www.refunder.se/b/Spara50
Dessa är mina favoritbutiker

Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Lyko:
https://referme.to/9vACAmo