Fransk landbrød med surdeig

Denne oppskriften er hentet fra morshjemmebakte.no - du finner direktelink til oppskriften HER. Her kan du bla. justere inn antall porsjoner på denne siden. Det jeg deler under her er for 3 porsjoner. (tre brød). Men det passer perfekt med tanke på mengden av de forskjellige ingrediensene. Denne oppskriften var det svigermor som sendte til meg og vi ble enige om at dette var vi nødt til å prøve! Det falt veldig i smak og jeg har nå funnet mitt favoritt brød! Det er også veldig enkelt å bake.

Ingredienser


Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene, unntatt ca. 1 dl av vannet i en bakebolle. Elt deigen sammen med eltekrok på lav hastighet i 10 minutter og spe på med resten av vannet. Elt deigen videre i 5 minutter eller til deigen slipper bakebollen.

2. Dekk til bollen med plast og la deigen hvile i 30 minutter. Dra nå enden av deigen opp og inn mot midten for å øke elastisiteten. La deigen heve videre tildekket i ca. 2 timer, eller til den er dobbelt så stor.

3. Del deigen i tre like stor deler, trill til runde brød og legg på stekebrett med bakepapir. Strø på litt mel med en lett hånd, dekk til og etterhev i 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm stekeovnen til 230 grader med vanlig over/undervarme.

4. Snitt brødene med en skarp kniv. Sett brødene på nederste rille, og senk temperaturen til 210 grader. Stek brødene i ca. 35 - 45 minutter.

5. Avkjøl de franske landbrødene på en rist etter steking.

Kommer du til å prøve å bake dette brødet?
Vet du om noen andre gode oppskrifter på brød?


Marie Oma

Liker

Kommentarer