ZUCCHINICHIPS & APELSINDIPP!

ZUCCHINICHIPS & APELSINDIPP

500 g zucchini tunt hyvlad
Olivolja
Timjan
Salt & svartpeppar

Lägg den hyvlade zucchinin på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med olivolja, strö över lite flingsalt, svartpeppar och timjan.
Sätt in plåten i ugnen, och baka på 100 grader i 1 timme. Vänd på dem och låt dem grädda i ytterligare ca 20 minuter, passa noga mot slutet så de blir krispiga, men inte brända.

Tidsangivelserna här beror mycket på vilken typ av ugn man har. Min är av äldre modell, och har inga som helst finesser. Men har man varmluft så blir dem garanterat färdiga på kortare tid!

Servera med en god dippsås.

APELSINDIPP
2 dl iMat havrefraiche eller valfri
0,5 st chili röd finhackad
0,5 st apelsin eko pressad skal rivet
0,5 tsk salt

Blanda samman fraiche, chili, pressad apelsin, rivet skal, smaka av med salt. Ställ svalt tills servering.

Gillar