ZUCCHINI PICCATA MED TOMATRÖRA, EN GOD OCH FÄRGSTARK HELGMIDDAG!

ZUCCHINI PICCATA MED TOMATRÖRA

2 st zucchini storlek mindre skivad
Salt & peppar
2 st ägg
2 dl panko
1 dl parmesan riven
Smör/olja

Salta och peppra zucchiniskivorna, vispa ihop ägg, och blanda panko med riven parmesan. Doppa först skivorna i ägg, och sedan i panko/parmesanblandningen, se till att skivorna täcks ordentligt. Stek sedan i smör/olja i omgångar, i en stekpanna, stek tills skivorna fått fin färg.
Lägg över på en bakpappersklädd plåt, och sätt in i ugnen på låg värme, så de håller värmen, tills tomatröran är klar.

TOMATRÖRA

2 st schalottenlök skivad
5 st vitlöksklyfta skivad
0,5 st chili röd skivad
0,5 dl kapris
250 g körsbärstomat
Basilika, persilja
Salt & peppar

Fräs lök, vitlök, chili, och kapris i olja, på svag värme, fräs tills löken är mjuk och glansig.
Blanda ner tomater, och låt alltsammans puttra ihop i ca 10 minuter. Avsluta med salt, peppar, basilika och persilja.

Toppa med extra basilika och lite riven parmesan vid servering. Vill man så blir det gott med ris eller pasta till, själv jag tyckte det räckte med tomatröran!





Gillar

Kommentarer