ZUCCHINI OCH FETAOSTBIFFAR

Goda biffar serverade med grönsaksbulgur och en sås med yoghurt och sweet chili.

ZUCCHINI OCH FETAOST BIFFAR

1 st zucchini grovt riven
75 g fetaost grovt riven använd hälften i biffarna, och hälften som topping
1 st ägg
1 dl ströbröd
2 tsk vetemjöl
3 msk bladpersilja hackad
1 tsk citronpeppar
2 st vitlöksklyfta pressad
Salt
Rapsolja

Riv zucchinin grovt, lägg över i en trådsil, salta och låt rinna av i 20 - 30 minuter.
Krama ur så mycket vatten som det går. Lägg över rivet i en bunke och blanda ner ströbröd, fetaost, pressad vitlök, ägg, mjöl och persilja. Låt sedan smeten vila och stå kallt i ca 15 minuter,

Om den sedan fortfarande känns lös, tillsätt då lite mer mjöl/ströbröd.
Forma till smeten till små biffar, och vänd ströbröd.

Hetta upp en stekpanna med en rejäl skvätt rapsolja. och stek dem på medelvärme i ca 4 minuter/sida och de har fått en fin färg.

Toppa med resterande fetaost
(ca 75 g) samt lite extra persilja.

GRÖNSAKSBULGUR

2 dl bulgur
4 dl grönsaksbuljong

1 st rödlök finhackad
8 st körsbärstomat hackad
1 st gurka kärnor urgröpta
3 msk basilika hackad
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Häll bulgur och grönsaksbuljong i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i 10 minuter.
När bulgurn är färdig, vänd ner de hackade grönsakerna tillsammans med olivolja, och smaka av med salt och svartpeppar.

YOGHURTSÅS MED SWEET CHILI

3 dl yoghurt tjock och krämig
Sweet chili efter behag
Salt en nypa 🤏

Blanda ihop, och smaka av med lite salt.

Gillar