WRAPS MED TERIYAKI PORTABELLO, AVOKADO SAMT MARINERAD SALLADSKÅL!

En riktigt god wrap, sprängfylld med smak, och dessutom väldigt nyttig 🤗
WRAPS MED TERIYAKI PORTABELLO, AVOKADO OCH MARINERAD SALLADSKÅL
4 st portabello ansad och rengjord
0,5 dl teriyakisås
Klä en passande ugnsplåt med bakplåtspapper.
Pensla portabellon med teriyakisås, lägg över på plåten, och baka på 200 grader i ungefär 15 minuter. Den skall ännu ha lite spänst kvar.
4 st tortillabröd
100 g på mackan vitlök, gurka Oatly (eller valfritt märke)
2 st avokado skivad
1 st romansallad
1 dl marinerad salladskål & purjolök
Bred valfri ”färskost” på tortillabröden.
Skiva de bakade portabello svamparna.
Lägg sedan på sallad, svamp, avokado och marinerad salladskål.
Vik/rulla ihop bröden, och ät genast 😉
MARINERAD SALLADSKÅL & PURJOLÖK
500 g salladskål fint strimlad
1 st purjolök (150g)
6 st vitlöksklyftor
2 msk ingefära finriven
2 msk vitvinsvinäger
2 msk matolja
2 tsk råsocker
1,5 tsk Wasabi & Sesame Santa Maria
1 tsk salt
Blanda salladskål och purjolök och lägg sedan ner det i en stor plastpåse.
Rör ihop vitlök , ingefära, vinäger, olja, salt, socker och Wasabi & Sesame krydda, blanda med salladskål och purjolök. Massera in blandningen i kålen, häll över i en glasburk och låt stå i minst 30 minuter, men gärna längre!

Gillar
Kommentarer




