WOK MED NEKTARIN!

Dammat av ett gammalt recept som ursprungligen innehöll antingen kyckling, eller fläsk. Har gjort den tidigare med quorn, och kan tänka mig att även stekt halloumi till, skulle bli jättegott. Men då är den ju inte vegan, längre! 

NEKTARINWOK MED CASHEWNÖTTER

1 st zucchini gul & grön i bitar
1 st paprika strimlad
100 g champinjon skivad
1 st rödlök skivad
2 st morot skivad
0,5 st purjolök strimlad på längden
5 cm ingefära riven
4 st vitlöksklyfta riven
4 st nektarin färska i klyftor
1 dl cashewnötter rostade
Olja
Alfalfagroddar

0,5 dl kikkoman soja
1,5 dl vatten
1 msk risvinäger
2 tsk sambal oelek
2 tsk honung
1 tsk farinsocker
1 tsk salt
1,5 tsk potatismjöl

Vispa ihop, smaka av så att det blir rätt balans

Hetta upp olja i en stor stekpanna, och fräs zucchini, paprika, rödlök, champinjon, morot, ingefära, vitlök, och två av nektarinerna, på ganska hög värme i några minuter. Blanda sedan ner strimlad purjolök, resten av nektarinerna, rostade cashewnötter, och låt fräsa med i ytterligare någon minut.

Häll såsen över woken, blanda runt ordentligt, och låt få ett uppkok.

Toppa med lite strimlad purjolök, alfalfa groddar, och servera med kokt ris!


Gillar

Kommentarer