VINTERGRYTA MED OUMPH

En god och mustig gryta som får smak av rödvin, soja, syltlök och cornichons ☺️

VINTERGRYTA MED OUMPH

6 st morot skivad på snedden
8 st schalottenlök hela
4 st vitlöksklyfta skivad
280 g Oumph! The chunk
250 g champinjon halverad
3 dl vin rött kryddigt
1 dl soja Kikkoman
1 msk Brynt Schalottenlökfond (Bong)
0,5 tsk timjan torkad
0,5 tsk rosmarin torkad
1,5 dl iMat grädde
1 dl syltlök
1 dl cornichons skivade
salt och peppar

Olja, att steka i.

Hetta upp olja i en gjutjärnspanna.
Fräs skivad morot i 5 minuter, blanda ner schalottenlök, vitlök och champinjoner och fräs i ytterligare 3 - 4 minuter.
Tillsätt sedan Oumph, blanda väl och häll även på vin, soja, fond, timjan, rosmarin och svartpeppar. Låt puttra samman i ca 20 minuter, då det är dags att tillsätta iMat grädde, samt syltlök, och skivade cornichons. Låt få ett uppkok, och sedan puttra färdigt på låg värme i 10 minuter.
Smaka av med lite salt och eventuellt mer svartpeppar.

Toppa med färsk timjan och servera med pressad potatis.

Gillar

Kommentarer

EmoFjortis
EmoFjortis ,

Så gott det låter 🤤 😍 Älskar oumph!

nouw.com/emofjortis
marielyander
marielyander,

Tusen tack 🙏 Ja visst är det gott med Oumph 🤩

nouw.com/marielyander
evelinajosefines
evelinajosefines,

Ser såå gott ut!

nouw.com/evelinajosefines
marielyander
marielyander,

Tack snälla 🙏☺️

nouw.com/marielyander