VILKEN TUR, SOPPVÄDER IGEN!


Ofta används grädde i grönkålssoppa för en rundare smak. Min grädde var slut, så använde färskost, istället, blev minst lika gott!

GRÖNKÅLSSOPPA MED VITLÖK, CHILI OCH FÄRSKOST

2 st schalottenlök hackad
4 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st röd chili hackad
600 g grönkål färsk hackad
8 dl grönsaksbuljong
1 dl färskost
Salt & peppar
4 st ägg kokta

Fräs lök, vitlök och chili i lite smör eller olivolja tills lök är mjuk och glansig. Tillsätt grönkål, som får fräsa med ytterligare någon minut. Häll över grönsaksbuljong, och låt puttra under lock på medelvärme i ca 15 minuter.
Mixa sen soppan lite grovt, ställ tillbaka soppkastrullen på plattan, och vispa ner färskosten. Smaka av soppan, eventuellt behövs lite salt & peppar. Och servera sedan med ägghalvor!

  • Soppor

Gillar