VEGOBOLLAR I TERIYAKISÅS!

Hittade ett recept på asiatiska vegobollar i teriyakisås, och var bara tvungen att prova👍
Ändrade som vanligt lite i receptet men basen är formbar färs från Anamma,
som jag smaksatte med Chili & Ginger Sås från Blue Dragon.

VEGOBOLLAR I TERIYAKISÅS

850 g Anamma formbar färs tinad
3 - 4 msk Chili & Ginger Sås Blue Dragon (eller mer om man vill ha extra sting)
2 msk soja japansk
0,5 - 1 tsk chiliflakes
Salt och svartpeppar
Olja
3 dl teriyakisås
2 dl svag grönsaksbuljong
2 tsk maizena

Blanda tinad färs med Chili & Ginger Sås, soja, chiliflakes samt salt och svartpeppar. Skölj händerna med kallt vatten, forma till bollar och stek dem i lite olja tills de fått fin färg. Häll över teriyakisås, grönsaksbuljong och låt puttra under lock på låg värme i ca 5 minuter. Rör ut maizena i lite vatten, och blanda ner i såsen, låt sedan puttra i ytterligare 2 minuter.

Servera vegobollarna med en ingefärsdoftande coleslaw samt ris!

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Det ser så gott ut 😊
nouw.com/2barnsmammaochfru
marielyander
marielyander,
Tack snälla 🙏😊
nouw.com/marielyander
enlitenbitavmig
marielyander
marielyander,
melinabj0rkman
melinabj0rkman,
Åh detta måste jag testa ❤️
nouw.com/melinabj0rkman