VEGOBIFFAR MED LINSGRYTA!

Ett recept som ursprungligen kommer ifrån Arla, men har ändrat lite i recepten. Är mycket smak i både biffar och linsgryta, så jag tyckte det blev himla gott!

VEGOBIFFAR

1 st purjolök ansad, strimlad på längden
Salt
3 st vitlöksklyfta hackad
1 st chili röd hackad
3 msk persilja färsk hackad
2 dl kikärtsmjöl
1,5 dl keso
1,5 dl västerbottensost
1 dl vatten

Dela purjolöken på längden och skölj den.
Skär den i tunna strimlor och lägg i en skål. Strö över saltet och massera purjolöken, så att saltet tränger in och den blir mjuk. Låt sedan vila i 5 minuter.

Blanda alla ingredienser till en jämn smet och forma till 8 biffar. Låt vila i 5 minuter.

Stek dem på medelvärme i lite smör, i ungefär 5 min/sida. Håll dem varma.

LINSGRYTA

3 st morot ansad, skivad
1 st lök finhackad
2 st vitlöksklyfta hackad
2 msk tomatpuré
0,5 st chili röd hackad
4 st tomat hackad
2,5 dl linser röda
4 dl grönsaksbuljong
200 g kikärtor avhällda sköljda
1 tsk spiskummin

1 dl havre fraiche

Fräs morot, lök, vitlök, tomatpuré i lite olja, några minuter. Tillsätt chili samt spiskummin och låt fräsa lite till.
Blanda ner tomat, linser och häll över grönsaksbuljong. Låt få ett uppkok och sedan puttra på låg värme 10 minuter.

Rör till sist ner kikärtor och låt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av eventuellt behövs lite chiliflakes eller svartpeppar.

Servera med en klick havre fraiche.









Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Å den ska vi testa

nouw.com/stenhagenbettan
marielyander
marielyander,

Kul! Hoppas ni gillar 😊

nouw.com/marielyander