VEGO STROGANOFF!

Letat som bara den efter en vego chorizo, från antingen Quorn eller Hälsans kök. Finns överallt i Sverige men inte i här Visby, eller i alla fall inte när jag skall ha den 😬 Varit så sugen på en korv Stroganoff nu ett tag, men fick ge mig och istället använda mig av quornbitar! Vacker mat är det inte, men gott är det, och man blir garanterat mätt! 😀

VEGO STROGANOFF

300 g quornbitar eller valfritt vegokött
1 st lök gul strimlad
1 st paprika röd strimlad
4 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk tomatpuré
1 msk senap söt & stark
1 st tärning grönsaksbuljong
1 frp tomater krossade
3 st saltgurka tärnad
3 dl grädde iMat Oatly
2 msk chilisås
1 msk ketchup het
1 tsk timjan torkad
Salt & svartpeppar
Cayennepeppar
Olja

Fräs tomatpuré, lök och paprika i olja tills löken blivit mjuk och glansig. Blanda ner vitlök och quornbitar som får fräsa med i ytterligare några minuter. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, senap, saltgurka, timjan, chilisås, ketchup och grädde.
Låt få ett uppkok, och sedan puttra klart på låg värme i 10 minuter.

Smaka till sist av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite färsk timjan.

Pressad potatis och extra saltgurka är gott till!


Gillar