VEGO BOLOGNESE PÅ QUORNFÄRS!

VEGO BOLOGNESE

2 st lök gul finhackad
2 st morot grovt riven
150 g rotselleri grovt riven
4 st vitlöksklyfta riven
3 msk tomatpuré
3 msk olivolja
300 g quornfärs
0,5 kg tomat delad i bitar
2 dl rött vin
2 dl grönsaksbuljong
1 msk honung
2 st lagerblad
Chiliflakes
0,5 msk timjan torkad
0,5 msk oregano torkad
0,5 parmesan riven

Basilika strimlad
Parmesan hyvlad

Fräs lök, morot, rotselleri och vitlök, i en rejäl skvätt olivolja, under lock, på svag värme i ca 15 minuter. Rör sedan ner tomatpuré, quornfärs, tomat, timjan, oregano, lagerblad, låt fräsa ytterligare 5 minuter. Häll över grönsaksbuljong, vin, honung, chiliflakes, och låt allt puttra samman i 15 minuter. Avsluta med att röra ner riven parmesan, smaka av med salt & peppar.




  • Quorn

Gillar

Kommentarer