VEGGIE BOWL, ELLER EN SKÅL FYLLD AV QUINOA OCH ROSTADE GRÖNSAKER!

VEGGIE BOWL MED ROSTAD PUMPA OCH ZUCCHINI

600 g pumpa skalad, urkärnad och smått tärnad
1 st zucchini smått tärnad
2 st rödlök klyftad
250 g körsbärstomater delade
0,5 dl mandel flagad
3 msk olivolja
2 msk balsamico vit
1 tsk timjan torkad
0,5 tsk oregano torkad
Flingsalt & svartpeppar
Chiliflakes

4 port quinoa röd kokt i grönsaksbuljong

2 dl iMat fraiche
0,5 msk honung
1 st vitlöksklyfta pressad
Salt & svartpeppar
Chiliflakes
Timjan färsk

Blanda samman, smaka av

Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, och lägg tärnad pumpa, zucchini, lök, tomat, var för sig, och droppa sedan över dressingen. Rosta på 225 grader i ca 25 - 30 minuter, och när några minuter återstår, strö över flagad mandel. När grönsaker och mandel fått fin färg, ta då ut plåten.

Ta fyra skålar, börja med quinoan, och lägg sedan på de rostade grönsakerna. Toppa med flagad mandel, en rejäl klick fraiche, färsk timjan, och eventuellt lite svartpeppar och flingsalt!


Gillar