VEGANSKA WALLENBERGARE MED POTATISMOS!

Hittade det här receptet på Vegomagasinet, och det lät så himla gott. Så var bara tvungen att testa att göra Wallenbergare på Anammas sojafärs. Har tidigare använt quornfärs, och med gott resultat, men dessa blev faktiskt snäppet bättre!
Använde den vanliga färsen, eftersom det var den jag hade hemma. Används den formbara kanske resultatet blir ett annat.
Därför ändrade jag receptet lite, eftersom färsen första gången blev väldigt lös.

VEGANSKA WALLENBERGARE

400 g Anamma sojafärs tinad
1,5 dl iMat havregrädde
3 msk rapsolja
0,5 msk grönsaksbuljong pulver Kung Markatta
Salt och svartpeppar
Ströbröd

Mixa färsen fint, i en matberedare.
Tillsätt havregrädde samt rapsolja och mixa lite till, smaka av med salt och svartpeppar. Häll ut ordentligt med ströbröd på ett bakplåtspapper, klicka ut färsen på ströbrödet och forma till biffar.
Stek sedan biffarna i margarin tills de fått fin färg på bägge sidor.

POTATISMOS

800 g potatis
2,5 dl iMat havregrädde
En rejäl klick margarin
Salt och svartpeppar

Koka potatisen tills mjuk, häll bort kokvattnet. Tillsätt havregrädde, margarin och vispa med elvisp tills moset blivit fluffigt. Smaka av med salt och svartpeppar!

BRUN SÅS

2,5 dl iMat grädde
0,5 tärning grönsaksbuljong
1,5 msk japansk soja
Kryddpeppar
Svartpeppar
Kryddnejlika pulver
1 tsk maizena

Koka upp havregrädden, tillsätt buljong, soja och låt puttra några minuter.
Smaka av med kryddpeppar, svartpeppar kryddnejlika och red såsen med lite maizena.

Servera sedan Wallenbergarna med potatismos, sås, gröna ärtor, lingonsylt och inlagd gurka!




Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för det tipset, visst är den färsen bättre än qourn
nouw.com/stenhagenbettan
marielyander
marielyander,
Vassego! Ja den är riktigt bra, och faktiskt den enda sojafärsen som är bra 🤗
nouw.com/marielyander