VEGANSK SHEPHERD’S PIE

Alltid lika gott, riktig comfort food enligt mig ☺️

VEGANSK SHEPHERDS PIE

1 st lök gul finhackad
2 st morot fint tärnad
2 msk olja
1 dl vin vitt
2 msk tomatpuré
400 gr vegofärs Anamma
3 msk HP Sauce
2 dl grönsaksbuljong
2 dl gröna ärtor frusna
2 tsk timjan
Salt
Cayennepeppar

Hetta upp olja i en passande panna.
Fräs morot, lök och tomatpuré på svag värme i ca 10 minuter tills moroten mjuknat, och löken blivit mjuk och glansig.
Tillsätt vinet, låt få ett uppkok och sedan puttra i några minuter. Blanda nu ner färsen i omgångar, så allt blir genomstekt och fått lite färg. Rör sedan ner HP Sauce samt grönsaksbuljong och låt alltsammans puttra ihop i 4 - 5 minuter.
Blanda sist ner ärtorna och smaka av med salt, cayennepeppar och timjan.
Ställ åt sidan så länge.

POTATISMOS

800 g potatis
2,5 dl växtbaserad mjölk jag använde Sproud Barista (ärtdryck)
0,5 dl mjölkfritt smör
Salt
Vitpeppar

Koka potatisen och mosa den med elvisp.
Tillsätt växtbaserad mjölk samt mjölkfritt smör, vispa tills moset är slätt, och smaka sedan av med salt och vitpeppar.

Bred ut färsen i en ugnsform och spritsa ut potatismoset över färsen.

Ställ in formen i mitten av ugnen, och grädda på 175 grader i ca 30 minuter,
och moset fått fin färg.

Gillar

Kommentarer