VEGANSK LASAGNE!

Testat att göra en helt vegansk lasagne, var lite trixigt att göra bechamelsåsen, men det färdiga resultatet blev en riktig fullträff!

VEGANSK LASAGNE

16 st lasagneplattor valfria

1 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
1 st morot grovriven
0,5 st zucchini grovriven
300 g sojafärs fryst
2 dl rödvin
1 dl grönsaksbuljong
2 frp tomater krossade
2 tsk timjan torkad
2 tsk oregano torkad
1 tsk rosmarin torkad
Salt & svartpeppar

Fräs lök, vitlök på svag värme i lite olivolja tills löken börjar bli mjuk och glansig. Höj värmen och tillsätt morot, zucchini, sojafärs som får fräsa samman i ungefär 5 minuter. Häll på vin och buljong, som får puttra tills vätskan nästan absorberats.
Rör sedan ner krossade tomater, kryddor, låt få ett uppkok och sedan puttra under lock på låg värme, i ca 45 minuter.

BECHAMELSÅS

6 dl iMat havregrädde
2 dl iMat havredryck
3 msk maizena utrörd i lite vatten
Salt & svartpeppar
Paprikapulver
1 krm muskot

Koka upp havregrädde och havredryck, rör ner maizena under omrörning. Smaka sedan av med salt, svartpeppar, paprikapulver och muskot.

Bred ut ett tunt lager av bechamelsås i botten av formen. Varva sedan plattor, färs, sås i några varv, låt sista lagret vara sås. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen, i ca 40 minuter.

Ta ut lasagnen och låt stå i 5 minuter innan servering.

Servera sedan med valfri sallad!




Gillar