VEGANSK GULASCHSOPPA

Någon annan som gillar gulaschsoppa,
isåfall kommer här ett recept på en vegansk variant.

VEGANSK GULASCHSOPPA

300 g vegofärs Anamma
2 msk olivolja
1 st lök gul finhackad
1 st vitlöksklyfta hackad
1 st skalad tärnad potatis
1 st paprika tärnad
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk kummin hel stött
1 krm kajennpeppar

2 st brk tomat finkrossad
5 dl grönsaksbuljong
0,5 kruka persilja hackad

salt och nymalen svartpeppar

Hetta upp olja i en passande kastrull och bryn färsen i 3 - 4 minuter.
Tillsätt lök, vitlök, potatis, paprika, tomatpuré samt kryddor och låt fräsa med ett par minuter. Häll i tomat och grönsaksbuljong, låt få ett uppkok och sedan puttra på låg värme i ca 15 min eller tills potatisen är mjuk.
Blanda ner hackad persilja, och smaka
av med salt, peppar och eventuellt lite mer av de andra kryddorna.

Gillar