VEGANSK CHOW MEIN MED KRISPIG TOFU!

På helgen finns det ju oftast mer tid till matlagning. Men i veckorna skall det gå snabbt!
Och här kommer ett tips på en snabb, enkel, god, och nyttig wok!
Mycket smak med relativt få ingredienser 😊

VEGANSK CHOW MEIN MED KRISPIG TOFU

4 port nudlar, tillagade efter instruktion på förpackningen

400 g tofu marinerad, tärnad (jag använder helst YiPin tofu)
0,5 dl maizena

Torka och kläm tofun torr använd lite hushållspapper. Tärna och vänd sedan tofun i maizena, se till att alla sidor täcks. Fräs därefter tofun i lite olja tills den fått fint med färg, och lägg över på en tallrik.

1 st lök gul, tunt skivad
1 st paprika röd, tunt skivad
4 st morot tunt strimlad
1 st pak choi grovt skivad
5 st vitlöksklyftor tunt skivade
100 g ca böngroddar färska sköljda
3 st salladslök ansad, skivad

Fräs sedan lök, paprika och morot tills allt mjuknat.
Blanda ner pak choi, vitlök, salladslök och böngroddar, och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt nudlarna och låt dem fräsa med i ytterligare någon minut.

SÅS

2 msk vatten
2 msk sojasås (Kikkoman)
1 msk hoisinsås
0,5 msk sesamolja
1 tsk maizena

Rör ihop samtliga ingredienser till såsen i en skål. Häll ner i stekpannan och blanda väl. Toppa med krispig tofu, klart!


Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,
marielyander
marielyander,

Tack snälla 🙏

nouw.com/marielyander
Susann,

Det lät supergott och enkelt 👍🏾

zinnie.se
marielyander
marielyander,

Tack! Ja precis, snabbt, gott och enkelt 💚

nouw.com/marielyander