VEGANSK CHOW MEIN MED KRISPIG TOFU!

På helgen finns det ju oftast mer tid till matlagning. Men i veckorna skall det gå snabbt!
Och här kommer ett tips på en snabb, enkel, god, och nyttig wok!
Mycket smak med relativt få ingredienser 😊
VEGANSK CHOW MEIN MED KRISPIG TOFU
4 port nudlar, tillagade efter instruktion på förpackningen
400 g tofu marinerad, tärnad (jag använder helst YiPin tofu)
0,5 dl maizena
Torka och kläm tofun torr använd lite hushållspapper. Tärna och vänd sedan tofun i maizena, se till att alla sidor täcks. Fräs därefter tofun i lite olja tills den fått fint med färg, och lägg över på en tallrik.
1 st lök gul, tunt skivad
1 st paprika röd, tunt skivad
4 st morot tunt strimlad
1 st pak choi grovt skivad
5 st vitlöksklyftor tunt skivade
100 g ca böngroddar färska sköljda
3 st salladslök ansad, skivad
Fräs sedan lök, paprika och morot tills allt mjuknat.
Blanda ner pak choi, vitlök, salladslök och böngroddar, och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt nudlarna och låt dem fräsa med i ytterligare någon minut.
SÅS
2 msk vatten
2 msk sojasås (Kikkoman)
1 msk hoisinsås
0,5 msk sesamolja
1 tsk maizena
Rör ihop samtliga ingredienser till såsen i en skål. Häll ner i stekpannan och blanda väl. Toppa med krispig tofu, klart!

Gud vad gott!!
Tack snälla 🙏
Det lät supergott och enkelt 👍🏾
Tack! Ja precis, snabbt, gott och enkelt 💚