VEGANSK BOLOGNESE!

VEGANSK BOLOGNESE

2 st lök gul finhackad
6 klyfta vitlök tunt skivad
2 morötter fint tärnad
1 st chili hackad
2 msk tomatpuré
400 g färs vegansk Anamma tinad
3 dl rött vin
1 b tomat finkrossad (400g)
1 dl chilisås (Felix osötad)
1 - 2 msk japansk soja
1 dl grönsaksbuljong
0,5 tsk oregano
Salt & svartpeppar
0,5 dl persilja/basilika färsk

Fräs lök, vitlök, chili, morot och tomatpuré i lite olivolja. Stek allt på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig.
Tillsätt vegofärsen och fortsätt steka i ca 5 minuter eller tills den fått lite färg.
Höj värmen och tillsätt vinet, låt puttra på ganska hög värme tills vinet absorberats.

Tillsätt resterande ingredienser och rör runt. Låt såsen få ett uppkok och sedan puttra under lock, på låg värme i ca 30 minuter. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar, och låt sedan puttra i ytterligare 5 minuter utan lock, så att den reduceras lite grann.

Blanda till sist samman färdigkokt pasta med såsen, och toppa med lite basilika.




Gillar