VEGANSK BANANKAKA MED CHOKLAD!


VEGANSK BANANKAKA MED CHOKLAD!

5 dl vetemjöl
1,75 dl farinsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 medelstora mogna bananer
1 dl rapsolja
1 dl havredryck
1 dl hackad mörk choklad vegansk

Smörj en avlång brödform med lite rapsolja.

Blanda alla torra ingredienser, samt hackad choklad i en bunke.

Mosa bananerna till en puré, och blanda ner bananpuré, rapsolja, havredryck direkt ner i mjölblandningen.
Vänd hastigt ihop smeten med en gaffel.
Häll över smeten i formen, och strö även lite hackad choklad överst.
Sätt sedan in formen direkt i ugnen, och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca i 40 - 50 minuter, eller tills kakan har släppt kanterna runt om.
Ta ut kakan och låt svalna helt, innan den skivas.

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,
Låter magiskt gott! 🥰
nouw.com/hilmak
marielyander
marielyander,
Oh tack snälla, va glad jag blir 🙏💚
nouw.com/marielyander
karinahidalgo
karinahidalgo,
Detta ska jag testa! Ser otroligt ut!!
nouw.com/karinahidalgo
marielyander
marielyander,
Tusen tack, så roligt att du vill testa 😊💚
nouw.com/marielyander