VEGANBURGARE AV QUINOA OCH BÖNOR!

QUINOABURGARE MED SRIRACHA MAJONÄS OCH SMETANATZATZIKI

QUINOABURGARE

2 dl okokt quinoa kokas i grönsaksbuljong
1 b vita bönor
1 lök gul finhackad
2 st vitlöksklyfta pressad
2 msk maizena
1,5 tsk timjan
1 tsk harissa
Salt & peppar

Sallad valfri
Rödlök skivad
Tomat skivad

Koka quinoa i grönsaksbuljong, enligt info på förpackningen.
Häll av eventuell överflödig vätska, och låt ånga av. Mixa bönor, och blanda med finhackad lök, vitlök, kryddor, maizena och quinoa. Låt smeten stå och vila i ca 30 minuter.

Gör under tiden iordning

SRIRACHA MAJONÄS

2 st vitlöksklyfta pressad
1,5 dl majonäs äggfri
1 - 2 msk sriracha
Salt

Blandas samman

Tzatziki  

2 dl iMat fraiche 
1 gurka grovt riven
Salt
3 st vitlöksklyfta pressad

Lägg den rivna gurkan i en trådsil, salta och låt rinna av i 30 minuter, pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda sedan med fraiche, vitlök, och eventuellt lite extra salt.

Forma till 4 st quinoaburgare, och stek i lite olja, ca 4 min/sida.

Servera sedan med sallad, tzatziki, rödlök, srirachamajonäs, och tomat.


Gillar