VEGANBURGARE AV QUINOA OCH BÖNOR!

QUINOABURGARE MED SRIRACHA MAJONÄS OCH SMETANATZATZIKI
QUINOABURGARE
2 dl okokt quinoa kokas i grönsaksbuljong
1 b vita bönor
1 lök gul finhackad
2 st vitlöksklyfta pressad
2 msk maizena
1,5 tsk timjan
1 tsk harissa
Salt & peppar
Sallad valfri
Rödlök skivad
Tomat skivad
Koka quinoa i grönsaksbuljong, enligt info på förpackningen.
Häll av eventuell överflödig vätska, och låt ånga av. Mixa bönor, och blanda med finhackad lök, vitlök, kryddor, maizena och quinoa. Låt smeten stå och vila i ca 30 minuter.
Gör under tiden iordning
SRIRACHA MAJONÄS
2 st vitlöksklyfta pressad
1,5 dl majonäs äggfri
1 - 2 msk sriracha
Salt
Blandas samman
Tzatziki
2 dl iMat fraiche
1 gurka grovt riven
Salt
3 st vitlöksklyfta pressad
Lägg den rivna gurkan i en trådsil, salta och låt rinna av i 30 minuter, pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda sedan med fraiche, vitlök, och eventuellt lite extra salt.
Forma till 4 st quinoaburgare, och stek i lite olja, ca 4 min/sida.
Servera sedan med sallad, tzatziki, rödlök, srirachamajonäs, och tomat.

Kommentarer