VEGAN BOURGUIGNON!

I samarbete med Crock-Pot Express

Den enda fördelen med hösten är, enligt mig iallafall, att det går att frossa i goda värmande soppor och grytor, varje dag!
Så nu har min Crock-Pot fått jobba igen, den här gången blev det en väldigt god och mustig Vegan Bourguignon med både portabello och champinjon.

VEGAN BOURGUIGNON

6 st schalottenlök klyftad
1 st (en hel) vitlök hackad
3 st morot slantad
1 st zucchini i grova bitar
500 g portabello delad i kvartar
250 g champinjon skivad
4 msk tomatpuré
3 msk olivolja
2,5 dl rödvin
2,5 dl grönsaksbuljong
1 tsk timjan torkad
1 tsk rosmarin torkad
1 tsk oregano torkad
1 kvist rosmarin färsk
4 msk persilja färsk hackad
4 st lagerblad
Salt & tellicherry black pepper

2 tsk maizena + lite vatten

Starta sauté funktionen, häll i olja, tomatpuré och tillsätt sedan alla grönsaker. Låt fräsa i 10 - 15 minuter, rör om då och då så att ingenting blir bränt.
Rör ner alla kryddor, både torkade och färska, lagerblad samt lite salt och svartpeppar! Blanda väl, häll över rödvin och grönsaksbuljong. Sätt på locket, tryck igång ”Slow Cook” funktionen och ställ in tiden på 4,5 timme

När 4,5 timmar gått, kolla om grönsakerna mjuknat och känns färdiga. Om inte låt den gå i ytterligare 30 minuter.
Sätt nu på sauté funktionen, rör ut maizena i lite vatten, och rör ner det i grytan. Låt puttra ihop i ungefär 3 - 4 minuter, då såsen har tjocknat lite.

Smaka av, eventuellt behövs lite mer kryddor. Toppa med hackad färsk rosmarin och servera med valfria tillbehör.

Jag serverade pasta till, eftersom jag kände mig lite lat 😳 Men ett riktigt smörigt potatismos är supergott till!








Gillar

Kommentarer