VEGAN BOUILLABAISSE!

LÄTTGJORD BOUILLABAISSE

1 st lök gul hackad
1 st purjolök skivad
5 st vitlöksklyfta hackad
3 st morot skivad
2 st selleristjälk skivad
1 st zucchini skivad
1 st fänkål ansad och skivad
300 g körsbärstomater delade
1 pkt saffran
1 st apelsin rivet skal och pressad
2 st lagerblad
1 tsk timjan
0,5 tsk cayennepeppar
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong svag
200 g sockerärtor

Fräs lök, vitlök, morot, selleri, på svag värme i en rejäl skvätt olivolja. Låt fräsa i ca 5 - 10 minuter, tillsätt sedan saffran, fänkål, zucchini, och tomat, låt fräsa samman ytterligare några minuter. Häll över vin, som får koka in, innan pressad apelsin, apelsinskal, buljong, lagerblad, timjan, och cayennepeppar tillsättes. Låt puttra samman i ca 20 minuter, blanda ner sockerärtor när det återstår 2 minuter av koktiden.
Vid servering toppa med fänkålsdill och ev iMat fraiche med vitlök.


Gillar