VÄSTERBOTTENPAJ!

En snabb och god paj med västerbottensost! Toppad med med rödlök, creme fraiche och tångkaviar blir det lite välbehövlig vardagslyx!

VÄSTERBOTTENPAJ

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

300 g västerbottensost
3 ägg
2 dl grädde
1,5 dl mjölk
1,5 tsk timjan torkad
Salt & svartpeppar
Chiliflakes en nypa

Mixa snabbt ihop vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa lite till. Kläm ut pajdegen i en lagom stor pajdeg, och låt vila i kylen minst 30 minuter.

Nagga sedan degbotten med en gaffel, och förgrädda skalet på 200 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk, blanda ner osten, och kryddorna.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i nedre delen av ugnen, på 200 grader i ca 25 - 30 minuter, tills pajen satt sig och fått fin färg.

Pajen är så god att servera ljummen, och toppad med creme fraiche, rödlök och tångkaviar!


Gillar