VARIANT PÅ KORMA MED HALLOUMI!



KORMA MED LINSER, KOKOS, MANDEL OCH GRÖNKÅL!

2 st gul lök hackad
4 st vitlöksklyfta skivad
1 röd chili skivad
0,5 dl ingefära riven
3 dl röda linser
1 msk spiskummin
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 dl koriander hackad
0,5 dl mandelmjöl
5 dl grönsaksbuljong
1 b kokosmjölk
200 g grönkål

200 g halloumi/tofu

Fräs lök, vitlök, chili, i lite olja på svag värme, några minuter.
Rör ner ingefäran och de torkade kryddorna, och låt fräsa ytterligare några minuter.
Häll över grönsaksbuljong, kokosmjölk, och linser, låt allt koka upp, och får sedan puttra på svag värme ca 10 minuter.
Rör ner mandelmjöl, och grönkål, låt puttra under omrörning, i ytterligare ca 5 min, avsluta med att röra ner koriander!

Toppa med stekt halloumi, eller tofu för ett veganskt alternativ!

Gillar