VANILJPANNACOTTA MED HALLONSÅS!

Pannacotta är en sak jag länge avstått ifrån, pga att den ofta innehåller gelatin! Men så plötsligt hittade jag ett recept där gelésocker användes istället!
Och himmel vad bra det blev, tyckte då jag 😀 eftersom det var första gången för mig!
Jag gjorde en väldigt enkel variant, med få ingredienser.
Nästa gång skall jag göra den vegansk!

VANILJPANNACOTTA MED HALLONSÅS

4 dl grädde
1,2 dl gelésocker
1 tsk vaniljpulver eko (jag använder Khoisan Tea)

(Hallon färska till garnering)

Blanda grädde, gelésocker och vaniljpulver i en liten kastrull.
Rör om, låt få ett uppkok och sedan puttra på medelvärme i ungefär 1 - 1,5 minut.
Häll upp i lämpliga glas, och ställ sedan i kylen, i minst 1 timme.

HALLONSÅS

200 g hallon frusna
1 msk florsocker

Koka upp, och låt svalna!

Vid servering, skeda den avsvalnade såsen över pannacottan, och garnera eventuellt med några färska hallon!




  • Dessert

Gillar

Kommentarer

MinGylleneSparv
MinGylleneSparv,
Krya på dig fina du.
Ha en härlig fredag och helg
Kramar
Lene
nouw.com/mingyllenesparv
marielyander
marielyander,
Tack snälla rara du! 💚🌷🌷
nouw.com/marielyander
marielyander
marielyander,
Varsågod ☺️🌷💚🌸
nouw.com/marielyander
Emma Engström,
Tror faktiskt jag aldrig testat pannacotta förut! Ser inte fel ut 😃
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Tack snälla! Prova gärna, du kommer inte att bli besviken 😀
nouw.com/marielyander