UGNSROSTAD VITKÅL!

Ett suveränt gott och enkelt tillbehör, om man som jag är galen i kål!

UGNSROSTAD VITKÅL

1 st vitkålshuvud
Olivolja
Flingsalt
Vitlökspeppar
Salladskrydda
0,5 st citron eko skal rivet

Skär vitkålshuvudet i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappers klädd plåt. Ringla över olivolja, och krydda ordentligt. Rosta sedan vitkålen på 200 grader i 20 minuter, ta ut plåten strö och strö över lite av det rivna citronskalet. Sätt in plåten igen, och rosta i ytterligare 10 - 15 minuter, eller tills kålen mjuknat och ytterkanterna fått färg.

Toppa med resten av citronskalet, lite färsk timjan.
Jag serverade sedan vitkålen med svampstuvning och vegobiff!

Gillar

Kommentarer

matbykiiso
matbykiiso,
sååå gott det ser ut!! 👌🏻🙌🏻
nouw.com/matbykiiso
marielyander
marielyander,
Taaaack snälla 🙏💚
nouw.com/marielyander