UGNSGRATINERAD GNOCCHI!

UGNSGRATINERAD GNOCCHI

2 st påse gnocchi
1 st lök finhackad
4 st vitlöksklyfta hackad
0,5 dl vin vitt
1 dl grönsaksbuljong
250 g körsbärstomat
1 frp tomat krossad
1 dl grädde
1 tsk farinsocker
0,5 msk oregano
1 tsk timjan
Salt & svartpeppar
1 frp minimozzarella
1,5 dl parmesan riven

Basilika
Parmesan

Hetta upp olivolja i en gjutjärnspanna. Fräs lök och vitlök, tills mjuk och glansig. Blanda ner färska tomater, som får fräsa med några minuter. Häll på vinet, låt puttra en liten stund, innan grönsaksbuljong, krossade tomater, grädde, oregano, timjan, farinsocker, salt, och svartpeppar tillsätts. Låt puttra under lock i ca 20 minuter, smaka av, kanske behövs mer kryddor.

Rör ner gnocchi och parmesan, blanda runt ordentligt, och avsluta med att ”putta” ner minimozzarellan.
Gratinera i mitten av ugnen, på 200 grader i ca 30 minuter och gratängen fått fin färg.

Toppa med färsk basilika och eventuellt lite riven parmesan.

Gillar