UGNSBAKADE GRÖNSAKER UNDER FRASIGT TÄCKE


UGNSBAKADE GRÖNSAKER UNDER FRASIGT TÄCKE

800 g blandade grönsaker (blomkål, broccoli, morot och lök)

Koka upp vatten i en stor kastrull, salta. Lägg ner grönsakerna och förväll dem i ungefär 3 minuter, eller tills de mjuknat liteee grann. Häll bort kokvattnet och låt grönsakerna ånga av ordentligt.

Fördela i en passande smord form.

HAVRESMUL

2 dl havregryn
1,5 dl vegansk ost riven
1 dl ströbröd
0,5 dl persilja hackad
1 st citron eko skal rivet
3 st vitlöksklyfta finhackad

Salt och peppar
Chiliflakes
100 g smör mjölkfritt
Smör till formen

Blanda ihop havregryn, ströbröd, persilja, vitlök, citronskal samt ost i en skål, och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Fördela blandningen över grönsakerna, hyvla sedan smöret tunt, och se till så att allt havresmul täcks utav smöret.

Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 - 20 minuter, eller tills grönsakerna är genommjuka och havretäcket fått fin färg.

Servera gärna till vegetariska, biffar schnitzlar eller något annat gott.

Gillar