UGNSBAKAD PASTA MED KRISPIGT TÄCKE!

UGNSBAKAD PASTA MED TOMATSÅS, OST OCH KRISPIGT TÄCKE

4 port valfri kort pasta kokt al dente
Olivolja
1 st zucchini tärnad
2 st lök finhackad
2 st vitlöksklyfta finhackad
1 st chili röd finhackad
1 st paprika röd tärnad
4 st tomater hackade
1 frp krossad tomat med örter
1,5 dl vitt vin
1 - 2 dl vatten
1 tärning umami buljong kung Markatta
1 tsk farinsocker
1 tsk timjan
0,5 tsk oregano
Salt & svartpeppar
1 dl grädde valfri
1 st mozzarella tärnad
1,5 dl riven ost lagrad valfri
2 dl gammalt torrt bröd stekt i olivolja smaksatt med pressad vitlök
Basilika

Hetta upp olivolja i en stekgryta, och börja med att fräsa tärnad zucchini på medelvärme i 5 minuter. Sänk värmen, tillsätt tomatpuré, paprika, lök, vitlök, chili och låt fräsa med i ytterligare 5 minuter, rör om några gånger under tiden. Häll på vitt vin som får absorberas, innan färska och krossade tomater tillsätts. Låt få ett uppkok, blanda sedan ner buljongtärning och kryddor, och smaka av. Såsen får sedan puttra på låg värme i ungefär 30 minuter, då kan man smaka av igen. Blanda sedan ihop kokt pasta med tomatsåsen, och häll över i en smord ugnsform.

Häll grädde längs kanten runt om på ugnsformen. Lägg på tärningar av mozzarella och riven ost, och avsluta med att strö över vitlök & olivoljestekta
tärningar och smulor.
Baka i ugn täckt med folie, på 200 grader i 15 minuter, ta sedan bort folien och låt baka i ytterligare 5 minuter. Eller tills osten smält helt och ytan är bubblig och har fått fin färg.
Ta ut formen ur ugnen, och låt vila i 5 - 10 minuter, toppa med lite färsk basilika, och servera med en fräsch sallad!

Gillar

Kommentarer